Η Oracle επαναπροσδιορίζει την αγορά των Βάσεων δεδομένων σε περιβάλλον Cloud

Posted On Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 20:08 Written by
Rate this item
(0 votes)

Παρέχει κορυφαία χαρακτηριστικά απόδοσης, ασφάλειας και διαθεσιμότητας, σε χαμηλότερη τιμή

REDWOOD SHORES, CA, 27 Μαρτίου 2018 –

Μιλώντας σε εκδήλωση της Oracle, ο Larry Ellison, Executive Chairman of the Board και CTO της Oracle, ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα της πρώτης υπηρεσίας που βασίζεται στην επαναστατική νέα λύση Oracle Autonomous Database.

Η πρώτη παγκοσμίως υπηρεσία cloud βάσης δεδομένων με δυνατότητες αυτο-διαχείρισης, αυτο-προστασίας και αυτο-διόρθωσης, το Oracle Autonomous Data Warehouse Cloud, χρησιμοποιεί δυνατότητες machine learning για να προσφέρει κορυφαία απόδοση, ασφάλεια και διαθεσιμότητα χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, σε πολύ χαμηλότερη τιμή από τον ανταγωνισμό.

«Αυτή η τεχνολογία αλλάζειτ τα πάντα» δήλωσε ο Ellison. «Η Oracle Autonomous Database βασίζεται σε τεχνολογία τόσο επαναστατική όσο το Internet. Διορθώνεται, ρυθμίζεται και ενημερώνεται μόνη της. Οι ανταγωνιστικές βάσεις δεδομένων κοστίζουν περισσότερο και κάνουν λιγότερα.”

Το Oracle Autonomous Data Warehouse Cloud παρέχει όλες τις δυνατότητες ανάλυσης, ασφάλειας και υψηλής διαθεσιμότητας της Oracle Database χωρίς καμία από τις πολυπλοκότητες αναφορικά με την παραμετροποίηση, τη ρύθμιση και τη διαχείριση -- ακόμα και καθώς αλλάζουν οι φόρτοι εργασίας των συστημάτων αποθήκευσης και οι όγκοι των δεδομένων. Η αυτόνομη βάση δεδομένων αποτελεί μια εντελώς νέα κατηγορία λύσης που απαιτεί μηδενική λειτουργική διαχείριση από την πλευρά του πελάτη. Έτσι, η αποθήκευση δεδομένων στο cloud είναι:

• Εύκολη. Χάρη στο πρώτο στον κλάδο μοντέλο παροχής (provisioning) υπηρεσιών αποθήκευσης με ένα μόνο βήμα, μπορείτε να έχετε σε μερικά δευτερόλεπτα μια ασφαλή λύση αποθήκευσης δεδομένων με αυτόματη δημιουργία εφεδρικών αντιγράφων, κρυπτογράφηση και με μια αρχιτεκτονική υψηλής διαθεσιμότητας. Η μετάβαση στο cloud είναι απλή χάρη στην πλήρη συμβατότητα με τις υφιστάμενες on premises βάσεις δεδομένων.

• Γρήγορη. Κορυφαίες επιδόσεις στη διαχείριση ερωτημάτων, χωρίς να απαιτείται ρύθμιση.

• Ελαστική. Ανεξάρτητη, online επέκταση των πόρων υπολογιστικών συστημάτων και αποθήκευσης. Η δυνατότητα για δυναμική μεγέθυνση ή συρρίκνωση των πόρων επιτρέπει την εφαρμογή ενός πραγματικού μοντέλου πληρωμής ανάλογα με το βαθμό χρήσης, με αποτέλεσμα τη θεαματική μείωση του κόστους.

Η πιο δημοφιλής βάση δεδομένων για συστήματα αποθήκευσης δεδομένων στον κόσμο είναι τώρα επίσης η απλούστερη και ασφαλέστερη.

