Η Uni Systems βραβεύεται ως Best VCSP Partner 2018 από τη Veeam

Posted On Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 11:05 Written by
Rate this item
(0 votes)

Η Uni Systems βραβεύτηκε ως “The Best VCSP Partner 2018” από τη Veeam Software, την πλέον καινοτόμο εταιρεία της παγκόσμιας αγοράς στις λύσεις Data Center Backup και Disaster Recovery, κατά το πρόσφατο Veeam Partner Summit που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 15 Φεβρουαρίου.

Το βραβείο του καλύτερου Veeam Cloud και Service Provider απονεμήθηκε στη Uni Systems για την εξαιρετική συνεισφορά της στη διάδοση των λύσεων cloud της Veeam κατά το προηγούμενο έτος καθώς και για την προσήλωσή της στην εξασφάλιση επιχειρησιακής συνέχειας στα ΙΤ περιβάλλοντα των πελατών της.

«Ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της Veeam βρίσκεται στο οικοσύστημά της και στους συνεργάτες της,» είπε η Vered Lieberman, Regional Manager for MED, Veeam.

«Η Uni Systems αποτελεί παράδειγμα φιλόδοξου και ασυμβίβαστου συνεργάτη που μπορεί να υλοποιήσει έργα τόσο σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και σε μεγάλους πελάτες».

Ο Αντώνης Κασσάνο, Infrastructure Technology Solutions Department Manager, Uni Systems, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο, δήλωσε:

«Η διατήρηση επιχειρησιακής συνέχειας είναι μια από τις συχνότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εταιρείες, σε οποιαδήποτε αγορά και γεωγραφική περιοχή.

Με τη Veeam, μπορούμε να εξασφαλίσουμε διαθεσιμότητα των συστημάτων και δεδομένων που υποστηρίζουν τις επιχειρησιακές εφαρμογές κάθε οργανισμού που χρειάζεται να πραγματοποιήσει ανάκτηση δεδομένων σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Αισθανόμαστε μεγάλη τιμή για τη βράβευσή μας και παραμένουμε ενθουσιασμένοι από τη συνεργασία μας με τη Veeam».

Read 79 times Last modified on Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 11:28

Related items

 • Η ανάπτυξη του Oracle Cloud μοχλός για διεθνή επέκταση

  Με βάση την έντονη ζήτηση από πελάτες για τις υπηρεσίες cloud που προσφέρει ανά τον κόσμο, η Oracle ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επεκτείνει σημαντικά το αποτύπωμα της σύγχρονης υποδομής cloud που διαθέτει.

  Τα σχέδια της εταιρείας για γρήγορη επέκταση περιλαμβάνουν το άνοιγμα 12 νέων περιφερειακών κέντρων δεδομένων και την αύξηση του εύρους και του βάθους των υπηρεσιών Oracle Cloud που είναι διαθέσιμες στην Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρειο και Νότιο Αμερική.

  Με αυτήν την είδηση, η Oracle συνεχίζει να κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο, προσφέροντας ένα πλήρες και ενοποιημένο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών cloud (SaaS, PaaS και IaaS) και νέων υπηρεσιών στους τομείς της ασφάλειας, της τεχνολογίας Blockchain και της τεχνητής νοημοσύνης (AI).

  Ο Mark Hurd, CEO της Oracle, δήλωσε: «Το μέλλον του IT είναι αυτόνομο. Με τα διευρυμένα, σύγχρονα κέντρα δεδομένων μας, η Oracle βρίσκεται σε ιδανική θέση για να παράσχει τις πιο αυτόνομες τεχνολογίες στον κόσμο. Με τη διεθνή επέκταση των κέντρων δεδομένων μας, μπορούμε να βοηθήσουμε τους πελάτες να μειώσουν τα κόστη του IT, να μετριάσουν τους κινδύνους και να ανταγωνιστούν όπως ποτέ άλλοτε.»

