Στενότερη συνεργασία μεταξύ SAP και Google στο Cloud Platform

Posted On %AM, %09 %298 %2017 %09:%Οκτ Written by
Rate this item
(0 votes)


Σε καιρούς κρίσης, αλλά και πολυπλοκότητας, σαν κι αυτούς που βιώνουμε, οι συνέργειες μεταξύ πολλών μερών είναι εκ των ων ουκ άνευ, αν υπάρχει κοινός στόχος και όραμα συνεργασίας, επ’ αμοιβαίω συμφέροντι.

Μια τέτοια περίπτωση δείχνει να είναι η συνεργασία μεταξύ δυο μεγάλων ονομάτων στο χώρο του ICT, της SAP και της Google, αναφορικά με την αξιοποίηση από την πρώτη του Cloud Platform της δεύτερης.

Ο Global SAP Partnership Lead της Google, Pramod Mahadevan, εξηγεί γιατί αυτή η συνέργεια έχει σημασία και ποιος είναι ο στόχος της.

Η πλατφόρμα Google Cloud παραμένει το καλύτερο περιβάλλον για να «τρέξει» κανείς τις εφαρμογές της SAP.

Από την περασμένη άνοιξη, η Google συνεργάσθηκε με τη SAP για την ανάπτυξη των εφαρμογών της δεύτερης σε ένα ιδιαίτερα ασφαλές public cloud το οποίο προσφέρει ευελιξία, κλίμακα και ταχύτητα.

Στο SAPPHIRE NOW '17ανακοινώθηκε η αναβάθμιση της συνεργασίας, με ορόσημα την πιστοποίηση των προγραμμάτων SAP HANA και SAP Net Weaver στο Google Cloud Platform και την κάλυψη από την εταιρική σχέση Data Custodianμεταξύ των δύο μερών.

Αυτή την εβδομάδα στο SAP TechEd, ανακοινώνουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πρόοδο που έχουμε σημειώσει στους ακόλουθους τομείς:

Πλατφόρμα SAP Cloud στο GCP (beta)

Η πλατφόρμα SAP Cloud είναι μια ανοικτή πλατφόρμα-ως-υπηρεσία (Platform-as-a-Service) η οποία παρέχει μια μοναδική βάση δεδομένων in-memory, καθώς και υπηρεσίες επιχειρηματικών εφαρμογών.

Η υποδομή GCP παρέχει παγκόσμια κάλυψη σε συνδυασμό με τα οφέλη από τη συμμετοχή στο δίκτυο GCP για την παγκόσμια διαθεσιμότητα εφαρμογών οι οποίες αναπτύσσονται στο SAP Cloud Platform, δυνατότητα μόχλευσης των υπηρεσιών Google Cloud - όπως το Big Query-μαζί με τη SAP Cloud Platform και, στο μέλλον, άλλες επιχειρηματικές διαδικασίες που θα δημιουργηθούν από τη SAP και τη Google.

Μεγαλύτερα VM πιστοποιημένα για SAP HANA

Τώρα είναι πλέον εφικτό να «τρέξει»σε πραγματικό χρόνο το ERP (enterprise resource planning)της SAP για ψηφιακές επιχειρήσεις, το SAP S / 4 HANA κι άλλες εφαρμογές SAP σε Google Compute Engine με χωρητικότητα μνήμης μέχρι 624 GB.

Το GCP ήταν το πρώτο cloud- συμβατό με τον επεξεργαστή Xeon® επόμενης γενιάς (με την επωνυμία Skylake), προσφέροντας στους πελάτες του Google cloud έγκαιρη πρόσβαση στην τελευταία τεχνολογία της Intel.

Αυτά τα νέα VM (Virtual Memory) θα επιτρέψουν στους πελάτες να αξιοποιήσουν καλύτερα τους νέους επεξεργαστές χάρη στην ευελιξία, τις προσιτές τιμές και τις επιδόσεις του Google Cloud. Αυτά τα VM θα είναι διαθέσιμα μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Επίσης, η Google εργάζεται σε μια σειρά νέων, ακόμα μεγαλύτερων VM, με ως και 4TB μνήμης. Ορισμένες από αυτές είναι διαθέσιμες σε πελάτες για αρχικές δοκιμές οι οποίες πραγματοποιούνται μέσω των βημάτων πιστοποίησης SAP HANA.