Αξιοποιώντας την ηγετική θέση της στον τομέα της τεχνολογίας και την εμπειρία δεκαετιών στο μετασχηματισμό της ωφέλειας που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις από τις υπηρεσίες βάσης δεδομένων, το Oracle Autonomous Data Warehouse Cloud είναι η πρώτη μιας σειράς υπηρεσιών της Oracle Autonomous Database Cloud.

Άλλες υπηρεσίες που θα ανακοινωθούν σύντομα περιλαμβάνουν τα Oracle Autonomous Database for Transaction Processing, Oracle Autonomous NoSQL Database για γρήγορη ανάγνωση/εγγραφή σε τεράστια κλίμακα (μια συχνή απαίτηση σε περιβάλλοντα Internet of Things) και Oracle Autonomous Graph Database για ανάλυση δικτύου. Κάθε μία από αυτές τις λύσεις ρυθμίζεται για το συγκεκριμένο φόρτο εργασίας και έχει τα ίδια ειδικά χαρακτηριστικά των υπηρεσιών Oracle Autonomous Database:

• Αυτο-διαχείριση. Καταργεί τη χειροκίνητη εργασία και τα ανθρώπινα σφάλματα ώστε να παρέχει, ασφαλίζει, παρακολουθεί, δημιουργεί και επαναφέρει εφεδρικά αντιγράφα, επιλύει προβλήματα και ρυθμίζει τη βάση δεδομένων. Αναβαθμίζεται αυτόματα και εφαρμόζει μόνη της ενημερωμένες εκδόσεις κώδικα (patches) ενώ λειτουργεί.

• Αυτο-προστασία. Προστατεύεται από εξωτερικές επιθέσεις και κακόβουλους εσωτερικούς χρήστες. Εφαρμόζει ενημερώσεις ασφαλείας αυτόματα ενώ λειτουργεί, για την προστασία από κυβερνοεπιθέσεις, και κρυπτογραφεί αυτόματα όλα τα δεδομένα.

• Αυτο-διόρθωση. Παρέχει αυτοματοποιημένη προστασία από οποιαδήποτε περιστατικά προγραμματισμένης και μη προγραμματισμένης διακοπής λειτουργίας με διαθεσιμότητα έως και 99,995%, με αποτέλεσμα ο χρόνος διακοπής λειτουργίας να ανέρχεται σε λιγότερο από 2,5 λεπτά ανά μήνα, συμπεριλαμβανομένης της προγραμματισμένης συντήρησης.

Το Oracle Autonomous Data Warehouse είναι βασισμένο στην Oracle Database 18c, την πρώτη έκδοση της βάσης δεδομένων στο πλαίσιο του νέου μοντέλου ετήσιας διάθεσης εκδόσεων λογισμικού της Oracle.Η Oracle Database 18c αποτελεί εφαλτήριο καινοτομίας με πάνω από 100 νέα χαρακτηριστικά, και είναι τώρα διαθέσιμη στα Oracle Cloud Services, στα ενοποιημένα συστήματα της Oracle και στο livesql.oracle.com.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγο μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της Oracle περί επέκτασης των υπηρεσιών Oracle Cloud Platform Autonomous Services. Μέσα στο τρέχον ημερολογιακό έτος, η Oracle προγραμματίζει να κάνει διαθέσιμες τις υπηρεσίες Oracle Autonomous Analytics, Oracle Autonomous Mobility, Oracle Autonomous Application Development και Oracle Autonomous Integration.

Read 429 times Last modified on Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 09:36

Related items

 • Νέα πολιτική αποθήκευσης για μεγάλες επιχειρήσεις στο Google Cloud

  Νέα πολιτική τιμολόγησης του αποθηκευτικού χώρου στο Google Cloud ανακοινώθηκε, η οποία, σύμφωνα με την εταιρεία, δημιουργήθηκε με στόχο να βοηθηθούν οι πελάτες για να διαχειριστούν το κόστος πιο αποτελεσματικά, ανάλογα με τη διακύμανση των αναγκών που θα έχουν για αποθήκευση, χωρις επιβαρύνσεις στο κόστος.