  Η περιφερειακή επέκταση του Oracle cloud θα περιλαμβάνει τοποθεσίες στην Ευρώπη, όπως Άμστερνταμ και Ελβετία, στην Ασία, όπως Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία, Σαουδική Αραβία, Σιγκαπούρη και Νότιο Κορέα, καθώς και στη Βόρειο Αμερική, με δύο στον Καναδά και δύο νέες τοποθεσίες στις ΗΠΑ για υποστήριξη των φόρτων εργασίας του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

  Από την πρώτη παρουσίαση του Oracle Cloud, η εταιρεία αυξάνει διαρκώς τους πελάτες της, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που περιλαμβάνονται στη λίστα Global 2000, αλλά και επιχειρήσεων μικρού και μεσαίου μεγέθους.

  Οι οργανισμοί συνεχίζουν να στρέφονται στην Oracle με ρυθμούς ρεκόρ για να δημιουργήσουν, να υλοποιήσουν και να επεκτείνουν πρωτοποριακές εφαρμογές και για να εκτελέσουν κρίσιμους φόρτους εργασίας σε ένα περιβάλλον cloud που χαρακτηρίζεται από μικρή καθυστέρηση (latency), υψηλή διαθεσιμότητα, αξιοπιστία και ασφάλεια.

  Σήμερα, πελάτες σε περισσότερες από 195 χώρες τρέχουν τις πιο απαιτητικές εφαρμογές τους χρησιμοποιώντας τα Oracle Cloud Platform και Oracle Cloud Infrastructure.

 • Η Izidocs επιτυγχάνει μείωση κόστους κατά 20% με το Oracle ΙaaS

  Η Izidocs ενισχύει τις δυνατότητες διαχείρισης εγγράφων και αξιοποιεί ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης με την Oracle

  Η Izidocs Limited βοηθάει επιχειρήσεις και οργανισμούς στη διαχείριση των πληροφοριών τους με μια ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης εγγράφων και email που λειτουργεί μέσα από πρόγραμμα περιήγησης.

  Αναγνωρίζοντας την ανάγκη να συμπληρώσει το on premises προϊόν που παρέχει με μια ενιαία λύση για περιβάλλον cloud, η Izidocs επέλεξε την πλατφόρμα Oracle Infrastructure as a Service (IaaS) για να υλοποιήσει τη λύση διαχείρισης εγγράφων, παρέχοντας τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας και διαθεσιμότητας που χρειάζονται όλοι οι κλάδοι στους οποίους υπάρχουν απαιτήσεις συμμόρφωσης.

  Η Izidocs έπρεπε να καλύψει τις ανάγκες των πελατών για ασφαλή διαχείριση εγγράφων που περιέχουν προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες (PII) και/ή ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες (SPI), καθώς και για να προσφέρει στους χρήστες των υποκαταστημάτων τραπεζών και άλλων πελατών εύκολη πρόσβαση στα έγγραφα, καθώς και αξιόπιστες δυνατότητες συνεργασίας και κοινής χρήσης, παρακολούθησης εκδόσεων και δυναμικής διαχείρισης αρχείων.

  Αφού μελέτησε τις λύσεις όλων των μεγάλων προμηθευτών cloud, η Izidocs επέλεξε την πλατφόρμα Oracle IaaS ως την πλέον κατάλληλη για τις επιχειρηματικές ανάγκες της.

  Η υλοποίηση της λύσης cloud Oracle IaaS δημιούργησε το υπόβαθρο για τη λύση διαχείρισης εγγράφων της Izidocs, βελτίωσε την απόδοσή της κατά 10% για όλους τους φόρτους εργασίας που μετακινήθηκαν στο Oracle Cloud, μείωσε τα κόστη σε σχέση με προϊόντα cloud που είχαν χρησιμοποιηθεί προηγουμένως κατά 20%, εξάλειψε τις υπερβάσεις των προϋπολογισμών που είχε αντιμετωπίσει η εταιρεία όταν δοκίμαζε μοντέλα με μέτρηση από άλλους προμηθευτές cloud και αύξησε την ικανότητά συμμετοχής και υποβολής προσφορών για μεγάλα έργα, χάρη στο διαφανές, χωρίς μέτρηση μοντέλο τιμολόγησης της πλατφόρμας Oracle IaaS, που αποφεύγει τις μη αναμενόμενες χρεώσεις και τις υπερβάσεις του ορίου δαπανών.

