Τεχνολογία αιχμής από την Intel στο νέο της chip Intel Xeon D-2100

Posted On %PM, %08 %535 %2018 %13:%Φεβ Written by
Rate this item
(0 votes)

H ανάπτυξη ολοένα και πιο εξελιγμένων τεχνολογιών, όπως η αυτόνομη οδήγηση αυτοκινήτων και η ανάγκη ανάπτυξης αισθητήρων για το IoT, θα απαιτήσει την ανάπτυξη τεχνολογίας αιχμής στους υπολογιστές.

Για παράδειγμα αντί να στέλνετε δεδομένα στο σύννεφο για επεξεργασία, η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνεται από την ίδια τη συσκευή, επειδή ακόμη και η μικρότερη καθυστέρηση απόκρισης είναι σημαντική.

Η Intel ανακοίνωσε ένα νέο τσιπ, που ονομάζεται επεξεργαστής Intel Xeon D-2100, το οποίο δημιουργήθηκε για αυτό ακριβώς το σκοπό, να οδηγήσει δηλαδή το computing στο όριο της απόδοσης.

H δημιουργία αυτού του chip από την Intel είναι μέρος μιας προσπάθειας, να παραμείνει συνδεμένη με τις αναδυόμενες τεχνολογικές τάσεις, όπως το Internet of Things.

Η ανάγκη για υποστήριξη της συγκεκριμένης υπολογιστικής τεχνολογίας αιχμής, προϋποθέτει μοναδικές απαιτήσεις χώρου και ισχύος, οπού σε αυτές ακριβώς αναφέρθηκε η Intel με αυτή την ανακοίνωση.

Όπως αναφέρθηκε σε αυτή, οι βασικές λειτουργίες, υπολογισμού, δικτύωσης και αποθήκευσης είναι ενσωματωμένα σε αυτό το chip. Eπίσης απαιτείται χαμηλή ισχύ ενέργειας, η οποία είναι απαραίτητη για τη λειτουργία της υπολογιστικής μονάδας χωρίς τη χρήση εξωτερικής τροφοδοτικής πηγής.

Σε μια ανακοίνωση στο blog η Jennifer Huffstetler, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής διαχείρισης προϊόντων δεδομένων της Intel, επεσήμανε την αυξανόμενη ανάγκη για αυτό το είδος αρχιτεκτονικής.

"Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η μείωση της καθυστέρησης απόκρισης των συσκευών, ανοίγοντας έναν εντελώς νέο κόσμο των υπηρεσιών και εμπειριών", επεσήμανε η Huffstetler.

Πρόσθεσε ότι η αρχιτεκτονική αυτή προσφέρει στους πελάτες μια ολοκληρωμένη λύση, όπου δυνατότητες ασφάλειας και αυξημένης υπολογιστικής ταχύτητας, συνυπάρχουν σε ένα ενιαίο "πακέτο". Το chip αυτό καταφέρνει να συνδυάσει όλες αυτές τις απαιτήσεις στο περιορισμένο χώρο του επεξεργαστή Intel Xeon ο οποίος είναι δομημένος με την μικροαρχιτεκτονικη "Skylake".

Eνσωματώνει κρυπτογράφηση, αποκρυπτογράφηση και επιτάχυνση κρυπτογράφησης και όλα αυτά με ταχύτητα μέχρι 100 Gbps. Η Intel ονόμασε αυτή την τεχνολογία QuickAssist.

Η εταιρεία θεωρεί ότι αυτό το chip θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για νέες τεχνολογίες 5G που αναπτύσσονται για smartphones, βελτιωμένες εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας και αυτόνομη οδήγηση. Επίσης θα είναι χρήσιμο για περιπτώσεις χρήσης δικτύων επικοινωνιών που απαιτεί εικονική πραγματικότητα, καθώς και φορτία εργασίας στο cloud που απαιτούν αυξημένη επεξεργαστική ισχύ.