  Το «Storage Growth Plan» όπως ονομάζεται, ανακοινώθηκε σαν ένα εργαλείο που βοηθά στην επίλυση της ενοποίησης και του προβλήματος χωρητικότητας στην αποθήκευση δεδομένων.

  "Είναι η ενοποιημένη αποθήκευση αντικειμένων που επιτρέπει σε πολλούς πελάτες της πλατφόρμας Google Cloud (GCP), να αποθηκεύουν και να μεταφέρουν δεδομένα όπως απαιτείται", σημείωσαν χαρακτηριστικά από την εταιρεία.

  "Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία «Transfer Appliance» για να μεταφέρετε γρήγορα τα δεδομένα στο Cloud Storage, μπορείτε να στριμάρετε δεδομένα σε Cloud Storage με την υπηρεσία «Dataflow» και μπορείτε ακόμη και να μεταφέρετε δεδομένα από το AWS S3 σε Cloud Storage με υπηρεσία μεταφοράς αποθήκευσης", αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

  Το βασικότερο, ίσως, σημείο του νέου προγράμματος, είναι ότι οι εταιρείες μπορούν να δεσμευτούν για δαπάνη τουλάχιστον 10.000 δολαρίων ανά μήνα για 12 μήνες χρήσης Cloud Storage. Στο πρόγραμμα αυτό, θα έχουν σταθερό πάγιο κόστος χωρίς επιπλέον χρεώσεις, εάν υπάρξει υπέρβαση του ορίου έως 30%. Κατόπιν, στη λήξη του δωδεκαμήνου μπορούν να επιλέξουν από δύο διαφορετικά προγράμματα ανανέωσης, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

  Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο σχετικό blogpost του Google Cloud.

 • Έκθεση της Oracle:Λιγότερα έργα καινοτομίας καταφέρνουν να βγουν στην αγορά

  Η Oracle, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα του Cloud, δημοσίευσε μια έκθεση που δείχνει ότι οι εταιρείες δεν καταφέρνουν να υλοποιήσουν περισσότερες από τις μισές καινοτομίες που προτείνουν. Παρά τη σαφή σύνδεση μεταξύ ανάπτυξης και καινοτομίας, η πορεία των οργανισμών ανακόπτεται λόγω των ανεπαρκών διαδικασιών και της έλλειψης εστίασης. Η έκθεση κατέδειξε ότι τα εμπόδια για την καινοτομία ήταν ιδιαίτερα έντονα μεταξύ των μεγάλων εταιρειών, καθώς και σε εταιρείες που σημειώνουν υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης.

  Η έκθεση, με τίτλο "Having a successful innovation agenda", βασίστηκε σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε τη συμμετοχή πλέον των 5.000 υψηλόβαθμων στελεχών των τομέων λογισμικού και λύσεων cloud. Οι ερωτηθέντες εκπροσωπούσαν εταιρείες από 24 χώρες, με έσοδα που κυμαίνονται από λιγότερο του 1 εκατ. λιρών Αγγλίας έως πάνω από 500 εκατ. λίρες Αγγλίας και προσωπικό από 100 έως 50.000 εργαζόμενους.

  Κύρια ευρήματα:

  • Το ένα τρίτο των εταιρειών καταβάλλονται από τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό των έργων καινοτομίας

  • 85% των εταιρειών που βιώνουν ισχυρή έως σημαντική ανάπτυξη είναι εταιρείες που επενδύουν στην καινοτομία

  • 21% δηλώνει ότι η έλλειψη δέσμευσης από την πλευρά της επιχείρησης αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την καινοτομία

  • 22% δηλώνει ότι η απουσία διαδικασιών εμποδίζει τις προσπάθειές τους για καινοτομία, ενώ ένα επίσης 22% δηλώνει ότι φταίει η έλλειψη οράματος