  Τα πλεονεκτήματα για τους πελάτες της Izidocs περιλαμβάνουν:

  Παροχή υπηρεσιών γεωγραφικής αναπαραγωγής δεδομένων για λόγους αποκατάστασης μετά από κάποια καταστροφή, εύκολη παροχή εικονικών μηχανών με πόρους αποθήκευσης και δικτύωσης, διαχείριση και επέκταση αυτών των μηχανών στο cloud και δημιουργία πακέτων SaaS, νομικά συμμορφούμενων επιλογών αποθήκευσης, και λύσεων αποκατάστασης δεδομένων για περισσότερους από 100 χρήστες, υψηλή ασφάλεια και διαθεσιμότητα κρίσιμων και εμπιστευτικών εγγράφων των πελατών, κάλυψη των αυστηρών απαιτήσεων περί της πρόσβασης στα έγγραφα και της κοινής χρήσης τους, όπως ορίζονται με νομοθετικές και κανονιστικές διατάξεις, και διασφάλιση επιχειρηματικής συνέχειας, διατηρώντας τα πολυάριθμα αρχεία που δημιουργούνται στο Oracle Cloud διασπαρμένα σε διαφορετικές ηπείρους, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη επιχειρηματική σταθερότητα και μείωση των κινδύνων.

  Ο Άρης Νεοφύτου, Διευθυντής της Izidocs, σχολίασε:

  «Η πλατφόρμα Oracle IaaS μάς παρέχει τον πιο εύκολο τρόπο για ενοποίηση και μετάβαση από περιβάλλον on premises στο δημόσιο cloud.

  Η Oracle όχι μόνο παρέχει την καλύτερη πλατφόρμα για τη λύση διαχείρισης εγγράφων που παρέχουμε, αλλά καθιστά επίσης εφικτή την εγχώρια και διεθνή ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μας, καθώς διασφαλίζει την ακεραιότητα, την εμπιστευτικότητα και τη συνεχή διαθεσιμότητα των λύσεων cloud που παρέχουμε. Χάρη στη φήμη της Oracle, τώρα προσελκύουμε πελάτες οι οποίοι διαφορετικά δε θα εξέταζαν λύσεις δημόσιου cloud.”

 • "Cloud Masters", η ομάδα εταιρειών που χρησιμοποιούν το cloud

  Έρευνα αποκαλύπτει ότι η νέα ομάδα αυξάνει την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα. Η εφαρμογή μιας στρατηγικής για το cloud δεν επαρκεί.

  Reading, Ηνωμένο Βασίλειο – 30 Ιανουαρίου 2018 

  Σύμφωνα με μια παγκόσμια έρευνα της Longitude σε 730 επαγγελματίες του IT, υπάρχει μια ανερχόμενη νέα ομάδα εταιρειών που ξεχωρίζουν ως «αυθεντίες» στο cloud και χαρακτηρίζονται ως "cloud masters".

  Αυτή η μικρή ομάδα αποτελείται από προοδευτικές επιχειρήσεις που έχουν φτάσει σε επίπεδο ωριμότητας στο cloud (καθώς κατά μέσο όρο τουλάχιστον το 70% των εφαρμογών τους λειτουργούν στο cloud) και ξεπερνούν σε επιδόσεις τους ανταγωνιστές τους.

  Αποτελώντας το 12% των ερωτηθέντων, η έρευνα δείχνει ότι αυτοί οι "cloud masters" βασίζονται περισσότερο στα δεδομένα και είναι σε καλύτερη θέση όσον αφορά στην πρόσβαση στις επιχειρηματικές τους πληροφορίες, τον πειραματισμό με αυτές και την επίτευξη διορατικότητας, είναι πιο καινοτόμες και μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών καλύτερα, με περισσότερη συνάφεια, ταχύτητα και ευελιξία.

  Επίσης, έχουν σημειώσει τις μεγαλύτερες αυξήσεις παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας. Μαζί, αυτοί οι οργανισμοί ταράζουν τα νερά στους κλάδους στους οποίους δραστηριοποιούνται, αφήνοντας πίσω τους ανταγωνιστές τους.

  Οι υπόλοιπες εταιρείες προσπαθούν να φτάσουν τις πρώτες, παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες από αυτές έχουν και εφαρμόζουν μια στρατηγική cloud.

  Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως παρά το ότι περισσότεροι από το ένα τρίτο (35%) των στελεχών IT που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι οι στρατηγικές τους σχετικά με το cloud είναι πλήρως αναπτυγμένες και εφαρμόζονται σε μεγάλο βαθμό, λιγότεροι από το ένα πέμπτο αυτής της ομάδας (18%) μπορούν να ενταχθούν στην ομάδα των "cloud masters", αποκαλύπτοντας ένα χάσμα ανάμεσα σε αυτά που συζητούν και σε αυτά που κάνουν οι εταιρείες.

  Όσον αφορά στη στρατηγική cloud, ένα ακόμα μεγαλύτερο μέρος των εταιρειών (43%) δήλωσε ότι η εφαρμογή της στρατηγικής προχωράει. Το ένα πέμπτο, ωστόσο, δήλωσε ότι η ανάπτυξη μιας στρατηγικής για το cloud βρίσκεται σε βρεφικό στάδιο.

  Το cloud δεν είναι η μοναδική επένδυση στην τεχνολογία που επιζητούν να κάνουν οι επιχειρήσεις μέσα στο 2018. Η έρευνα της Oracle αποκάλυψε ότι οι επιχειρήσεις επιδιώκουν να αξιοποιήσουν νέες, καινοτόμες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη (AI), το machine learning και η αυτοματοποίηση, κατά το επόμενο έτος.

  Πάνω από το ένα τέταρτο των στελεχών IT δήλωσαν πως διαισθάνονται ότι οι δυνατότητες αυτοματοποίησης είναι σημαντικές για την επιχείρησή τους, με μοναδική σημαντικότερη την ικανότητα του οργανισμού να παρέχει λειτουργίες για πολλαπλές πλατφόρμες. Το ένα πέμπτο των στελεχών IT δίνουν σημασία στην AI και το machine learning εντός του οργανισμού.

  Ο Andrew Sutherland, Senior Vice President, Systems & Technology, Oracle Europe, Middle East & Africa (EMEA) & Asia Pacific (APAC), Oracle, δήλωσε:

  «Το 2018, το χάσμα ανάμεσα στους "cloud masters" και σε όσους υστερούν έχει την τάση να μεγαλώσει σημαντικά. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι εταιρείες με τη μεγαλύτερη εμπειρία είναι αυτές που αξιοποιούν πιο γρήγορα τις νέες εταιρικές τεχνολογίες και μεθοδολογίες ανάπτυξης και τις χρησιμοποιούν για να εντυπωσιάσουν τους πελάτες ή να δημιουργήσουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα πριν αυτά τα νέα στοιχεία διαδοθούν σε όλους.

  Αυτή η ταχύτητα διάθεσης στην αγορά πηγάζει από το γεγονός ότι οι εταιρείες έχουν την εμπειρία να εφαρμόσουν τις αναδυόμενες τεχνολογίες στις δραστηριότητές τους, καθώς επίσης και από το ότι έχουν επενδύσει στην κατάλληλη πλατφόρμα, υποδομή και εργαλεία cloud.

  Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να επιταχύνουν τη διαδρομή τους για την επιτυχία στο ανταγωνιστικό περιβάλλον και, συνεπώς, ότι εάν οι άλλες επιχειρήσεις δεν μπορέσουν να φτάσουν τις πρώτες τώρα, μπορεί να μείνουν οριστικά πίσω από τις εξελίξεις.»

  Παρά το γεγονός ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων συμφωνούν ότι η υιοθέτηση του cloud προσφέρει τη δυνατότητα καλύτερης κάλυψης των απαιτήσεων των πελατών, καλύτερης συνεργασίας και βελτιωμένης επεκτασιμότητας και ευελιξίας, οι προβληματισμοί σχετικά με την ασφάλεια εξακολουθούν να αποτελούν εμπόδιο: σε ποσοστό περίπου 54% θεωρούν ότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα ως προς την ασφάλεια όσον αφορά στη μετακίνηση των λειτουργιών του IT και των δεδομένων στο cloud.

  Το ποσοστό αυτό έρχεται σε αντιδιαστολή με έναν ανάλογο αριθμό στελεχών που δηλώνουν πως πιστεύουν ότι η ασφάλεια των εφαρμογών στο cloud είναι σήμερα καλύτερη από ό,τι παλαιότερα.