Η Intel έχει ήδη δημιουργήσει ένα δίκτυο συνεργασίας για το νέο τσιπ, με με εταιρείες όπως η Dell EMC, Ericsson, NEC, NetApp και Palo Alto Networks.

Πηγή: Τechcrunch.com

Read 42 times

Related items

 • Η Izidocs επιτυγχάνει μείωση κόστους κατά 20% με το Oracle ΙaaS

  Η Izidocs ενισχύει τις δυνατότητες διαχείρισης εγγράφων και αξιοποιεί ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης με την Oracle

  Η Izidocs Limited βοηθάει επιχειρήσεις και οργανισμούς στη διαχείριση των πληροφοριών τους με μια ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης εγγράφων και email που λειτουργεί μέσα από πρόγραμμα περιήγησης.

  Αναγνωρίζοντας την ανάγκη να συμπληρώσει το on premises προϊόν που παρέχει με μια ενιαία λύση για περιβάλλον cloud, η Izidocs επέλεξε την πλατφόρμα Oracle Infrastructure as a Service (IaaS) για να υλοποιήσει τη λύση διαχείρισης εγγράφων, παρέχοντας τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας και διαθεσιμότητας που χρειάζονται όλοι οι κλάδοι στους οποίους υπάρχουν απαιτήσεις συμμόρφωσης.

  Η Izidocs έπρεπε να καλύψει τις ανάγκες των πελατών για ασφαλή διαχείριση εγγράφων που περιέχουν προσωπικά αναγνωρίσιμες πληροφορίες (PII) και/ή ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες (SPI), καθώς και για να προσφέρει στους χρήστες των υποκαταστημάτων τραπεζών και άλλων πελατών εύκολη πρόσβαση στα έγγραφα, καθώς και αξιόπιστες δυνατότητες συνεργασίας και κοινής χρήσης, παρακολούθησης εκδόσεων και δυναμικής διαχείρισης αρχείων.

  Αφού μελέτησε τις λύσεις όλων των μεγάλων προμηθευτών cloud, η Izidocs επέλεξε την πλατφόρμα Oracle IaaS ως την πλέον κατάλληλη για τις επιχειρηματικές ανάγκες της.

  Η υλοποίηση της λύσης cloud Oracle IaaS δημιούργησε το υπόβαθρο για τη λύση διαχείρισης εγγράφων της Izidocs, βελτίωσε την απόδοσή της κατά 10% για όλους τους φόρτους εργασίας που μετακινήθηκαν στο Oracle Cloud, μείωσε τα κόστη σε σχέση με προϊόντα cloud που είχαν χρησιμοποιηθεί προηγουμένως κατά 20%, εξάλειψε τις υπερβάσεις των προϋπολογισμών που είχε αντιμετωπίσει η εταιρεία όταν δοκίμαζε μοντέλα με μέτρηση από άλλους προμηθευτές cloud και αύξησε την ικανότητά συμμετοχής και υποβολής προσφορών για μεγάλα έργα, χάρη στο διαφανές, χωρίς μέτρηση μοντέλο τιμολόγησης της πλατφόρμας Oracle IaaS, που αποφεύγει τις μη αναμενόμενες χρεώσεις και τις υπερβάσεις του ορίου δαπανών.

  Τα πλεονεκτήματα για τους πελάτες της Izidocs περιλαμβάνουν:

