Η Google ανακοίνωσε την υβριδική υπηρεσία cloud Anthos

Posted On Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 15:07 Written by

Η Google ανακοίνωσε μια σειρά από νέες υπηρεσίες, λειτουργίες και συνεργάτες στην εκδήλωση Google Cloud Next '19 που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο την προηγούμενη εβδομάδα. Οι νέες ανακοινώσεις ακολούθησαν αυτή της Anthos, μιας πλατφόρμας ανοιχτού κώδικα, "για προγραμματιστές και επιχειρήσεις, που προσφέρει υπηρεσίες για on-premise και multicloud εγκαταστάσεις", όπως ανέφερε ο κ. Urs Hölzle, αρμόδιος Αντιπρόεδρος της Google.

Η πλατφόρμα υπηρεσιών cloud Anthos βγήκε από την κατάσταση beta στην οποία βρισκόταν (με την ονομασία Google Cloud Services Platform) και αυτό που την κάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι το γεγονός ότι θα τρέχει και σε cloud τρίτων, συμπεριλαμβανομένων των AWS της Amazon και Azure της Microsoft.

Ως αποτέλεσμα, η Google θα προσφέρει μία υπηρεσία που θα επιτρέπει την ενιαία διαχείριση και ανάπτυξη σε διαφορετικές υπηρεσίες cloud, χωρίς την ανησυχία ή την πολυπλοκότητα των διαφορετικών περιβαλλόντων και APIs.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη, το αποτέλεσμα της οποίας διαχωρίζει σαφώς την προσέγγιση της Google από τους ανταγωνιστές της και εν τέλει δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να διαχειρίζονται τις εφαρμογές τους σε όλες τις πλατφόρμες με ένα και μόνο σετ open source εργαλείων.

Οι υπηρεσίες τής πλατφόρμας Anthos βασίζονται στη μηχανή Kubernetes της εταιρείας, όπως επίσης και σε άλλα open-source projects. Η υπηρεσία είναι hardware agnostic, κάτι που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις υποδομές που έχουν και χωρίς να χρειάζεται να επενδύσουν αμέσως σε νέους servers.

H Google, φυσικά, με το λανσάρισμα της Anthos ανακοίνωσε και συνεργασίες με περισσότερες από 30 εταιρείες hardware και software, συμπεριλαμβανομένων των Cisco, Dell EMC, HPE, VMware, Citrix, Datastax, Elastic, Tigera, GitLab και MongoDB.

Η Anthos είναι συνδρομητική υπηρεσία και οι αρχικές τιμές ξεκινούν από τις 10.000 δολάρια το μήνα ανά μπλοκ των 100 vCPU.

 

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!