  Επιπλέον, οι ερωτηθέντες που έχουν υψηλότερο επίπεδο ωριμότητας και έκθεσης στο cloud αποκάλυψαν ότι έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες τους σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο από ό,τι οι εταιρείες με μικρότερη εμπειρία στο cloud: σε ποσοστό 65% αξιολόγησαν την ικανότητά τους για εντοπισμό απειλών στον κυβερνοχώρο από καλή έως πολύ καλή, έναντι ποσοστού 38%.

  Επιτάχυνση της αξιοποίησης δεδομένων

  Η έρευνα δείχνει επίσης μια έντονη διαφορά στις δυνατότητες ανάλυσης, ανάμεσα σε εταιρείες με σημαντική έκθεση στο cloud και σε όσες εμφανίζουν χαμηλότερο επίπεδο ωριμότητας.

  Παγκοσμίως, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60% οι εταιρείες σε στάδιο ωριμότητας στο cloud δηλώνουν ότι έχουν αυξημένη ικανότητα ανάλυσης για τους περισσότερους τύπους δεδομένων και ότι αξιοποιούν τις βελτιώσεις της αυτοματοποίησης και της οπτικοποίησης που βασίζονται στο machine learning, σε σχέση με σχεδόν το ένα τρίτο των εταιρειών που βρίσκονται σε χαμηλότερο στάδιο.

  Οκτώ στις 10 εταιρείες που βρίσκονται σε στάδιο ωριμότητας στο cloud δηλώνουν ότι σημειώνουν σημαντικά οφέλη από τη μετακίνηση της διαχείρισης δεδομένων στο cloud και ότι είναι σε θέση να πειραματίζονται με διαφορετικά μοντέλα δεδομένων, και σχεδόν στο ίδιο ποσοστό δηλώνουν ότι παράγουν καλύτερες αξιοποιήσιμες πληροφορίες διορατικότητας από τα δεδομένα τους.

  Αυτό το ποσοστό έρχεται σε αντιδιαστολή με το περίπου 50% των οργανισμών που εμφανίζουν χαμηλότερο επίπεδο ωριμότητας στο cloud.

  Το κρίσιμο σημείο είναι ότι οι εταιρείες που ενσωματώνουν τις δυνατότητες ανάλυσης δεδομένων σε μία ενιαία πλατφόρμα cloud η οποία παρέχει ασφαλή πρόσβαση σε δεδομένα σε πηγές είτε on premises είτε στο cloud, είναι αυτές που αποκομίζουν τα περισσότερα οφέλη.

  Οργανισμοί όπως οι Skanksa, Pragmatyxs, Australian Finance Group, Benchmark, Pernod Ricard Asia, Telesoft και Total, είναι μεταξύ αυτών που έχουν επιλέξει την πλατφόρμα Oracle Cloud για να επιταχύνουν την καινοτομία και να εξασφαλίσουν κορυφαίες εμπειρίες για τους πελάτες τους.

  Το Oracle Cloud παρέχει στους οργανισμούς όλα όσα χρειάζονται για να δημιουργήσουν, να υλοποιήσουν και να επεκτείνουν εφαρμογές, καθώς και για να εκτελέσουν κρίσιμους για την επιχείρηση φόρτους εργασίας στο cloud.

  Πηγή: Oracle

 • Τεχνολογία αιχμής από την Intel στο νέο της chip Intel Xeon D-2100

  H ανάπτυξη ολοένα και πιο εξελιγμένων τεχνολογιών, όπως η αυτόνομη οδήγηση αυτοκινήτων και η ανάγκη ανάπτυξης αισθητήρων για το IoT, θα απαιτήσει την ανάπτυξη τεχνολογίας αιχμής στους υπολογιστές.

  Για παράδειγμα αντί να στέλνετε δεδομένα στο σύννεφο για επεξεργασία, η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνεται από την ίδια τη συσκευή, επειδή ακόμη και η μικρότερη καθυστέρηση απόκρισης είναι σημαντική.

  Η Intel ανακοίνωσε ένα νέο τσιπ, που ονομάζεται επεξεργαστής Intel Xeon D-2100, το οποίο δημιουργήθηκε για αυτό ακριβώς το σκοπό, να οδηγήσει δηλαδή το computing στο όριο της απόδοσης.