  Παροχή υπηρεσιών γεωγραφικής αναπαραγωγής δεδομένων για λόγους αποκατάστασης μετά από κάποια καταστροφή, εύκολη παροχή εικονικών μηχανών με πόρους αποθήκευσης και δικτύωσης, διαχείριση και επέκταση αυτών των μηχανών στο cloud και δημιουργία πακέτων SaaS, νομικά συμμορφούμενων επιλογών αποθήκευσης, και λύσεων αποκατάστασης δεδομένων για περισσότερους από 100 χρήστες, υψηλή ασφάλεια και διαθεσιμότητα κρίσιμων και εμπιστευτικών εγγράφων των πελατών, κάλυψη των αυστηρών απαιτήσεων περί της πρόσβασης στα έγγραφα και της κοινής χρήσης τους, όπως ορίζονται με νομοθετικές και κανονιστικές διατάξεις, και διασφάλιση επιχειρηματικής συνέχειας, διατηρώντας τα πολυάριθμα αρχεία που δημιουργούνται στο Oracle Cloud διασπαρμένα σε διαφορετικές ηπείρους, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη επιχειρηματική σταθερότητα και μείωση των κινδύνων.

  Ο Άρης Νεοφύτου, Διευθυντής της Izidocs, σχολίασε:

  «Η πλατφόρμα Oracle IaaS μάς παρέχει τον πιο εύκολο τρόπο για ενοποίηση και μετάβαση από περιβάλλον on premises στο δημόσιο cloud.

  Η Oracle όχι μόνο παρέχει την καλύτερη πλατφόρμα για τη λύση διαχείρισης εγγράφων που παρέχουμε, αλλά καθιστά επίσης εφικτή την εγχώρια και διεθνή ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μας, καθώς διασφαλίζει την ακεραιότητα, την εμπιστευτικότητα και τη συνεχή διαθεσιμότητα των λύσεων cloud που παρέχουμε. Χάρη στη φήμη της Oracle, τώρα προσελκύουμε πελάτες οι οποίοι διαφορετικά δε θα εξέταζαν λύσεις δημόσιου cloud.”

 • "Cloud Masters", η ομάδα εταιρειών που χρησιμοποιούν το cloud

  Έρευνα αποκαλύπτει ότι η νέα ομάδα αυξάνει την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα. Η εφαρμογή μιας στρατηγικής για το cloud δεν επαρκεί.

  Reading, Ηνωμένο Βασίλειο – 30 Ιανουαρίου 2018 

  Σύμφωνα με μια παγκόσμια έρευνα της Longitude σε 730 επαγγελματίες του IT, υπάρχει μια ανερχόμενη νέα ομάδα εταιρειών που ξεχωρίζουν ως «αυθεντίες» στο cloud και χαρακτηρίζονται ως "cloud masters".

  Αυτή η μικρή ομάδα αποτελείται από προοδευτικές επιχειρήσεις που έχουν φτάσει σε επίπεδο ωριμότητας στο cloud (καθώς κατά μέσο όρο τουλάχιστον το 70% των εφαρμογών τους λειτουργούν στο cloud) και ξεπερνούν σε επιδόσεις τους ανταγωνιστές τους.

  Αποτελώντας το 12% των ερωτηθέντων, η έρευνα δείχνει ότι αυτοί οι "cloud masters" βασίζονται περισσότερο στα δεδομένα και είναι σε καλύτερη θέση όσον αφορά στην πρόσβαση στις επιχειρηματικές τους πληροφορίες, τον πειραματισμό με αυτές και την επίτευξη διορατικότητας, είναι πιο καινοτόμες και μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών καλύτερα, με περισσότερη συνάφεια, ταχύτητα και ευελιξία.

  Επίσης, έχουν σημειώσει τις μεγαλύτερες αυξήσεις παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας. Μαζί, αυτοί οι οργανισμοί ταράζουν τα νερά στους κλάδους στους οποίους δραστηριοποιούνται, αφήνοντας πίσω τους ανταγωνιστές τους.

  Οι υπόλοιπες εταιρείες προσπαθούν να φτάσουν τις πρώτες, παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες από αυτές έχουν και εφαρμόζουν μια στρατηγική cloud.

  Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως παρά το ότι περισσότεροι από το ένα τρίτο (35%) των στελεχών IT που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι οι στρατηγικές τους σχετικά με το cloud είναι πλήρως αναπτυγμένες και εφαρμόζονται σε μεγάλο βαθμό, λιγότεροι από το ένα πέμπτο αυτής της ομάδας (18%) μπορούν να ενταχθούν στην ομάδα των "cloud masters", αποκαλύπτοντας ένα χάσμα ανάμεσα σε αυτά που συζητούν και σε αυτά που κάνουν οι εταιρείες.

  Όσον αφορά στη στρατηγική cloud, ένα ακόμα μεγαλύτερο μέρος των εταιρειών (43%) δήλωσε ότι η εφαρμογή της στρατηγικής προχωράει. Το ένα πέμπτο, ωστόσο, δήλωσε ότι η ανάπτυξη μιας στρατηγικής για το cloud βρίσκεται σε βρεφικό στάδιο.

  Το cloud δεν είναι η μοναδική επένδυση στην τεχνολογία που επιζητούν να κάνουν οι επιχειρήσεις μέσα στο 2018. Η έρευνα της Oracle αποκάλυψε ότι οι επιχειρήσεις επιδιώκουν να αξιοποιήσουν νέες, καινοτόμες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη (AI), το machine learning και η αυτοματοποίηση, κατά το επόμενο έτος.

  Πάνω από το ένα τέταρτο των στελεχών IT δήλωσαν πως διαισθάνονται ότι οι δυνατότητες αυτοματοποίησης είναι σημαντικές για την επιχείρησή τους, με μοναδική σημαντικότερη την ικανότητα του οργανισμού να παρέχει λειτουργίες για πολλαπλές πλατφόρμες. Το ένα πέμπτο των στελεχών IT δίνουν σημασία στην AI και το machine learning εντός του οργανισμού.

  Ο Andrew Sutherland, Senior Vice President, Systems & Technology, Oracle Europe, Middle East & Africa (EMEA) & Asia Pacific (APAC), Oracle, δήλωσε:

  «Το 2018, το χάσμα ανάμεσα στους "cloud masters" και σε όσους υστερούν έχει την τάση να μεγαλώσει σημαντικά. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι εταιρείες με τη μεγαλύτερη εμπειρία είναι αυτές που αξιοποιούν πιο γρήγορα τις νέες εταιρικές τεχνολογίες και μεθοδολογίες ανάπτυξης και τις χρησιμοποιούν για να εντυπωσιάσουν τους πελάτες ή να δημιουργήσουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα πριν αυτά τα νέα στοιχεία διαδοθούν σε όλους.

  Αυτή η ταχύτητα διάθεσης στην αγορά πηγάζει από το γεγονός ότι οι εταιρείες έχουν την εμπειρία να εφαρμόσουν τις αναδυόμενες τεχνολογίες στις δραστηριότητές τους, καθώς επίσης και από το ότι έχουν επενδύσει στην κατάλληλη πλατφόρμα, υποδομή και εργαλεία cloud.

  Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να επιταχύνουν τη διαδρομή τους για την επιτυχία στο ανταγωνιστικό περιβάλλον και, συνεπώς, ότι εάν οι άλλες επιχειρήσεις δεν μπορέσουν να φτάσουν τις πρώτες τώρα, μπορεί να μείνουν οριστικά πίσω από τις εξελίξεις.»

  Παρά το γεγονός ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων συμφωνούν ότι η υιοθέτηση του cloud προσφέρει τη δυνατότητα καλύτερης κάλυψης των απαιτήσεων των πελατών, καλύτερης συνεργασίας και βελτιωμένης επεκτασιμότητας και ευελιξίας, οι προβληματισμοί σχετικά με την ασφάλεια εξακολουθούν να αποτελούν εμπόδιο: σε ποσοστό περίπου 54% θεωρούν ότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα ως προς την ασφάλεια όσον αφορά στη μετακίνηση των λειτουργιών του IT και των δεδομένων στο cloud.