Νέες μεγαλύτερες διαμορφώσεις για SAP HANA

Η Google προσφέρει κι άλλες πιστοποιημένες διαμορφώσεις, σχεδιασμένες για σενάρια αποθήκευσης δεδομένων επόμενης γενιάς,οι οποίες «τρέχουν» σε SAP BW4 / HANA.

Οι πελάτες της Google μπορούν πλέον να «τρέχουν»εργασίες analytics σε SAP HANA με μνήμη ως 9,75TB σε scale-out διαμόρφωση.

Επιπλέον, πιστοποιώντας νέους τύπους VM για τα πακέτα διακομιστών εφαρμογών SAP Net Weaver η Google προσφέρειπρόσθετη ευελιξία και καλύτερο λόγο τιμής προς απόδοση, που επιτρέπουν σε κρίσιμες εφαρμογές SAPνα «τρέχουν» με ασφάλεια στο GCP.

Περισσότερες πιστοποιήσεις SAP

Ο κατάλογος των εφαρμογών SAP πιστοποιημένων για GCP συνεχίζει να αυξάνεται και συμπεριλαμβάνει πλέον τις εξής:

• SAP Adaptive Server Enterprise (SAP ASE): Οι επιχειρήσεις που «τρέχουν» το SAP ή άλλες επιχειρησιακές εφαρμογές στην υψηλής απόδοσηςκαι προσιτής τιμής πλατφόρμα τεχνολογίας SAP ASE, μπορούν να το κάνουν πλέον με την εμπιστοσύνη της υποστήριξης SAP.

• SAP BusinessObjects BI Suite, συμπεριλαμβανομένων των clients της πλατφόρμας, των dashboards, του SAP BusinessObjects Web Intelligenceκαι του SAP BusinessObjects Explorer, καθώς και της οικογένειας προϊόντων SAP CrystalReports και SAP Lumira.

Πηγή: blog.google

 

Read 119 times Last modified on %AM, %09 %318 %2017 %09:%Οκτ

Related items

 • 260 δις $ ο τζίρος του δημόσιου cloud, φέτος, κατά την Gartner

   

  Όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο ενισχύεται η δημοφιλία του υπολογιστικού νέφους (βλέπε, cloud), που χάρη στα πολλά πλεονεκτήματά του και βεβαίως το μικρότερο –συγκριτικά με τις προσφερόμενες υπηρεσίες- κόστος του, θεωρείται πλέον –και όχι άδικα- «εργαλείο» εκ των ων ουκ άνευ,

  για κάθε επιχείρηση ή οργανισμό σε όποιο (σχεδόν) τομέα κι αν δραστηριοποιείται.

  Αυτή τη γενικότερη εντύπωση στη συνείδηση του κοινού (είτε είναι ειδήμονες, είτε όχι) έρχονται να ενισχύσουν τα αποτελέσματα των ως τώρα μετρήσεων, αλλά και οι προβλέψεις για τα μελλούμενα.

  Όπως, για παράδειγμα, αυτή της γνωστής εταιρίας ερευνών Gartner, που ανεβάζει στα 260,2 δισεκατομμύρια δολάρια τον φετινό τζίρο της αγοράς του δημόσιου (public) cloud, από τα 219,6 δις του περασμένου χρόνου – αύξηση, δηλαδή, της τάξης του 18,5% μέσα σε ένα χρόνο,

  την οποία οι αναλυτές της εταιρίας αποδίδουν κυρίως στις πολύ καλές επιδόσεις τόσο στο χώρο του Software-as-a-Service (SaaS), όσο και σ’εκείνον τον Infrastructure-as-a-Service (IaaS)

  Αναλύοντας τα αποτελέσματα των ερευνών τους, οι υπεύθυνοι της Gartner τόνισαν πως, ήδη από το 2016, τα στοιχεία της αγοράς έδειξαν πως τα έσοδα από SaaS ήταν τελικά μεγαλύτερα του αναμενομένου, φτάνοντας τα 48,2 δις.

  Η ίδια τάση συνεχίζεται και φέτος, με ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος παρασύρει στο θετικότερο το σύνολο των εσόδων για το χώρο του δημόσιου cloud.

  Η πρόβλεψη για το 2017 θέλει την ανάπτυξη των εσόδων από SaaS κατά 21%, στα 58,6 διςδολάρια (δείτε και τον Πίνακα 1).

  Οι αναλυτές αποδίδουν αυτή τη μεγάλη αύξηση στο γεγονός ότι όλοι οι πάροχοι προσφέρουν πλέον τις εφαρμογές τους μονάχα στο cloud, κάτι που οι χρήστες δείχνουν να προτιμούν για λόγους ευκολίας και όχι μόνον…

  Επίσης, πολλές είναι οι επιχειρήσεις που θεωρούν ως στρατηγική επιλογή τους τη χρήση PaaS, ως πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών για το μέλλον.