  H δημιουργία αυτού του chip από την Intel είναι μέρος μιας προσπάθειας, να παραμείνει συνδεμένη με τις αναδυόμενες τεχνολογικές τάσεις, όπως το Internet of Things.

  Η ανάγκη για υποστήριξη της συγκεκριμένης υπολογιστικής τεχνολογίας αιχμής, προϋποθέτει μοναδικές απαιτήσεις χώρου και ισχύος, οπού σε αυτές ακριβώς αναφέρθηκε η Intel με αυτή την ανακοίνωση.

  Όπως αναφέρθηκε σε αυτή, οι βασικές λειτουργίες, υπολογισμού, δικτύωσης και αποθήκευσης είναι ενσωματωμένα σε αυτό το chip. Eπίσης απαιτείται χαμηλή ισχύ ενέργειας, η οποία είναι απαραίτητη για τη λειτουργία της υπολογιστικής μονάδας χωρίς τη χρήση εξωτερικής τροφοδοτικής πηγής.

  Σε μια ανακοίνωση στο blog η Jennifer Huffstetler, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής διαχείρισης προϊόντων δεδομένων της Intel, επεσήμανε την αυξανόμενη ανάγκη για αυτό το είδος αρχιτεκτονικής.

  "Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η μείωση της καθυστέρησης απόκρισης των συσκευών, ανοίγοντας έναν εντελώς νέο κόσμο των υπηρεσιών και εμπειριών", επεσήμανε η Huffstetler.

  Πρόσθεσε ότι η αρχιτεκτονική αυτή προσφέρει στους πελάτες μια ολοκληρωμένη λύση, όπου δυνατότητες ασφάλειας και αυξημένης υπολογιστικής ταχύτητας, συνυπάρχουν σε ένα ενιαίο "πακέτο". Το chip αυτό καταφέρνει να συνδυάσει όλες αυτές τις απαιτήσεις στο περιορισμένο χώρο του επεξεργαστή Intel Xeon ο οποίος είναι δομημένος με την μικροαρχιτεκτονικη "Skylake".

  Eνσωματώνει κρυπτογράφηση, αποκρυπτογράφηση και επιτάχυνση κρυπτογράφησης και όλα αυτά με ταχύτητα μέχρι 100 Gbps. Η Intel ονόμασε αυτή την τεχνολογία QuickAssist.

  Η εταιρεία θεωρεί ότι αυτό το chip θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για νέες τεχνολογίες 5G που αναπτύσσονται για smartphones, βελτιωμένες εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας και αυτόνομη οδήγηση. Επίσης θα είναι χρήσιμο για περιπτώσεις χρήσης δικτύων επικοινωνιών που απαιτεί εικονική πραγματικότητα, καθώς και φορτία εργασίας στο cloud που απαιτούν αυξημένη επεξεργαστική ισχύ.

  Η Intel έχει ήδη δημιουργήσει ένα δίκτυο συνεργασίας για το νέο τσιπ, με με εταιρείες όπως η Dell EMC, Ericsson, NEC, NetApp και Palo Alto Networks.

  Πηγή: Τechcrunch.com

 • Έρευνα της Oracle για τις πραγματικές επιδόσεις στην υποδομή Cloud

  Σχεδόν οι μισές εταιρείες σχεδιάζουν την εκτέλεση των δραστηριότητων τους σε υποδομή cloud μέσα στα επόμενα τρία χρόνια

  Μια νέα έρευνα από την Oracle αποκαλύπτει ότι οι επιχειρήσεις υιοθετούν με γρήγορο ρυθμό τις υποδομές cloud (IaaS) για να ενισχύσουν τα επίπεδα απόδοσης και καινοτομίας.

  Ενώ υπάρχουν αρνητικές επικρατούσες αντιλήψεις αναφορικά με την ασφάλεια, την πολυπλοκότητα και την απώλεια ελέγχου, οι οποίες εξακολουθούν να αποτελούν εμπόδιο για την υιοθέτηση, φαίνεται ότι αρχίζουν να αντιμετωπίζονται ως ξεπερασμένοι μύθοι, καθώς όσοι έχουν μετακινηθεί σε υπηρεσίες IaaS αποδεικνύουν ότι η πραγματικότητα είναι πολύ πιο θετική.