  Το ποσοστό αυτό έρχεται σε αντιδιαστολή με έναν ανάλογο αριθμό στελεχών που δηλώνουν πως πιστεύουν ότι η ασφάλεια των εφαρμογών στο cloud είναι σήμερα καλύτερη από ό,τι παλαιότερα.

  Επιπλέον, οι ερωτηθέντες που έχουν υψηλότερο επίπεδο ωριμότητας και έκθεσης στο cloud αποκάλυψαν ότι έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες τους σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο από ό,τι οι εταιρείες με μικρότερη εμπειρία στο cloud: σε ποσοστό 65% αξιολόγησαν την ικανότητά τους για εντοπισμό απειλών στον κυβερνοχώρο από καλή έως πολύ καλή, έναντι ποσοστού 38%.

  Επιτάχυνση της αξιοποίησης δεδομένων

  Η έρευνα δείχνει επίσης μια έντονη διαφορά στις δυνατότητες ανάλυσης, ανάμεσα σε εταιρείες με σημαντική έκθεση στο cloud και σε όσες εμφανίζουν χαμηλότερο επίπεδο ωριμότητας.

  Παγκοσμίως, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60% οι εταιρείες σε στάδιο ωριμότητας στο cloud δηλώνουν ότι έχουν αυξημένη ικανότητα ανάλυσης για τους περισσότερους τύπους δεδομένων και ότι αξιοποιούν τις βελτιώσεις της αυτοματοποίησης και της οπτικοποίησης που βασίζονται στο machine learning, σε σχέση με σχεδόν το ένα τρίτο των εταιρειών που βρίσκονται σε χαμηλότερο στάδιο.

  Οκτώ στις 10 εταιρείες που βρίσκονται σε στάδιο ωριμότητας στο cloud δηλώνουν ότι σημειώνουν σημαντικά οφέλη από τη μετακίνηση της διαχείρισης δεδομένων στο cloud και ότι είναι σε θέση να πειραματίζονται με διαφορετικά μοντέλα δεδομένων, και σχεδόν στο ίδιο ποσοστό δηλώνουν ότι παράγουν καλύτερες αξιοποιήσιμες πληροφορίες διορατικότητας από τα δεδομένα τους.

  Αυτό το ποσοστό έρχεται σε αντιδιαστολή με το περίπου 50% των οργανισμών που εμφανίζουν χαμηλότερο επίπεδο ωριμότητας στο cloud.

  Το κρίσιμο σημείο είναι ότι οι εταιρείες που ενσωματώνουν τις δυνατότητες ανάλυσης δεδομένων σε μία ενιαία πλατφόρμα cloud η οποία παρέχει ασφαλή πρόσβαση σε δεδομένα σε πηγές είτε on premises είτε στο cloud, είναι αυτές που αποκομίζουν τα περισσότερα οφέλη.

  Οργανισμοί όπως οι Skanksa, Pragmatyxs, Australian Finance Group, Benchmark, Pernod Ricard Asia, Telesoft και Total, είναι μεταξύ αυτών που έχουν επιλέξει την πλατφόρμα Oracle Cloud για να επιταχύνουν την καινοτομία και να εξασφαλίσουν κορυφαίες εμπειρίες για τους πελάτες τους.

  Το Oracle Cloud παρέχει στους οργανισμούς όλα όσα χρειάζονται για να δημιουργήσουν, να υλοποιήσουν και να επεκτείνουν εφαρμογές, καθώς και για να εκτελέσουν κρίσιμους για την επιχείρηση φόρτους εργασίας στο cloud.

  Πηγή: Oracle

 • Έρευνα της Oracle για τις πραγματικές επιδόσεις στην υποδομή Cloud

  Σχεδόν οι μισές εταιρείες σχεδιάζουν την εκτέλεση των δραστηριότητων τους σε υποδομή cloud μέσα στα επόμενα τρία χρόνια

  Μια νέα έρευνα από την Oracle αποκαλύπτει ότι οι επιχειρήσεις υιοθετούν με γρήγορο ρυθμό τις υποδομές cloud (IaaS) για να ενισχύσουν τα επίπεδα απόδοσης και καινοτομίας.