  • 22% δηλώνει ότι οι ανεπαρκείς επενδύσεις στην τεχνολογία παρεμποδίζουν την εξέλιξη του προγράμματος καινοτομιών

  Ανεπαρκής εστίαση και δομή

  Η δέσμευση των εταιρειών σε υπερβολικό αριθμό πρωτοβουλιών καινοτομίας εμποδίζει την υλοποίησή τους, με το ένα τρίτο των εταιρειών να παραδέχονται ότι καταβάλλονται από το μεγάλο αριθμό έργων. Το ζήτημα αυτό ήταν ιδιαίτερα πρόδηλο στις εταιρείες με υψηλό ρυθμό ανάπτυξης, με το 38% αυτών να αναφέρουν μεγάλο αριθμό παράλληλων πρωτοβουλιών.

  Παρά τη φιλοδοξία ενσωμάτωσης διαδικασιών που ενθαρρύνουν την καινοτομία, το 22% των οργανισμών ανέφερε ότι δεν είχαν ακόμα εφαρμοστεί σωστά οι ιδανικές ροές εργασίας. Εν τω μεταξύ, σε ποσοστό 19% οι εταιρείες ανέφεραν ότι ανακόπτονται λόγω της έλλειψης κατάλληλης τεχνολογίας.

  Έλλειψη ηγεσίας

  Η ανεπαρκής δέσμευση από την επιχείρηση, σε συνδυασμό με την έλλειψη συγκεκριμένων αρμόδιων προσώπων, ήταν οι παράγοντες που αναδείχτηκαν ως κύρια εμπόδια για την επιτυχία μιας εταιρείας όσον αφορά στην καινοτομία. Ως συνήθεις αρμόδιοι για τα θέματα καινοτομίας αναφέρθηκαν τα διοικητικά στελέχη (48%) και τα στελέχη του IT (46%), αλλά με σχεδόν ίδια ποσοστά αναφέρθηκαν και οι υπεύθυνοι και άλλων τομέων (35-41%).

  Η εμπειρία των πελατών ως δείκτης επιτυχίας

  Οι οργανισμοί απομακρύνονται από τους παραδοσιακούς κύριους δείκτες απόδοσης (KPI), όπως η παραγωγικότητα των εργαζόμενων (53%) και τα έσοδα (53%), και στρέφονται όλο και και περισσότερο στην εμπειρία των πελατών (57%) ως τρόπο μέτρησης της απόδοσης της επένδυσης (ROI).

  Ωστόσο, η απομάκρυνση από την επικέντρωση στην εμπλοκή των εργαζόμενων, με μόνο το 44% να βλέπει ως μοχλό καινοτομίας τον αναμενόμενο τζίρο του οργανισμού, και μόνο το 41% την εταιρική κουλτούρα.

  «Οι εργαζόμενοι θα αποτελούν πάντα έναν κρίσιμο παράγοντα σε οποιοδήποτε πρόγραμμα καινοτομίας – τόσο για την παραγωγή νέων ιδεών που αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα, όσο και για την υλοποίησή τους», δήλωσε ο Neil Sholay, Vice President Innovation της Oracle.

  «Όμως, για να έρθει η επιτυχία απαιτείται μια αποτελεσματική και υποστηρικτική κουλτούρα καινοτομίας. Αυτό ξεκινάει από το ξεκάθαρο όραμα της ηγεσίας και τον καθορισμό προτεραιοτήτων και τη χρηματοδότηση επιλεγμένων έργων. Το να είσαι καινοτόμος δεν αφορά μόνο τις ιδέες, αφορά στην εκτέλεση.»

  «Οι εταιρείες πρέπει να είναι σε θέση να ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των πελατών υλοποιώντας γρήγορα νέες ιδέες. Για παράδειγμα, η Melia Hotels International εντόπισε ότι οι πελάτες της ήθελαν να μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους χωρίς να χρειάζεται να έχουν πάνω τους μετρητά, ταυτότητα, πιστωτικές και κλειδιά.