  Η μεγαλύτερη αύξηση εντοπίζεται, πάντως, στο IaaS, που –πάντα κατά την Gartner- θα φτάσει φέτος το 36,6% και σε τζίρο τα 34,7 δις $

  Πάντως, παρά το γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης, τα τελευταία χρόνια, οι αναλυτές της Gartner εκτιμούν πως από το 2018 θα δούμε μια σταθεροποίηση της αγοράς, καθώς αυτή θα περνάει σε φάση ωριμότητας.

  Ως τότε με επέκταση περίπου ως το 2021, μεγάλοι ωφελημένοι θα είναι οι «συνήθεις ύποπτοι», οι 10 μεγαλύτεροι πάροχοι τέτοιου είδους υπηρεσιών στην αγορά, στους οποίους θα καταλήξει περίπου το 70% του παγκόσμιου τζίρου.

  Κατά τους ειδικούς της Gartner, στο χώρο του IaaS οι Amazon, Microsoft και Alibaba έχουν ήδη «κλείσει πρώτο τραπέζι πίστα», ενώ στους χώρους του SaaS και τουPaaS, οι πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις έχουν υποχρεώσει σε επανακαθορισμό πορείας τα μεγάλα ονόματα του χώρου,

  όπως οι Oracle, SAP και Microsoft, που περνάνε από την πώληση αδειών λογισμικού σε συνδρομητικά μοντέλα στο cloud.

 • Γνωρίστε το μέλλον του Cloud στο Oracle OpenWorld 2017

  Η πιο καινοτόμος εκδήλωση του χώρου της τεχνολογίας άρχισε στο Σαν Φρανσίσκο

  Oracle OpenWorld, Σαν Φρανσίσκο — Από χθες η Oracle υποδέχεται δεκάδες χιλιάδες πελάτες και συνεργάτες από 175 χώρες που συμμετέχουν με φυσική παρουσία, και περισσότερα από 18 εκατομμύρια άλλους που παρακολουθούν μέσα από ζωντανή αναμετάδοση, στο Oracle OpenWorld 2017.

  Με επίκεντρο το πρόσφατα ανασχεδιασμένο Moscone Center του Σαν Φρανσίσκο, οι εκδηλώσεις του συνεδρίου πραγματοποιούνται σε διάφορες τοποθεσίες στο κέντρο της πόλης από 1-5 Οκτωβρίου.

  Χθες, ο Larry Ellison, Executive Chairman of the Board και Chief Technology Officer της Oracle, άνοιξε την εκδήλωση με μια ειδική παρουσίαση σχετικά με την καινοτομία που χαρακτηρίζει το Oracle Cloud.

  Οι κεντρικές παρουσιάσεις θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα, με τον Ellison, τον Mark Hurd, CEO της Oracle, και τον Thomas Kurian, President of Product Development της Oracle.

  Στη σκηνή, τα στελέχη της Oracle θα πλαισιώνονται από ηγέτες μερικών από τις πιο ενδιαφέρουσες επωνυμίες του κόσμου, όπως oι Carbon, Trek, FedEx και Gap, για να συζητήσουν φλέγοντα θέματα που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις και την τεχνολογία σήμερα και στο μέλλον.

  Φέτος, το Oracle OpenWorld φέρνει την καινοτομία στη μάθηση μέσα από μια σειρά διαφορετικών μορφών συνεδριών, που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Stanford, και επανασχεδιασμένων εκθεσιασκών χώρων.

  Η Judy Sim, Oracle Chief Marketing Officer, δήλωσε: «Καθώς σηκώνουμε την αυλαία του Oracle OpenWorld 2017, καλωσορίζουμε περισσότερους από 60.000 πελάτες και συνεργάτες που θέλουν να μάθουν πώς να μετασχηματίσουν τις επιχειρήσείς τους με το Oracle Cloud.

  Η εκδήλωση έχει εξελιχθεί καθώς οι ανάγκες των πελατών μας έχουν αλλάξει και αποτελεί πλέον ένα από τα κορυφαία συνέδρια του κόσμου. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη θετική οικονομική επίπτωση που φέρνουμε στην πόλη του Σαν Φρανσίσκο, η οποία ξεπερνάει τα 3 δισ. δολάρια.»