  Ενώ υπάρχουν αρνητικές επικρατούσες αντιλήψεις αναφορικά με την ασφάλεια, την πολυπλοκότητα και την απώλεια ελέγχου, οι οποίες εξακολουθούν να αποτελούν εμπόδιο για την υιοθέτηση, φαίνεται ότι αρχίζουν να αντιμετωπίζονται ως ξεπερασμένοι μύθοι, καθώς όσοι έχουν μετακινηθεί σε υπηρεσίες IaaS αποδεικνύουν ότι η πραγματικότητα είναι πολύ πιο θετική.

  Τα δύο τρίτα (66%) των επιχειρήσεων που ήδη χρησιμοποιούν υπηρεσίες IaaS σε κάποιο βαθμό, δηλώνουν ότι είναι πιο εύκολο να καινοτομήσουν.

  Στο ίδιο ποσοστό ανέρχονται οι επιχειρήσεις που δηλώνουν ότι η μετακίνηση σε υπηρεσίες IaaS έχει μειώσει σημαντικά το χρόνο που απαιτείται για την υλοποίηση νέων εφαρμογών ή υπηρεσιών.

  Επιπλέον, το 64% των επιχειρήσεων δηλώνει ότι οι υπηρεσίες IaaS έχουν περικόψει σημαντικά τα κόστη για τη συνεχή συντήρηση, ενώ το 59% όλων των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι επιχειρήσεις που δεν επενδύουν σε υπηρεσίες IaaS θα δυσκολεύονται ολοένα και περισσότερο να συμβαδίσουν με επιχειρήσεις που επενδύουν.

  Από την έρευνα προέκυψε, επίσης, ότι οι έμπειροι χρήστες είναι δύο φορές πιο πιθανό να πιστεύουν ότι οι υπηρεσίες IaaS μπορούν να εξασφαλίσουν κορυφαία λειτουργική απόδοση σε όρους διαθεσιμότητας, χρόνου συνεχούς λειτουργίας και ταχύτητας, σε σύγκριση με όσους δεν υιοθετούν τέτοιες λύσεις.

  Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι φοβούνται πως η μετακίνηση σε υπηρεσίες IaaS μπορεί να είναι περίπλοκη, το 64% των έμπειρων χρηστών IaaS δηλώνει ότι η μετακίνηση ήταν ευκολότερη από το αναμενόμενο.

  Οι περισσότεροι ερωτηθέντες συμφωνούν ότι οι υπηρεσίες IaaS θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην επιχείρησή τους μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, με το 44% να δηλώνει ότι θα εκτελεί το μεγαλύτερο μέρος ή το σύνολο της υποδομής IT της επιχείρησής του σε περιβάλλον IaaS.

  Μόνο το 10% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι υπηρεσίες IaaS θα εξακολουθήσουν να έχουν μικρό ή ανύπαρκτο ρόλο στην επιχείρησή τους τα επόμενα τρία χρόνια.

  Ο James Stanbridge, Vice President, Iaas Product Management, Oracle, δήλωσε: «Όσον αφορά στην υιοθέτηση του cloud, υπήρχε πάντοτε μια υστέρηση της επικρατούσας αντίληψης σε σχέση με την πραγματικότητα.

  Το cloud εξακολουθεί να είναι κάτι σχετικά νέο για πολλές επιχειρήσεις και ορισμένες ξεπερασμένες αντιλήψεις υπάρχουν ακόμα. Τώρα βλέπουμε υψηλά επίπεδα επιτυχίας και ικανοποίησης από επιχειρήσεις που εξοικονομούν χρήματα, μειώνουν την πολυπλοκότητα και πετυχαίνουν συναρπαστικές καινοτομίες χάρη στην υποδομή cloud.