  Έδρασε γρήγορα και κυκλοφόρησε ένα προσωπικό ψηφιακό "διαβατήριο" με τη μορφή βραχιολιού, προσφέροντας στους επισκέπτες ένα νέο επίπεδο ελευθερίας ώστε να μετακινούνται απρόσκοπτα στους χώρους του ξενοδοχείου. Η λύση πέρασε από το στάδιο της ιδέας στο στάδιο της καινοτομίας μέσα σε λίγες εβδομάδες επειδή η αλυσίδα κατείχε τεχνολογία που ήταν έτοιμη για άμεση χρήση, δημιουργία λύσεων και υλοποίηση.»

 • modules για την εφαρμογή παραγγελιοληψίας ΣερβιΤΩΡΑ

  Η cloud εφαρμογή εστίασης του Business Cloud, συμμετέχει για άλλη μία χρονιά στην έκθεση HORECA. Η ΣερβιΤΩΡΑ το καινοτόμο υβριδικό cloud σύστημα παραγγελιοληψίας που λειτουργεί και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο, παρουσιάζει νέες επεκτάσεις (modules) που αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης HORECA 2019.

  Ο πυρήνας της εφαρμογής ΣερβιΤΩΡΑ οργανώνει πλήρως την παραγγελιοληψία μίας επιχείρησης σε επίπεδα dine-in, take-away & delivery. Σε συνέχεια των επεκτάσεων Online Ordering, Mobile App και Tap 2 Order, θα παρουσιαστούν και δύο νέες εφαρμογές.

  Το Self-Service POS module της ΣερβιΤΩΡΑ, δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες μιας επιχείρησης εστίασης να βάζουν την παραγγελία τους μέσω μίας μεγάλης οθόνης αφής. Ο πελάτης παίρνει άμεσα το αντίγραφο της παραγγελίας, ενώ παράλληλα ενημερώνεται η κουζίνα για την προετοιμασία της. Με αυτό τον τρόπο οι πελάτες βάζουν γρήγορα και ευχάριστα την παραγγελία τους χωρίς να απασχολούν προσωπικό.

  Το δεύτερο module είναι ένα Table Booking System στο οποίο οι επιχειρήσεις μπορούν να οργανώνουν και να διαχειρίζονται αποδοτικά τα τραπέζια και το πελατολόγιό τους. Στατιστικά, ιστορικό, ενημερώσεις και προεκτάσεις CRM είναι μερικές από τις δυνατότητες της νέας εφαρμογής.

  Η εταιρεία προσκαλεί όλους τους επιχειρηματίες της εστίασης που ενδιαφέρονται να ωθήσουν την αποδοτικότητα και την ταχύτητα της επιχείρησής τους, στο περίπτερό της στο Hall 2 / Α34 για επίδειξη των εφαρμογών και παραλαβή δωρεάν λογαριασμού για άμεση χρήση.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εφαρμογές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο 215 215 4425, ενώ παρέχονται και προσκλήσεις για την έκθεση.

 • Αύριο το Oracle Impact Innovation στη Λευκωσία

  Το Impact Innovation της Oracle θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 9.00-14.00 στο Lemon Park.

  Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστεί η πρακτική πλευρά της αξιοποίησης τεχνολογιών όπως cloud, AI, blockchain, machine learning, Internet of Things και οι autonomous τεχνολογίες της Oracle και πώς βοηθάνε ήδη τις επιχειρήσεις να περάσουν από το «όραμα» στην πράξη, ενσωματώνοντας την καινοτομία στην καθημερινότητά τους.

  Τόσο οι κεντρικές ομιλίες όσο και οι πιο εξειδικευμένες παρουσιάσεις των ειδικών της Oracle θα εστιάσουν στις εξελίξεις γύρω από τις σχετικές τεχνολογίες, ενώ εκπρόσωποι των εταιρειών Arab Jordan Investment Bank, NewCytech, Intrasoft International και SingularLogic θα παρουσιάσουν την πρακτική αξιοποίησή τους.