  Για να μάθετε και να εξερευνήσετε:


  Συνεδρίες: Αξιοποιήστε ένα εκλεκτό δίκτυο ομιλητών παγκοσμίου κλάσης, με συνολικά πάνω από 67.500 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο. Επιλέξτε ανάμεσα σε 2.311 συνεδρίες τις οποίες παρουσιάζουν 3.048 ομιλητές από εταιρείες πελατών και συνεργατών, 523 επιδείξεις από την Oracle, καθώς και εκατοντάδες εκθέσεις από συνεργάτες και πελάτες.

  Βασικές παρουσιάσεις Oracle:

  Κυριακή 1 Οκτωβρίου

  Ο Larry Ellison, Executive Chairman και Chief Technology Officer της Oracle, άνοίξε το συνέδριο με μια διεισδυτική ματιά στο μέλλον του Oracle Cloud και στη διαδρομή καινοτομίας του.

  O Doug Fisher, Senior Vice President και General Manager, Software and Services Group, Intel, μίλησε για τη δύναμη των δεδομένων και για το πώς αυτά προσφέρουν τεράστιες ευκαιρίες για τα εταιρικά υπολογιστικά συστήματα cloud.

  Δευτέρα 2 Οκτωβρίου,

  19.00-20.15μμ

  Ο Mark Hurd, CEO της Oracle, αποκαλύπτει πού βρισκόμαστε σήμερα και προς τα πού κατευθυνόμαστε, σε έναν κόσμο στον οποίο το cloud αποκτά θεμελιώδη ρόλο. Μαζί του συμμετέχουν στελέχη από τις εταιρείες πελάτες της Oracle, Bloom Energy, FedEx και Gap.

  Τρίτη 3 Οκτωβρίου

  19.00-21.00μμ - Ο Thomas Kurian, President of Product Development της Oracle και ο Dave Donatelli, Executive Vice President, Cloud Business Group, Oracle, παρουσιάζουν πώς το Oracle Cloud αξιοποιεί τη δύναμη αναδυόμενων τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το Internet of Things και το blockchain, για να μετασχηματίσει οργανισμούς κάθε μεγέθους.

  Στη σκηνή θα βρεθεί μαζί τους ο Richard Noble, Director του Bloodhound Project, μια εμπνευσμένης πρωτοβουλίας που έχει στόχο να φέρει τη νέα γενιά κοντά στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανή και τα μαθηματικά, στοχεύοντας στο να σπάσει το φράγμα ταχύτητας εδάφους.

  Τετάρτη 4 Οκτωβρίου,

  00:00-01.00πμ. – Ο Larry Ellison αποκαλύπτει το μέλλον των βάσεων δεδομένων στο cloud, συμπεριλαμβανομένης της Oracle Autonomous Database, της πρώτης «αυτο-διαχειριζόμενης» βάσης δεδομένων παγκοσμίως.

  19:00-21.00μμ. – Ο Mark Hurd, CEO της Oracle, επιστρέφει στην κεντρική σκηνή με τον Evan Goldberg, Executive Vice President of Development της NetSuite για να συζητήσουν το ρόλο της τεχνολογίας στη νίκη επί του ανταγωνισμού.

  • Oracle’s Leader’s Circle: Συνδεθείτε με διακεκριμένες προσωπικότητες πάνω σε θέματα του κλάδου, διεθνών σχέσεων, οικονομικών και ασφάλειας, σε αυτό το αποκλειστικό διήμερο πρόγραμμα για στελέχη, που συντονίζουν οι CEO της Oracle Safra Catz και Mark Hurd.

  • The Innovation Studio: Γνωρίστε καινοτομίες από τους σπουδαστές του Design Tech High Scholl και του Oracle Education Foundation. Γνωρίστε νεοφυείς εταιρείες από το πρόγραμμα Startup Cloud Accelerator της Oracle και μιλήστε με πελάτες και συνεργάτες της Oracle, καθώς και με ειδικούς από τα επιμέρους κλαδικά business units.

  • Oracle Cloud User Experience Lab: Αποκτήστε πρακτική εμπειρία μέσω των παρουσιάσεων της νέας εκδόσης 13 των εφαρμογών Oracle Cloud και ενημερωθείτε για το όραμα της Oracle για το εργασιακό μέλλον, που περιλαμβάνει πειραματικά ρομπότ, τεχνητή νοημοσύνη, chatbots, augmented reality και άλλα αναδυόμενα τεχνολογικά εργαλεία του έξυπνου UX toolkit.