  Αυτοί που αντιστέκονται στη μετακίνηση πρέπει να αντιμετωπίσουν τις επικρατούσες αντιλήψεις που τους καθυστερούν, επειδή όσο περισσότερο περιμένουν, τόσο περισσότερο απομακρύνονται οι ανταγωνιστές τους.»

  Πληροφορίες σχετικά με την έρευνα - Επιπλέον υλικό
  Η Oracle συνεργάστηκε με τη Longitude Research με στόχο την πραγματοποίηση συνεντεύξεων σε 1.614 επαγγελματίες του IT στην Αυστραλία, τη Γερμανία, την Ινδία, την Ιταλία, τη Μαλαισία, τη Σαουδική Αραβία, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα και το Ηνωμένο Βασίλειο, σχετικά με την κατάσταση της υλοποίησης υποδομών cloud και το πώς πιστεύουν ότι θα χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία τα επόμενα χρόνια.

  Για τα πλήρη αποτελέσματα και περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε την έκθεση της Oracle με τίτλο "You & IaaS: The new generation"

 • Στα 180 δις $ τα έσοδα της παγκόσμιας αγοράς cloud computing το ‘17

  Η παγκόσμια αγορά στο χώρο του cloud computing έφτασε πέρυσι στα 180 δις δολάρια, παρουσιάζοντας ετήσιο ρυθμό αύξησης κατά 24%, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα της Synergy Research.
  Η βιομηχανία του cloud χωρίζεται σε έξι διαφορετικούς τομείς: Η υποδομή ως υπηρεσία (IaaS) και η πλατφόρμα ως υπηρεσία (PaaS), παραμένουν οι ταχύτερα αναπτυσσόμενοι τομείς, με 47% ανάπτυξη,και κορυφαίους παρόχους τις Amazon και Microsoft.

  Ο δεύτερος ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας ήταν αυτός του λογισμικού ως υπηρεσία (SaaS), με ρυθμό ανάπτυξης 31%, και κυρίαρχους τις Microsoft και Salesforce.

  Οι τομείς με την ασθενέστερη ανάπτυξη ήταν το ιδιωτικό και το δημόσιο cloud, με επικεφαλής τις Dell EMC / HPE και την Cisco / Dell EMC αντίστοιχα, ενώ ο τομέας της ενοποιημένης επικοινωνίας ως υπηρεσία (UCaaS) πέτυχε μόλις πάνω από 20% ετήσια ανάπτυξη, με τις RingCentral και Mitel κορυφαίους παίκτες.

  Ο τελευταίος τομέας,αυτός του hosted private cloud,άγγιξε το 30% σε ανάπτυξη,με πρωταγωνίστριες τις IBM και Rackspace.

  «Το 2015 ήταν το έτος καθιέρωσης του cloud και το 2016 το έτος κυριαρχίας του σε πολλά τμήματα της αγοράς Πληροφορικής. Το 2017, το cloud αποτέλεσε πια τον κανόνα», δήλωσε ο John Dinsdale, επικεφαλής αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Synergy.

  «Οι δυσκολίες στην υιοθέτηση του cloud έχουν πλέον ξεπεραστεί και προηγούμενες αδυναμίες, όπως η ασφάλεια,θεωρούνται πλέον τα δυνατάχαρτιά στο cloud.

  Οι τεχνολογίες cloud παράγουν σήμερα τεράστια έσοδα για τους παρόχουςτέτοιων υπηρεσιών, αν και προβλέπουμε ότι οι σημερινοί ρυθμοί ανάπτυξης της αγοράς θα επιβραδυνθούνσταδιακά μέσα τα επόμενα πέντε χρόνια", πρόσθεσε.

  Η Synergy δημοσιοποίησε τρεις έρευνές της, αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων! Σύμφωνα με τους αναλυτές της εταιρίας, το 2017καταγράφηκε ρεκόρ συγχωνεύσεων και εξαγορών στην αγορά των κέντρων δεδομένων, με τo hosted cloud να παραμένει ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας της Πληροφορικής, στο χώρο των επιχειρήσεων.

