11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κοινοτήτων ΕΛΛΑΚ FOSSCOMM 2018

Posted On Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 10:11 Written by
Rate this item
(0 votes)

Το FOSSCOMM (Free and Open Source Software Communities Meeting) είναι το πανελλήνιο συνέδριο των κοινοτήτων ελεύθερου λογισμικού και λογισμικού ανοιχτού κώδικα και πραγματοποιείται φέτος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Ηράκλειο, στις 13 και 14 Οκτωβρίου 2018.

Απευθύνεται κυρίως σε προγραμματιστές, φοιτητές και γενικά σε όποιους ενδιαφέρονται για το open source ανεξαρτήτως του γνωστικού τους υποβάθρου.

Συμμετέχουν κοινότητες ανοιχτού λογισμικού, όπως η Ένωση Ελλήνων Χρηστών και Φίλων Linux (HELLUG), ομάδες προγραμματιστών και συντελεστών έργων όπως Mozilla, Fedora, OpenSuse, KDE, η ελληνική κοινότητα του Joomla!, κλπ Το περιεχόμενο είναι ευρέως ενδιαφέροντος, από τεχνικά ζητήματα και workshops, μέχρι μεταφράσεις, νομικά θέματα, θέματα πολιτικής σχετικά με το ελεύθερο/ανοιχτό λογισμικό κ.α.

Το FOSSCOMM απαριθμεί συνήθως μερικές εκατοντάδες συμμετέχοντες, με την μεγαλύτερη προσέλευση μέχρι σήμερα να έχει καταγραφεί στη διοργάνωση της Πάτρας το 2011, με περίπου 450 συμμετοχές.

Πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2008 κι έως σήμερα έχει διοργανωθεί σε 6 διαφορετικές πόλεις. Η διοργάνωση γίνεται από εθελοντές και η χρηματοδότησή του βασίζεται σε χορηγίες και δωρεές.

Και στο φετινό συνέδριο, υπάρχει συμμετοχή της ελληνικής κοινότητας του joomla, με εργαστήριο με θέμα Βέλτιστες πρακτικές για μια ασφαλή και γρήγορη δυναμική ιστοσελίδα.

Παραδοσιακά το συνέδριο γίνεται σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ το προηγούμενο οργανώθηκε στο Χαροκόπειο πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο τέλος κάθε FOSSCOMM γίνεται ανοιχτό κάλεσμα για την επόμενη διοργάνωση και μια επιτροπή από εθελοντές παλαιότερων συνεδρίων επιλέγει ανάμεσα σε όσες προτάσεις κατατεθούν.

Δείτε πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου.

Πηγη: joomla.gr

Read 51 times Last modified on Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 10:21

Related items

 • Joomla! Ασφάλεια και βελτιώσεις στην έκδοση 3.8.8

  Δημοσιεύθηκε σήμερα, όπως ήταν προγραμματισμένο, η έκδοση 3.8.8. του joomla. Η έκδοση αυτη επιλύει όσα προγραμματιστικά λάθη αναφέρθηκαν από τη δημοσίευση της έκδοσης 3.8.7, όπως και 9 θέματα ασφάλειας που προέκυψαν το διάστημα αυτό.

  Αναλυτικές πληροφορίες για την έκδοση μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ανακοίνωση της Ομάδας Ανάπτυξης.

  Μπορείτε να αναβαθμίσετε τις προηγούμενες εκδόσεις μέσα από το σύστημα αναβάθμισης του joomla, όπως επίσης και να κατεβάσετε τα αρχεία από εδώ.

  Ταυτόχρονα με τη δημοσίευση της έκδοσης 3.8.8, δημοσιεύθηκε και το αρχείο ελληνικής γλώσσας, που μπορεί να εγκατασταθεί ή να αναβαθμισθεί μέσα από το σύστημα εγκατάστασης / αναβάθμισης του joomla.

  Θεωρείται απαραίτητη η αναβάθμιση όλων των προηγούμενων εκδόσεων στην έκδοση 3.8.8.

 • Joomla SEO Audit για το Domain σας

  Το SEO Audit (έλεγχος SEO) για τη Joomla σελίδα μας είναι απαραίτητο να διενεργείται κάθε λίγους μήνες από εμάς, για 2 λόγους: Αν είμαστε ευχαριστημένοι με την κατάταξή μας στα αποτελέσματα αναζήτησης των μηχανών αναζήτησης, με το SEO Audit μπορούμε να πιστοποιήσουμε ότι θα παραμείνουμε σε αυτή τη σελίδα κατάταξης.