  • JavaOne Developer Lounge: Χρησιμοποιήστε τις τεχνολογίες Oracle Internet of Things (IoT) και Big Data για να φτιάξετε τη δική σας μπύρα. Δημιουργήστε μόνοι σας γλυπτά και έπιπλα με έναν εκτυπωτή 3D. Ζήστε ξανά το "The Matrix" και τραβήξτε το δικό σας βίντεο αργής κίνησης με 60 κάμερες Raspberry Pi στο BulletTime Photo Booth.

  Επικοινωνήστε με cloud chatbot ρομποτς που βασίζονται σε Oracle Intelligent Bots που τρέχουν πάνω σε Oracle Mobile Cloud Service.

  • Oracle Code Event: Συμμετέχετε μαζί με προγραμματιστές από όλο τον κόσμο σε αυτή την ημερίδα που καλύπτει θέματα machine learning, chatbots, cloud, βάσεων δεδομένων, γλωσσών προγραμματισμού, DevOps, και πολλά ακόμα.

  • Oracle NetSuiteConnect: Οι καλύτερες συνεδρίες του SuiteWorld έρχονται στο Oracle OpenWorld για πρώτη φορά. Στις 4 Οκτωβρίου, χρήστες της NetSuite, στελέχη της Oracle, ειδικεί των προϊόντων και συνεργάτες θα συναντηθούν.

  Για να υποστηρίξετε την κοινότητα και το περιβάλλον:

  • JavaOne4Kids από το Oracle Academy. Σχεδιασμένο για παιδιά 10-16 ετών, οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Raspberry Pi και προγραμματισμό με Java για να πιάσουν Pokemon που έχουν αποδράσει, να δημιουργήσουν και να ζωντανέψουν ένα ρομπότ, αλλά και να φτιάξουν παιχνίδια για υπολογιστή χρησιμοποιώντας τα Greenfoot και Stride.

  Το Oracle Academy αποτελεί μία από τις βασικές επενδύσεις της Oracle μπροστά στο συλλογικό μας μέλλον. Κατά το οικονομικό έτος 2016, το πρόγραμμα υποστήριξε πάνω από 3,5 εκατομμύρια σπουδαστές σε 120 χώρες, με άμεσους και έμμεσους πόρους αξίας 3,75 δισ. δολαρίων.

  • Plant a Billion Trees: Μάθετε πώς ο οργανισμός The Nature Conservancy και η Oracle βοηθούν στην προώθηση των προσπαθειών αναδάσωσης ανά τον κόσμο. Έως σήμερα, η Oracle έχει πετύχει το 41% του στόχου της να φυτευτούν ένα εκατομμύριο δέντρα.

  • Dian Fossey Gorilla Fund International: Ανακαλύψτε πώς το Oracle Cloud βοηθάει να σωθούν οι γορίλες. Πάρτε μια πρώτη γεύση από ένα αναμενόμενο αφιέρωμα σε τρία μέρη από το National Geographic σχετικά με τη ζωή και το έργο της Dian Fossey ως υπερμάχου της διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος για τους γορίλες.

  Μάθετε από τον Tara Stoinski, Πρόεδρο, CEO και Chief Scientific Officer του Dian Fossey Gorilla Fund για την 27-χρονη συνεργασία με την Oracle, και πώς η τεχνολογία Oracle Cloud έχει βοηθήσει τον οργανισμό να φέρει επανάσταση στη διαχείριση των δεδομένων του κάνοντας τη βάση δεδομένων του – τη μεγαλύτερη, πιο πλήρη συλλογή δεδομένων για τον πληθυσμό των άγριων πιθήκων – διαθέσιμη δωρεάν σε επιστήμονες, ερευνητές και σπουδαστές.

  • Ride for a Reason: Για την υποστήριξη των θυμάτων των πρόσφατων τυφώνων επιλέγοντας το Lyft για τη μετακίνησή σας προς το Oracle OpenWorld.Μεταξύ 1 και 5 Οκτωβρίου, το 5% του κόστους των μετακινήσεων αυτών θα δωρισθεί στον Αμερικάνικο Ερυθρό Σταυρό.

  Για να συνδεθείτε και να παίξετε:

  • Oracle CloudFest.17: Χορέψτε με τους νικητές των Grammy The Chainsmokers και τραγουδήστε μαζί με την Ellie Goulding στη φημισμένη εκδήλωση για τους πελάτες της Oracle, που θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου στο AT&T Park.

