Το outsourcing στην βιομηχανία λογισμικού της Ινδίας

Posted On Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 15:28 Written by
Rate this item
(0 votes)

Η Ινδία, με την πάροδο των χρόνων, έγινε αργά και σταθερά η χώρα που προσέλκυσε το outsourcing έργων λογισμικού. Με ύπαρξη σημαντικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων κατέκτησε την θέση που της άξιζε στη διεθνή αγορά.

Το παγκόσμιο σκηνικό αλλάζει βέβαια συνεχώς, αλλά η Ινδία φαίνεται να έχει διατηρήσει τη υψηλή θέση της, εν μέσω του αυξανόμενου ανταγωνισμού από άλλα έθνη.

Ορισμένα επιπλέον πλεονεκτήματα που προσφέρει η Ινδία, καθιστούν τη χώρα τον αγαπημένο προορισμό για outsourching λογισμικού.

Το outsourcing έχει γίνει η προτιμητέα επιχειρηματική επιλογή πολλών εταιρειών και η Ινδία είναι η επιλεγμένη χώρα. Ας δούμε λοιπόν όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την εξωτερική ανάθεση στην ινδική βιομηχανία λογισμικού.

Τα χρήματα διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο και η Ινδία είναι μια πολύ φθηνή επιλογή όσον αφορά την εξωτερική ανάθεση λογισμικού.

Η απλουστευμένη διαδικασία προσλήψεων, όπως και η ύπαρξη χαμηλών μισθών καθιστούν την ασιατική αυτή χώρα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό . Επίσης στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε ότι το εγχώριο κόστος στην Ινδία είναι πολύ μικρότερο σε σύγκριση με άλλες χώρες.

Ως εκ τούτου, ο συνολικός προϋπολογισμός μπορεί να διατεθεί σε τομείς που αναπτύσσουν τη καινοτομία.

Οι προγραμματιστές στην Ινδία χρεώνουν τις υπηρεσίες τους πολύ λιγότερο και βοηθούν τις μεγάλες εταιρείες να έχουν τεράστια περιθώρια κέρδους. Η ευελιξία των τιμών δημιουργεί τεράστιο όφελος.

Οι Ινδοί προγραμματιστές έχουν γίνει δημοφιλείς λόγω της ασυναγώνιστης ποιότητας εργασίας τους. Αυτό τους βοηθά να παραμείνουν στην κορυφή όταν οι εταιρείες εξετάζουν την εξωτερική ανάθεση.

Ένας άλλος παράγοντας που λειτουργεί προς όφελός τους είναι ότι παρουσιάζουν υψηλό βαθμό επαγγελματισμού και θετική στάση απέναντι στην εργασία.

Οι έγκαιρες παραδόσεις τω project που αναλαμβάνουν έχει εντυπωσιάσει τους πελάτες.

Ο αριθμός των υψηλά εξιδικευμένων προγραμματιστών λογισμικού που διαθέτει η Ινδία είναι τεράστιος.Ως εκ τούτου, οι εταιρείες βρίσκουν εύκολα μια οικονομικά και αποδοτική λύση για τις ανάγκες τους.

Οι επαγγελματίες της πληροφορικής είναι ήδη εξαιρετικά καταρτισμένοι και δεν χρειάζονται επιπλέον εκπαίδευση. Είναι έτοιμοι για να αναλάβουν μεγάλα έργα και να τα διεκπεραιώσουν με επαγγελματικότητα.

Η κυβέρνηση επεκτείνει την υποστήριξη της βιομηχανίας πληροφορικής στην Ινδία ασκώντας πολιτική που ευνοεί την επιχειρηματικότητα στο τομέα της πληροφορικής.

Σε αυτό βοηθά και η φορολογική πολιτική της χώρας. Η κυβέρνηση καταπολεμά τη γραφειοκρατία με την απλοποίηση των διαδικασιών. Οι αυστηρές πολιτικές κατά των εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο είναι άλλη μία διάσταση του ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Η Ινδία έχει επίσης αναπτύξει τις απαραίτητες υποδομές και τον τεχνολογικό εξοπλισμό που είναι απαραίτητο για την παροχή ταχείας και αποτελεσματικής εξυπηρέτησης στις εταιρείες outsourcing.