  Η εκδήλωση απευθύνεται τόσο στα στελέχη του IT και τους ειδικούς δεδομένων και αναλύσεων, που θέλουν να γνωρίζουν άμεσα πώς να αξιοποιήσουν πρακτικά αυτές τις τεχνολογίες προς όφελος του συνόλου του οργανισμού, όσο και στα στελέχη του HR, του marketing, των χρηματοοικονομικών και της εφοδιαστικής αλυσίδας που θέλουν να μάθουν πώς αυτές οι τεχνολογίες θα τους βοηθήσουν τόσο στις καθημερινές τους εργασίες όσο και στους μακροπρόθεσμους στόχους τους.

  Για εγγραφές και πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εκδήλωσης

  Η εκδήλωση διοργανώνεται με τη χορηγική υποστήριξη των:

  Innovation Premium : NewCytech

  Innovation Gold: Intrasoft International, SingularLogic

   

 • Η Intel παρέχει λύση Cloud Computing με έμφαση στην προστασία δεδομένων

  Η ενεργή εμπλοκή της Intel με προϊόντα blockchain βρήκε τον μεγαλύτερο ίσως εκφραστή της στις λύσεις της γαλλικής εταιρείας iExec.

  Η iExec παρέχει αποκεντρωμένες υπηρεσίες Cloud Computing βασισμένες σε τεχνολογία blockchain. Οι developers της εταιρείας περιγράφουν την τεχνολογία που παρέχουν ως την πρώτη κλιμακούμενη λύση Intel SGX με έμφαση στην ασφάλεια και την ιδιωτικότητα.

  Όπως περιγράφεται στο website της Intel (https://software.intel.com/en-us/sgx-sdk) , η λύση SGX (Software Guard Extensions) υλοποιεί το υψηλό επίπεδο προστασίας που προσφέρει υλοποιώντας μία τεχνολογία «θυλάκων». Οι θύλακες, είναι απομονωμένες περιοχές μνήμης ενσωματωμένες στον κεντρικό επεξεργαστή.

  Αυτές οι περιοχές προστατεύουν τα δεδομένα από διεργασίες που τρέχουν σε οποιοδήποτε επίπεδο δικαιωμάτων, ακόμη και στο ίδιο το λειτουργικό σύστημα.

  Σύμφωνα με την iExec (https://medium.com/iex-ec/poco-series-4-sgx-enclaves-and-trusted-executions-6f2ebed8d4fa ) χάρη στο υψηλό επίπεδο ασφαλείας που υπάρχει, καθένας είναι σε θέση να εκτελεί εφαρμογές σε οποιονδήποτε υπολογιστή χωρίς τον φόβο της αποκάλυψης ευαίσθητων δεδομένων σε τρίτους.

  Οι «θύλακες» λειτουργούν σαν ένας προστατευτικό κλοιός ο οποίος απομονώνει τα δεδομένα, ενώ ούτε ο διαχειριστής του συστήματος που φιλοξενεί τις εφαρμογές δεν είναι σε θέση να εισχωρήσει σε αυτόν τον κλοιό.

  Η iExec με την αξιοποίηση των νέων προϊόντων τεχνολογίας blockchain της Intel στοχεύει στη δημιουργία μιας νέας πραγματικότητας στο cloud computing. Μιας παγκόσμιας ανοιχτής αγοράς όπου η υπολογιστική ισχύς θα αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα.

  Η εταιρεία σημειώνει επίσης πως η αγορά επιτρέπει στους προγραμματιστές εφαρμογών να έχουν πρόσβαση σε προσιτή, ασφαλή και κλιμακούμενη υπολογιστική ισχύ, αναλόγως με τις ανάγκες τους.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!