  Το πιο πιθανό είναι όμως να ανακαλύψουμε πολλά θέματα που δεν γνωρίζαμε και αφορούν τη σελίδα μας (εμφάνιση τίτλου, περιγραφής, url, http vs https κα), τα οποία διορθώνοντας τα να μας φέρουν σε ακόμα καλύτερη κατάταξη. Με το SEO Audit θα καταλάβουμε άμεσα τι συμβαίνει και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες.

  Παρακάτω θα αναλύσουμε τα αποτελέσματα αναζήτησης του domain μας, μέσω της μηχανής αναζήτησης της Google.

  To SEO Audit του domain μας, καλό είναι να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Είναι απαραίτητο γιατί είναι ένας απλός τρόπος ανάδειξης προβλημάτων στο πως βλέπουν τις σελίδες μας οι χρήστες του ίντερνετ.

  Μπορούμε με αυτό τον τρόπο να ανακαλύψουμε πως μας «βλέπει» η Google, τι «διαβάζει» στις σελίδες μας και να απαντηθεί έτσι το ερώτημα της κακής κατάταξης που μπορεί να έχουμε. Ή μπορεί να δούμε απλώς ότι οι περιγραφές μας είναι μικρές (γιατί πλέον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μέχρι 320 χαρακτήρες) και να επωφεληθούμε από αυτό.

  Ας ξεκινήσουμε το SEO Audit του domain μας λοιπόν!

  Πρώτα θα κάνουμε μία έρευνα στη Google με το όνομα της επιχείρησης μας ή το όνομα της ιστοσελίδας μας, του blog μας, ή το όνομα μας αν πρόκειται για ατομική επιχείρηση κλπ.

  Παραδείγματος χάριν «MyStore» χωρίς τα εισαγωγικά. Θα πρέπει να εμφανιστεί η ιστοσελίδα μας στα πρώτα αποτελέσματα της Google ή αν έχουμε πολύ κοινή ονομασία, θα πρέπει να εμφανιστεί αν όχι στα πρώτα αποτελέσματα, τουλάχιστον στην πρώτη σελίδα της Google.

  Παρατηρήστε τα εξής:

  Το domain μας θα πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη σελίδα και στην πρώτη θέση. Αν όχι, τότε μάλλον ανακαλύψαμε κάποιο θέμα προς διερεύνηση.

  Κάποιες ιστοσελίδες έχουν καταχωρήσεις Knowledge Graph (Knowledge Graph entry). Αυτή η καταχώρηση εμφανίζεται στην δεξιά πλευρά της σελίδας που έχει γίνει η έρευνα στη μηχανή αναζήτησης.

  Ίσως πάλι να εμφανίζεται η καταχώρηση από το Google My Business, όπου θα εμφανίζεται τουλάχιστον μία φωτογραφία, η διεύθυνση μας και ο χάρτης, σύνδεσμος προς την ιστοσελίδα μας, κριτικές και ερωτήσεις & απαντήσεις.

  Αν έχουμε κάνει τοπική καταχώρηση στο Google My Business και δεν έχουμε διεκδικήσει την ιδιοκτησία της καταχώρησης, να τη διεκδικήσουμε άμεσα. Έτσι θα μπορέσουμε να διορθώσουμε οτιδήποτε δεν είναι ορθό σε αυτή την καταχώρηση, από το ωράριο εργασίας μέχρι τη δυνατότητα να προσθέσουμε ένα νέο άρθρο.

  Κοιτάμε προσεκτικά τα αποτελέσματα αναζήτησης. Είμαστε ευχαριστημένοι με τον τρόπο που εμφανιζόμαστε; Με την εικόνα που δείχνει η επιχείρηση μας; Ίσως εμφανίζονται κάποια αρνητικά αποτελέσματα ή κριτικές. Θα πρέπει να το διαχειριστούμε αναλόγως.

  Εσείς έχετε πολιτική συγκεκριμένη για τη διερεύνηση των κακών κριτικών; Μπορείτε να μάθετε πολλά για το πως εμφανίζεται η εταιρίας σας στο κοινό και να διορθώστε τα κομμάτια που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Και αυτό σίγουρα δεν γίνεται με το να διαγράφετε τις κακές κριτικές.