  Πηγή:cloud computing-news

 • Τα σχέδια επέκτασης υποδομών του Google Cloud το 2019

  Το Google Cloud ανακοίνωσε τα τελευταία σχέδια επέκτασης των υποδομών του το 2019, σε πέντε νέες περιοχές αυτό το έτος και θέτοντας σε λειτουργία τρία υποθαλάσσια καλώδια το 2019.

  Το πρώτο τρίμηνο θα λειτουργήσουν τα hub στη Ολλανδία και στο Μόντρεαλ, με το Λος Άντζελες, τη Φινλανδία και το Χονγκ Κονγκ να ακολουθούν, ενώ υποθαλάσσια καλώδια θα συνδέουν τέσσερις ηπείρους.

  Το πρώτο καλώδιο, με την ονομασία Curie, θα κάνει την Google την πρώτη σημαντική μη-τηλεπικοινωνιακή εταιρεία – που θα κατασκευάσει ένα ιδιωτικό διηπειρωτικό υποθαλάσσιο καλώδιο, συνδέοντας τη Χιλή και το Λος Άντζελες.

  Το Havftue ένα project με την συνεργασία τη Facebook, της Aqua Comms και τη Bulk Infrastructure θα χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση των ΗΠΑ με τη Δανία και την Ιρλανδία, ενώ το παράρτημα της Google στο στο Χονγκ Κονγκ θα συνεργαστεί με τις RTI-C και NEC, συνδέοντας το Χονγκ Κονγκ και το Γκουάμ, με άλλους μεγάλους κόμβους στην Ασία.

  Έτσι ο συνολικός αριθμός υποθαλάσσιων καλωδίων θα ανέλθει σε 11 – με τέσσερα να λειτουργούν επί του παρόντος και με άλλα τέσσερα υπό κατασκευή - και τα cloud data center σε συνολικά 53, τοποθετημένα σε 18 τοποθεσίες σε πέντε ηπείρους.

  Ο εκπρόσωπος του Google Cloud Ben Treynor δήλωσε: "Δεν θα ήταν δυνατή η λειτουργία προϊόντων όπως η μηχανή Machine Learning, Spanner, BigQuery και οι άλλες υπηρεσίες της Google Cloud Platform και G Suite στην ποιότητα που οι χρήστες των υπηρεσιών μας θα απαιτούν χωρίς το δίκτυο της Google.

  Τα καλωδιακά συστήματά μας παρέχουν την ταχύτητα, και την γνωστή αξιοπιστία της Google , ενώ στο Google Cloud οι πελάτες μας μπορούν να κάνουν χρήση της ίδιας υποδομής δικτύου που εξυπηρετεί τις υπηρεσίες της Google.

  "Ενώ δεν έχουμε φτάσει την ταχύτητα του φωτός, έχουμε δημιουργήσει ένα ανώτερο δίκτυο βασισμένο στο cloud το οποίο θα το συνδέεται με τους τελικούς χρήστες μας", πρόσθεσε ο Treynor.

  Ενώ οι νέες επενδύσεις είναι σίγουρα πολύ σημαντικές για όσες χώρες εμπλέκονται - η Χιλή για παράδειγμα θα δει την πρώτη εδώ και δύο δεκαετίες τέτοιου είδους- επένδυση, η μοναδική ήπειρος που δεν έχει ακόμα συνδεθεί με το cloud της Google είναι η Αφρική. Η Amazon Web Services -ανακοινώνοντας την δημιουργία data centers στο Κέιπ Τάουν και το Γιοχάνεσμπουργκ τον Μάιο παραμένει ο μοναδικός από τους τρεις μεγάλους παρόχους cloud με παρουσία στη δεύτερη πιο πολυπληθή ήπειρο στον κόσμο.

  Πηγή:Cloud Tech News

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!