  • SuiteConnect NextUp: Γλεντήστε για τις επιτυχίες σας στην εκδήλωση, σε μια ειδική συναυλία με τους Royal Machines και σπέσιαλ καλεσμένους στις 3 Οκτωβρίου στη βασική σκηνή της Howard Street.

  Σχετικές Ιστοσελίδες

  • Ζωντανή μετάδοση των βασικών παρουσιάσεων του Oracle OpenWorld

  • Ακολουθήστε την Oracle:facebook και Instagram

  • Ακολουθήστε το @Oracle στο Twitter για το πιο πρόσφατο #oow17


  Σχετικά με την Oracle

  Το Oracle Cloud παρέχει ολοκληρωμένες οικογένειες εφαρμογών SaaS για τα ERP, HCM και CX, καθώς και κορυφαίες λύσεις για βάσεις δεδομένων με υπηρεσίες Platform as a Service (PaaS) και Infrastructure as a Service (IaaS) από κέντρα δεδομένων στη Βόρειο και Νότιο Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Oracle (NYSE:ORCL), επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.oracle.com.

  Σχετικά με το Oracle OpenWorld

  Το Oracle OpenWorld, το σημαντικότερο επιχειρηματικό και τεχνολογικό συνέδριο του κλάδου για τα τελευταία 20 χρόνια, φιλοξενεί δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες με φυσική παρουσία και εκατομμύρια άλλους online.

  Το συνέδριο είναι επικεντρωμένο στο να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν το Cloud για την καινοτομία και την ανάπτυξή τους, και προσφέρει εις βάθος ενημέρωση για τις τάσεις που επικρατούν στον κλάδο, καθώς και για τις καινοτομίες που βασίζονται στην τεχνολογία.

  Σχεδιασμένο για συμμετέχοντες που θέλουν να συνδεθούν, να μάθουν, να εξερευνήσουν και να εμπνευστούν, το Oracle OpenWorld περιλαμβάνει πάνω από 2.500 εκπαιδευτικές ενότητες με περισσότερους από 2.000 πελάτες και συνεργάτες που θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους από πρώτο χέρι.

  Με εκατοντάδες επιδείξεις και εργαστήρια πρακτικής εφαρμογής, καθώς και εκθέσεις από περισσότερους από 400 συνεργάτες και πελάτες από ολόκληρο τον κόσμο, το Oracle OpenWorld έχει αποτελέσει βήμα παρουσίασης των πρωτοποριακών τεχνολογιών cloud, από τα Cloud Applications μέχρι το Cloud Platform and Infrastructure.

  Για περισσότερες πληροφορίες, για να εγγραφείτε ή να παρακολουθήσετε ζωντανά τις βασικές παρουσιάσεις, τις παράλληλες συνεδρίες και πολλά άλλα από το Oracle OpenWorld, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.oracle.com/openworld. Μπορείτε να συμμετέχετε στις συζητήσεις για το Oracle OpenWorld στο twitter.

   

 • Η Logicom Public Group μέλος του Oracle Cloud Managed Service Provider

  Λευκωσία, Κύπρος, 29 Σεπτεμβρίου 2017 

  Η Logicom Public Group, Platinum μέλος του Oracle Partner Network (OPN), ανακοίνωσε σήμερα τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα Oracle Cloud Managed Service Provider (MSP).

  Η Logicom, ως MSP, θα προσφέρει μια συνολική λύση πλήρους διαχείρισης για φόρτους εργασίας Oracle και μη που βασίζονται σε τεχνολογίες Oracle Oracle Platform as a Service (PaaS) και Infrastructure as a Service, ως μοναδικό σημείο επαφής με τον πελάτη.

  Η Logicom και οι θυγατρικές της χτίζουν τις υπηρεσίες τους πάνω στην κορυφαία Cloud υποδομή της Oracle, εξασφαλίζοντας στους πελάτες τους την ασφαλή και επιτυχή μετάβαση των εφαρμογών τους στο Cloud, με αδιάλλειπτη και ομαλή λειτουργία των πληροφοριακών υποδομών τους, και μείωση του κινδύνου, του κόστους και της πολυπλοκότητας.

  Ο πελάτης μπορεί να εμπιστευθεί τη διαχείριση της υποδομής του σε έναν έμπειρο πάροχο υπηρεσιών, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητά του και απελευθερώνοντας πόρους ώστε να εστιάσει περισσότερο στην παραγωγή επιχειρηματικής αξίας για τον οργανισμό του.