  Μετά κοιτάμε τους συνδέσμους του site μας που εμφανίζονται κάτω από το domain μας ή την Αρχική σελίδα μας.Οι περισσότερες ιστοσελίδες μόλις θεωρηθούν αξιόπιστες από τη Google, θα έχουν αρκετούς συνδέσμους προς τις σελίδες τους. Αν δεν εμφανιζόμαστε έτσι όταν ψάχνουμε με το όνομα της επιχείρησης, τότε ψάχνουμε με το domain name.

  Παραδείγματος χάριν «MyStore.gr» χωρίς να βάλουμε τα εισαγωγικά. Οι σύνδεσμοι που εμφανίζονται είναι ικανοποιητικοί; Είναι καλοί εσωτερικοί σύνδεσμοι; Ακριβώς αυτοί που θέλουμε; Αν όχι, μπορούμε να τους αφαιρέσετε μέσω του Google Search Console.

  Δεν μπορούμε να ελέγξουμε ποιοι σύνδεσμοι θα εμφανίζονται, μόνο το αν θα αφαιρεθούν κάποιοι μέσω του Search Console.

  Η επόμενη αναζήτηση που θα κάνουμε, είναι το domain μας μαζί με την TLD (Top Level Domain) κατάληξη, π.χ myStore.gr. Είμαστε ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα;

  Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιες σελίδες μας εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης. Γράφουμε στο κουτάκι αναζήτησης «site:yourdomain.gr» χωρίς τα εισαγωγικά.

  Αυτός ο όρος αναζήτησης χωρίς το www θα μας δείξει ποιες σελίδες διαβάζει και εμφανίζει η Google. Κοιτάμε προσεκτικά τα αποτελέσματα. Και στη δεύτερη σελίδα, στη 3η, 4η, 5η, κλπ αν το σάιτ μας αποτελείται από αρκετές σελίδες. Θα πρέπει να εμφανίζονται όλες οι σελίδες μας στα αποτελέσματα ή τουλάχιστον οι περισσότερες.

  Αν υπάρχει μεγάλη απόκλιση, ψάχνουμε το γιατί. Αν εμφανίζεται το 25% ή το 50% των σελίδων, υπάρχει λόγος που αποκλείονται οι υπόλοιπες μισές. Πρέπει να αναζητήσουμε τη λύση.

  Η επόμενη αναζήτηση που θα κάνουμε στη Google είναι η εξής: «site:yourdomain.com -site:www.yourdomain.com” χωρίς τα εισαγωγικά. Πάλι θα εμφανιστούν στα αποτελέσματα όλες οι σελίδες μας, αλλά μπορεί να εμφανιστούν και διαφορετικές version.

  Ή αποτελέσματα που δεν θέλουμε να εμφανίζονται. Αν παραδείγματος χάριν έχουμε δώσει την εντολή να εμφανίζεται η version non-www και σε αυτά τα αποτελέσματα εμφανίζονται:

  http://yourdomain.com

  https://yourdomain.com

  http://www.yourdomain.com

  https://www.yourdomain.com

  τότε πιθανόν να έχουμε πρόβλημα με το διπλό περιεχόμενο (duplicate content) το οποίο θα οδηγήσει σε πρόβλημα κατάταξης στα αποτελέσματα αναζήτησης. Δεν αφήνουμε τη Google να αποφασίσει ποια version θα έχει στα αποτελέσματα της.

  Διαλέγουμε εμείς, κατά προτίμηση την https version και χρησιμοποιούμε το 301 redirect για όλες τις άλλες version και το tag canonical. Κάθε σελίδα του σάιτ μας πρέπει να έχει το canonical tag που θα ενημερώνει ποιο είναι το σωστό url. Έτσι δεν θα υπάρχει σύγχυση από την πλευρά της Google αν εμφανιστεί μια άλλη version της σελίδας μας.

  Επίσης κοιτάμε στα αποτελέσματα αναζήτησης:

  Τους τίτλους των σελίδων. Βγάζουν νόημα; Περιγράφεται σωστά το περιεχόμενο με τον τίτλο; Προτρέπεται ο αναγνώστης να μπει στη σελίδα μας; Μήπως υπάρχουν οι 3 τελείες στο τέλος του τίτλου (...) που δείχνει ότι η περιγραφή είναι μεγάλη;

  Κοιτάμε μετά την περιγραφή (meta-description tag) του άρθρου που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον τίτλο. Μήπως είναι μικρή η περιγραφή; Μπορούμε πλέον να χρησιμοποιήσουμε 320 χαρακτήρες στην περιγραφή. Το αξιοποιούμε αναλόγως για να περιγράψουμε το περιεχόμενο της σελίδας μας.