  Τα δύο τρίτα (66%) των επιχειρήσεων που ήδη χρησιμοποιούν υπηρεσίες IaaS σε κάποιο βαθμό, δηλώνουν ότι είναι πιο εύκολο να καινοτομήσουν.

  Στο ίδιο ποσοστό ανέρχονται οι επιχειρήσεις που δηλώνουν ότι η μετακίνηση σε υπηρεσίες IaaS έχει μειώσει σημαντικά το χρόνο που απαιτείται για την υλοποίηση νέων εφαρμογών ή υπηρεσιών.

  Επιπλέον, το 64% των επιχειρήσεων δηλώνει ότι οι υπηρεσίες IaaS έχουν περικόψει σημαντικά τα κόστη για τη συνεχή συντήρηση, ενώ το 59% όλων των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι επιχειρήσεις που δεν επενδύουν σε υπηρεσίες IaaS θα δυσκολεύονται ολοένα και περισσότερο να συμβαδίσουν με επιχειρήσεις που επενδύουν.

  Από την έρευνα προέκυψε, επίσης, ότι οι έμπειροι χρήστες είναι δύο φορές πιο πιθανό να πιστεύουν ότι οι υπηρεσίες IaaS μπορούν να εξασφαλίσουν κορυφαία λειτουργική απόδοση σε όρους διαθεσιμότητας, χρόνου συνεχούς λειτουργίας και ταχύτητας, σε σύγκριση με όσους δεν υιοθετούν τέτοιες λύσεις.

  Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι φοβούνται πως η μετακίνηση σε υπηρεσίες IaaS μπορεί να είναι περίπλοκη, το 64% των έμπειρων χρηστών IaaS δηλώνει ότι η μετακίνηση ήταν ευκολότερη από το αναμενόμενο.

  Οι περισσότεροι ερωτηθέντες συμφωνούν ότι οι υπηρεσίες IaaS θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην επιχείρησή τους μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, με το 44% να δηλώνει ότι θα εκτελεί το μεγαλύτερο μέρος ή το σύνολο της υποδομής IT της επιχείρησής του σε περιβάλλον IaaS.

  Μόνο το 10% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι υπηρεσίες IaaS θα εξακολουθήσουν να έχουν μικρό ή ανύπαρκτο ρόλο στην επιχείρησή τους τα επόμενα τρία χρόνια.

  Ο James Stanbridge, Vice President, Iaas Product Management, Oracle, δήλωσε: «Όσον αφορά στην υιοθέτηση του cloud, υπήρχε πάντοτε μια υστέρηση της επικρατούσας αντίληψης σε σχέση με την πραγματικότητα.

  Το cloud εξακολουθεί να είναι κάτι σχετικά νέο για πολλές επιχειρήσεις και ορισμένες ξεπερασμένες αντιλήψεις υπάρχουν ακόμα. Τώρα βλέπουμε υψηλά επίπεδα επιτυχίας και ικανοποίησης από επιχειρήσεις που εξοικονομούν χρήματα, μειώνουν την πολυπλοκότητα και πετυχαίνουν συναρπαστικές καινοτομίες χάρη στην υποδομή cloud.

  Αυτοί που αντιστέκονται στη μετακίνηση πρέπει να αντιμετωπίσουν τις επικρατούσες αντιλήψεις που τους καθυστερούν, επειδή όσο περισσότερο περιμένουν, τόσο περισσότερο απομακρύνονται οι ανταγωνιστές τους.»

  Πληροφορίες σχετικά με την έρευνα - Επιπλέον υλικό
  Η Oracle συνεργάστηκε με τη Longitude Research με στόχο την πραγματοποίηση συνεντεύξεων σε 1.614 επαγγελματίες του IT στην Αυστραλία, τη Γερμανία, την Ινδία, την Ιταλία, τη Μαλαισία, τη Σαουδική Αραβία, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα και το Ηνωμένο Βασίλειο, σχετικά με την κατάσταση της υλοποίησης υποδομών cloud και το πώς πιστεύουν ότι θα χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία τα επόμενα χρόνια.

  Για τα πλήρη αποτελέσματα και περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε την έκθεση της Oracle με τίτλο "You & IaaS: The new generation"

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!