Το ευρυζωνικά δίκτυα υψηλών ταχυτήτων είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της ανάπτυξης. Αυτό βοηθά στη διατήρηση των κατάλληλων καναλιών επικοινωνίας με τον πελάτη.

Επίσης το επιχειρηματικό περιβάλλον είναι φιλικό με όλες τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις.

Η ύπαρξη διαφορετικών επιχειρηματικών project από τους πελάτες όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, την ανάπτυξη ολοκληρωμένων του συστημάτων απαιτούν την ύπαρξη εξειδικευμένων προγραμματιστών οι οποίοι να είναι σε θέση να παρέχουν εξειδικευμένες λύσεις για κάθε είδους ανάγκες που μπορεί να έχουν οι πελάτες.


Λόγω της χρονικής διαφοράς , οι Ινδοί προγραμματιστές είναι σε θέση να παρέχουν τον ταχύτερο χρόνο στην αγορά.

Αποτελεσματικές γρήγορες παραδόσεις είναι η ανάγκη των σημερινών καιρών σε μια ανταγωνιστική αγορά σε αυτόν τον κόσμο. Η εργασία γίνεται συχνά πριν από τις προθεσμίες. Η παραγωγικότητα αυξάνεται με αποτέλεσμα την κερδοφορία για όλους.

Ο λόγος για τον οποίο οι εταιρείες αναθέτουν σε εξωτερικούς συνεργάτες προγράμματα λογισμικού είναι ότι τους βοηθά να επικεντρωθούν στις βασικές επιχειρηματικές τους προτεραιότητες.

Η διαχείριση και η λειτουργία μιας επιχείρησης έχει πολλές διαδικασίες που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Η ανάπτυξη λογισμικού, ως προς αυτό, γίνεται βοηθητική δουλειά.

Αυτό γίνεται εύκολα με τη βοήθεια outsourcing και ως εκ τούτου οι εταιρείες προτιμούν αυτήν την οικονομικά αποδοτική μέθοδο. Δεν είναι μόνο φθηνότερη, αλλά και βοηθά να επικεντρωθούν σε άλλους κρίσιμους τομείς.

Η αγορά εξελίσσεται συνεχώς και οι πάροχοι υπηρεσιών και άλλες παρόμοιες εταιρείες πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται αποτελεσματικά. Οι νέοι υπεργολάβοι εξετάζουν τώρα προτάσεις που βασίζονται στην υπεραξία και είναι πολύ διαφορετικές από τα παραδοσιακά μοντέλα.

Η προσαρμογή και η ευελιξία είναι η μόνη λύση. Οι πελάτες λαμβάνουν τώρα υπόψη πολλές παράμετρους, επειδή οι συμφωνίες δεν βασίζονται πλέον σε ένα ενιαίο έργο.

Με ένα σημαντικά επιδοτούμενο κόστος, η Ινδία γίνεται ένας επιλεγμένος προορισμός για εξωτερική ανάθεση.

Παρέχει επίσης συνεχώς εξειδικευμένους και καταρτισμένους επαγγελματίες που εκτελούν καλά τη δουλειά.

Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός μηχανικών με υψηλή γνώση και τεχνική κατάρτιση που μπορούν να ενταχθούν στην αγορά ως επαγγελματίες πλήρους απασχόλησης.

Μελέτες έδειξαν ότι πάνω από 80% των εταιριών που επιλέγουν την τεχνική του outsourcing από τις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη επέλεξαν την Ινδία ως την καταλληλότερη επιλογή τους όταν ρωτήθηκαν για τις χώρες που προτιμούν για την ανάθεση των εργασιών τους.

Το σημαντικότερο σημείο που πρέπει να σημειωθεί εδώ είναι ότι ο τομέας της εξωτερικής ανάθεσης υπηρεσιών πληροφορικής στην Ινδία αντιμετωπίζει καθαρή ανάπτυξη περίπου 30% ετησίως.

Δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης για τη νεολαία στη χώρα και ταυτόχρονα είναι επωφελής για τους πελάτες στο εξωτερικό.

Τα έργα λογισμικού outsourcing είναι τεράστια στη σημερινή στιγμή στην Ινδία και συνεχίζουν να έχουν μια συνεχή ανοδική πορεία.

Πηγή: codementor

Read 167 times Last modified on Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 15:53

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Αρθρογράφοι

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!