  Προσέχουμε τα urls των σελίδων μας. Μήπως κάποια ξεκινούν με https και κάποια άλλα με http; Λέξεις κλειδιά στα url έχουμε βάλει; Μήπως τα url καταλήγουν σε &cat=1;

  Όταν φτάσουμε στο τελευταίο αποτέλεσμα αναζήτησης, στην τελευταία σελίδα, μήπως εμφανίζεται το μήνυμα«In order to show you the most relevant results, we have omitted some entries very similar to the 600 already displayed. If you like, you can repeat the search with the omitted results included» το οποίο σημαίνει ότι η Google δεν κάνει index όλες τις σελίδες μας, είτε γιατίτις θεωρεί διπλότυπες, είτε για κάποιο άλλο λόγο.

  Το ερευνούμε. Σημείωση: ο αριθμός 600 είναι ενδεικτικός και αναφέρεται στο σύνολο των σελίδων που εμπεριέχονται σε ένα σάιτ.

  Τέλος, βάζουμε στο κουτί αναζήτησης ξανά, το «site:yourdomain.com»:

  Κοιτάμε τα αποτελέσματα αναζήτησης και επιλέγουμε τις εικόνες. Εδώ θα ανακαλύψουμε αν η Google κάνει index τις εικόνες μας. Μήπως εμφανίζονται κάποιες εικόνες που τελικώς δεν θέλουμε; Μήπως δεν εμφανίζονται τα γραφήματα ή οι εικόνες που έχουμε τοποθετήσει στα άρθρα μας και τελικώς χάνουμε επισκέπτες; Προσέχουμε όμως να έχουμε το δικαίωμα να αναρτήσουμε τις συγκεκριμένες εικόνες στο σάιτ μας.

  Τα παραπάνω είναι μερικές από τις αναζητήσεις που μπορούμε να κάνουμε για να δούμε πως η Google κάνει index τις σελίδες σας. Αυτές είναι χρήσιμες πληροφορίες όχι μόνο για να δούμε ότι όλα εμφανίζονται σωστά, μα και για να βρούμε προβλήματα που δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχαν.

  Και από τη στιγμή που αναγνωρίζεις το πρόβλημα, δεν αργείς να βρεις τη λύση.

  Πηγή: joomla.gr

 • Joomla ! Δημοσιεύθηκε η έκδοση 3.8.7

  Πέντε εβδομάδες μετά τη δημοσίευση της προηγούμενης έκδοσης, δημοσιεύθηκε σήμερα, 18 Απριλίου, η έκδοση 3.8.7 του joomla. H συγκεκριμένη έκδοση χαρακτηρίζεται, από την Ομάδα Ανάπτυξης, ως Bug Fix Release, καθώς επιφέρει πάνω από 70 τροποποιήσεις στον κώδικα που βελτιώνουν συγκεκριμένα σημεία της εφαρμογής και αντιμετωπίζουν κάποια προγραμματιστικά λάθη που εντοπίστηκαν στο ενδιάμεσο.

  Μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση της Ομάδας Ανάπτυξης εδώ.

  Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο εγκατάστασης καθώς και τα αρχεία αναβάθμισης εδώ.

  Μέσα στην ημέρα, θα δημοσιευθεί και τα ενημερωμένα για την έκδοση 3.8.7 αρχεία της ελληνικής γλώσσας, τα οποία μπορείτε να αναβαθμίσετε στο Μενού Επεκτάσεις / Γλώσσες.

  Πηγή:joomla.gr

   

 • Magento e-shop: γιατί να το επιλέξετε

  Αποφασίσατε να σχεδιάσετε e–shop για την επιχείρησής σας και αναζητάτε την κατάλληλη πλατφόρμα για την υλοποίησή του; Στην DevelopGreece γνωρίζουμε καλά τη σημασία που έχει ένα σωστά σχεδιασμένο e-shop για την προώθηση των προϊόντων σας.

  Έτσι, συγκεντρώσαμε τους πιο σημαντικούς λόγους, για να σας εξηγήσουμε πώς ένα Magento e–shop μπορεί να αποδειχθεί κερδοφόρα επιλογή.

  Αρχικά, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα που θα επιλέξετε, αναθέστε την κατασκευή του e-shop σας σε ειδικούς, ώστε να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους αγοραστές. Η υπηρεσία e-shop αποτελεί τον πιο αξιόπιστο τρόπο για να κινήσετε αποτελεσματικά τα προϊόντα σας στο διαδίκτυο.

  Σας συμφέρει, γιατί εξυπηρετεί το κοινό όλο το 24ωρο και έχει παγκόσμια εμβέλεια, διαθέτει δηλαδή όσα χρειάζεστε για να ενισχύσετε τις πωλήσεις σας.

  Σήμερα υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες πλατφόρμες e-shop, όμως η δημοτικότητα της πλατφόρμας Magento αυξάνεται μέρα με τη μέρα για τα δυναμικά χαρακτηριστικά και την υψηλή λειτουργικότητά του.

  Ακολουθεί μια λίστα με 7 βασικά χαρακτηριστικά, για τα οποία αξίζει να επιλέξετε το Magento για τη δημιουργία του e-shop σας.

  Πλατφόρμα ανοικτού κώδικα
  Το Magento είναι μια πλατφόρμα ανοικτού κώδικα που μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν. Δεδομένου ότι το λογισμικό του είναι ανοικτού κώδικα, οι προγραμματιστές μπορούν να αλλάξουν τον πηγαίο κώδικα, να προσθέσουν χαρακτηριστικά και να τροποποιήσουν τη λειτουργικότητα με τη δημιουργία ή την εγκατάσταση add-ons και plug-ins, τα οποία το Magento ονομάζει extensions.

  Καλύτερη διαχείριση της ιστοσελίδας σας
  Το Magento έχει ένα χαρακτηριστικό για να διαχειρίζεται πολλαπλά καταστήματα. Συγκεκριμένα, σας βοηθά να διαχειρίζεστε καταστήματα διαφορετικών ιστοσελίδων μέσα από ένα και μόνο admin panel. Έτσι, καταφέρνετε να ελέγχετε τις πωλήσεις και τους πελάτες μέσα από μία ενιαία βάση δεδομένων, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο.

  Πλατφόρμα με απεριόριστες δυνατότητες βελτίωσης
  Το Magento μπορεί να πάρει τη μορφή όποιας φόρμας και όποιας λειτουργίας θέλετε να του αποδώσετε. Ανεξάρτητα από το αν έχετε μια μικρή ή μια μεγάλη επιχείρηση, μπορεί να προσαρμοστεί στην κλίμακα και στην πολυπλοκότητα των απαιτήσεων της. Η πλατφόρμα Magento είναι εξαιρετικά επεκτάσιμη και ευέλικτη και μπορεί να προσαρμοστεί, για να εξυπηρετήσει οποιοδήποτε επιχειρηματικό μοντέλο.

  UX υψηλής ποιότητας
  Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Magento, τα προϊόντα του ηλεκτρονικού σας καταστήματος έχουν καλύτερη εμφάνιση και διάταξη στην ιστοσελίδα. Το UX Design υψηλής ποιότητας μετατρέπει τις ηλεκτρονικές αγορές του επισκέπτη σε μία ευχάριστη εμπειρία. Βοηθητικά layout μπορούν να κατευθύνουν το κοινό στην περιήγηση μέσα στο site, ώστε να βρουν τα προϊόντα που επιθυμούν. Δυνατότητα μεγέθυνσης εικόνας προϊόντος(Zoom-in), αξιολογήσεις πελατών, πολλαπλές φωτογραφίες είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά του Magento, που βελτιώνουν την εμπειρία του χρήστη και κάνουν τους επισκέπτες να θέλουν να επιστρέψουν στο e-shop σας.

  Προώθηση της ιστοσελίδας σας μέσω SEO
  Αν το site σας δεν έχει υψηλή επισκεψιμότητα μέσω των μηχανών αναζήτησης, τότε δεν θα καταφέρετε να έχετε κέρδη από αυτό. Αντίθετα, οι μηχανές αναζήτησης αγαπούν το Magento, γιατί δημιουργεί πολύ καθαρά URLs, ετικέτες και περιγραφές με τις λέξεις-κλειδιά. Άλλα ισχυρά εργαλεία της πλατφόρμας, όπως τα Up-Sells και τα Cross-Sells ενθαρρύνουν τον χρήστη να παραγγείλει περισσότερα προϊόντα. Ως αποτέλεσμα, οι πωλήσεις και η παραγωγή των εσόδων της επιχείρησης σας αυξάνονται αυτόματα.

  Υποστήριξη Mobile Commerce
  Οι HTML5 δυνατότητες έχουν πλέον ενσωματωθεί στην πλατφόρμα του Magento, τόσο στην Community Edition όσο και στην Enterprise Edition. Τα ηλεκτρονικά καταστήματα που χρησιμοποιούν το Magento μπορούν να προσφέρουν καλύτερη εμπειρία χρήστη σε mobile commerce για πολλαπλά προγράμματα περιήγησης και συσκευές web, ειδικά για εκείνες που δεν έχουν υποστήριξη για Flash.

  Ασφάλεια και δυνατότητα επιλογής στην πληρωμή
  Το Magento είναι μια ασφαλής πλατφόρμα με δεδομένη την ασφάλεια SSL και IP. Οι πελάτες που αγοράζουν από e-shops σχεδιασμένα με Magento αισθάνονται ασφάλεια στις αγορές τους. Παράλληλα, η συγκεκριμένη πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα πληρωμής με διάφορους τρόπους.

  Πηγή:developgreece.com

 • Oι νέες, seo friendly URLs στο Joomla 3.8

  Η έκδοση 3.8 του Joomla 3.8 φέρνει σημαντικές μεταβολές στον τρόπο ονοματοδοσίας των φιλικων προς τις μηχανές αναζήτησης διευθύνσεων (sef urls) για τις ιστοσελίδες που δημιουργούνται στο εξής. Οι ήδη υπάρχοντες ιστότοποι δεν επηρεάζονται, αλλά για τους νέους ιστοτόπους είναι καλό να χρησιμοποιήσουν τις νέες βελτιωμένες urls.

  Διαφορές μεταξύ των παλιών και νέων διευθύνσεων
  Ως τώρα, η διεύθυνση που προέκυπτε με ενεργοποιημένες τις ρυθμίσεις για φιλικότητα προς τις μηχανές αναζήτησης ήταν της μορφής: www.myjoomlasite.gr/category-alias/642-article-alias. Στη διεύθυνση αυτή, ο αριθμός 642 αντιπροσώπευε το ID του Άρθρου και δεν είχε κανένα νόημα ούτε για τις μηχανές αναζήτησης ούτε για τον επισκέπτη.

  Με το νέο σύστημα ονοματοδοσίας, από την έκδοση 3.8 και στο εξής η αναγραφή του ID του άρθρου δεν υφίσταται, και οι διευθύνσεις που προκύπτουν είναι σαφέστες και πιο ξεκάθαρες: www.myjoomlasite.gr/category-alias/article-alias

  Ενεργοποίηση των νέων URLs


  εισαγωγή sef url σε joomla

  Η δυνατότητα εφαρμογής των νέου τύπου, φιλικών διευθύνσεων / SEF urls, μπορεί να ενεργοποιηθεί ανά Εφαρμογή / Component. Δίνουμε στη συνέχεια ένα παράδειγμα για τα Άρθρα, όπου αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  Σύνδεση στη Διαχείριση του Joomla

  Επιλογή Περιεχόμενο / Άρθρα (Content / Articles)

  Κλικ στο κουμπί "Επιλογές" ("Options")

  Κλικ στην καρτέλα "Ενσωμάτωση" ("Integration")

  Ορισμός URL Δρομολόγησης (URL Routing) σε "Μοντέρνο" ("Experimental")

  Ορισμός Αφαίρεση Αναγνωριστικών από URL (Remove IDs from URLs) σε "Ναι" ("Yes")

  Αποθήκευση και Κλείσιμο (Save and Close)

  Με ανάλογες ενέργειες μπορείτε να ενεργοποιήσετε το νέο σύστημα δρομολόγησης στις Επαφές, τις Ροές Ειδήσεων και στους Χρήστες.

  Σημειώστε ότι η χρήση του νέου συστήματος συνίσταται κυρίως σε νέους ιστότοπους. Η εφαρμογή του σε ήδη υφιστάμενες σελίδες, ειδικά με πολύ περιεχόμενο και εσωτερικές συνδέσεις με url, ίσως δημιουργήσει προβλήματα.

  Πηγή: joomla.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!