  Ο Αδαμος Χριστοδούλου, Group Sales Marketing & Services Director της Logicom Public Group τόνισε “Η κύρια προτεραιότητά μας είναι να μπορούμε να προσφέρουμε αξία στους πελάτες μας.

  Το να τους παρέχουμε ακόμα μεγαλύτερη αξία, μέσω του προγράμματος MSP της Oracle, ώστε να τους βοηθήσουμε να επιτύχουν στο ταξίδι τους στο Cloud, είναι ένα ακόμα βασικό στοιχείο της μακρόχρονης και επιτυχημένης συνεργασίας μας με την Oracle.

  Είμαστε περήφανοι γιατί βρισκόμαστε μεταξύ των πλέον ικανών συνεργατών που συμμετέχουν σε αυτό το υψηλών προδιαγραφών πρόγραμμα για την πλατφόρμα Oracle Cloud”


  “Καθώς το Cloud αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για την κοινότητα των συνεργατών μας, το πρόγραμμα MSP είναι μια win-win επιλογή για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας.

  Με τη συμμετοχή της στο MSP, η Logicom Public Group δείχνει τόσο ότι κατανοεί τις ανάγκες των πελατών της όσο και ότι κατέχει την απαραίτητη τεχνογνωσία και υποδομή για να δημιουργήσει, υλοποιήσει, τρέξει και διαχειριστεί φόρτους εργασίας πάνω σε Oracle IaaS και PaaS” σχολίασε ο Παύλος Χατζηδημητρίου, Alliances & Channel Senior Director, Cloud MSP Sales της Oracle EMEA.


  Σχετικά με τη Logicom Public Group

  Ο διεθνής όμιλος εταιρειών της Logicom Public Ltd είναι εγγεγραμμένος στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και μέλος του δείκτη FTSE/CySE20.

  Οι δραστηριότητες του ομίλου περιλαμβάνουν τη διανομή προϊόντων πληροφορικής, ολοκληρωμένες λύσεις δικτύων, τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, λύσεις λογισμικού, παροχή υπηρεσιών, και την εκτέλεση μεγάλων έργων υποδομής.

  Η Logicom με περισσότερους από 750 εργαζομένους εξυπηρετεί πάνω από 10.000 πελάτες σε 30 χώρες στις περιοχές της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Αραβικού Κόλπου, Βορείου Αφρικής και Ασίας.

  Σχετικά με το Oracle PartnerNetwork
  Το Oracle PartnerNetwork (OPN) είναι το πρόγραμμα συνεργατών της Oracle που παρέχει στους συνεργάτες ένα διαφοροποιημένο πλεονέκτημα για την ανάπτυξη, πώληση και υλοποίηση λύσεων της Oracle.

  Το OPN προσφέρει πόρους για την εκπαίδευση και υποστήριξη σε εξειδικευμένα προϊόντα και λύσεις της Oracle και έχει εξελιχθεί σε αντιστοιχία με το αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Oracle, τη διαρκώς μεγεθυνόμενη βάση των συνεργατών της και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες.

  Βασικό στοιχείο των πρόσφατων βελτιώσεων στο OPN είναι η δυνατότητα των συνεργατών να αναγνωριστούν και να ανταμειφθούν για την επένδυσή τους στο Oracle Cloud.

  Οι συνεργάτες που δραστηριοποιούνται με την Oracle θα μπορούν να διαφοροποιήσουν την εξειδίκευση και την εμπειρία τους στο Oracle Cloud με τους πελάτες, μέσα από το πρόγραμμα OPN Cloud – ένα καινοτόμο πρόγραμμα που συμπληρώνει τα υφιστάμενα επίπεδα του προγράμματος OPN με επίπεδα αναγνώρισης και προοδευτικά πλεονεκτήματα για τους συνεργάτες που εργάζονται με το Oracle Cloud.

  Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:http://www.oracle.com/partners/index.html

 • Μονομαχία γιγάντων για την κυριαρχία στο «σύννεφο»

  Η άνοδος του Microsoft Azure ως αντίπαλου δέους του Amazon Web Services είναι πραγματική ευλογία για τους IT managers.

  Ενώ πολλοί χάρηκαν που είδαν τη Microsoft να πρωταγωνιστεί, τελικά, στο cloud και να δημιουργεί το Azure ως βιώσιμη εναλλακτική λύση απέναντι στο Amazon Web Services, τώρα πλέον αντιμετωπίζουν νέα σειρά προκλήσεων, προσπαθώντας να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο την αξιοποίηση πολλών παρόχων cloud.

  Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η υιοθέτηση υπηρεσιών cloud θα συνεχίσει να επιταχύνεται καθώς όλο και περισσότεροι οργανισμοί ανακαλύπτουν την υπεραξία που δημιουργείται μέσω της μετάβασης σε λύσεις κατά παραγγελία.

  Η έκρηξη στις υπηρεσίες Cloud

  Οι δαπάνες για το cloud θα αυξηθούν με ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 16% ωςτο 2026, σύμφωνα με εκτίμηση του ιστότοπου Wikibon.

  Η Amazon Web Services κυριαρχεί στην αγορά, με πωλήσεις 4,1 δισ. δολαρίων ΗΠΑ στο πιο πρόσφατο οικονομικό τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση περίπου 42% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

  Οι επιχειρήσεις προσπαθούν όλο και περισσότερο να εκμεταλλευτούν μια ποικιλία υπηρεσιών cloud για να καλύψουν μια σειρά αναγκών γενικότερα και ειδικότερα στον τομέα του IT.

  Κι αυτό φαίνεται από τους αριθμούς: Η παγκόσμια αγορά υπηρεσιών ανοικτού cloud θα αυξηθεί κατά 18%, από τα 209,2 δις δολάρια το 2016 στα 246,8 δισ το 2017, σύμφωνα με την Gartner.

  Θα υπάρξει, επίσης, ραγδαία αύξηση στην υιοθέτηση private cloud, με περίπου 82% των επιχειρήσεων να επιλέγουν ως στρατηγική τους την υιοθέτηση υβριδικών cloud ως το 2017, σύμφωνα με την εταιρεία μελετών Infoholic.

  Η αγορά υβριδικών cloud θα αυξηθεί σε ετήσια βάση κατά 34,3% την περίοδο 2016-2022,φτάνοντας σε τζίρο τα 241,13 δις δολάρια ως το 2022, σύμφωνα με προβλέψεις της ίδιας εταιρείας.

  Η άνοδος του Microsoft Azure σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των υπηρεσιών cloud της Google, έδωσε σε πολλούς οργανισμούς την ευκαιρία να «μοιράσουν» τις ανάγκες τους σε υπηρεσίες cloud και σε άλλες λύσεις πέρα από τη Amazon Web Services.

  Ταυτόχρονα, η Oracle προώθησε επιθετικά τις δυνατότητες των δικών της υπηρεσιών cloud και η IBM ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της από τη παροχή υπηρεσιών στον ίδιο χώρο το τελευταίο τρίμηνο έφτασαν τα 3,9 δις δολάρια, γεγονός που πιστεύει ότι θα οδηγήσει σε έσοδα 15,6 δις δολαρίων, τους επόμενους 12 μήνες.

  Πολλαπλές στρατηγικές

  Λόγω της διεύρυνσης των επιλογών στις υπηρεσίες cloud, ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός οργανισμών έχει υιοθετήσει πλέον πολυεπίπεδη στρατηγική προμηθειών.

  Μάλιστα, το 85% των υπευθύνων Πληροφορικής δήλωσαν ότι θα ασκούσαν φέτος πολυεπίπεδη στρατηγική σε σύγκριση με το 82% το 2016, σύμφωνα με την 6η ετήσια έκθεση του ιστότοπου Right Scale για το cloud, που δημοσιεύθηκε στις αρχές του τρέχοντος έτους.

  Οι συμμετέχοντες οργανισμοί χρησιμοποίησαν κατά μέσο όρο 1,8 δημόσια clouds και κατά 2,3 ιδιωτικά,προκειμένου να υποστηρίξουν το 32% του όγκου εργασίας τους στο public cloud και το 43% στο private, σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα.

  Η διεύρυνση του ποσοστού των εναλλακτικών λύσεων στο cloud όχι μόνο έχει μεγαλώσει την αγοραστική πίτα, αλλά έχει κάνει πολύ δυσκολότερη τη διαχείριση της σαφώς πιο πολύπλοκης ποικιλίας των υπηρεσιών cloud.

  Η έλλειψη πόρων και τεχνογνωσίας για τη διαχείριση και τη διασφάλιση του υβριδικού περιβάλλοντος στο cloud με οικονομικά αποδοτικό τρόπο, ήταν οι μεγαλύτερες ανησυχίες των επαγγελματιών Πληροφορικής που απάντησαν στην έρευνα του Right Scale.

  Η αρχική υπόσχεση του cloud ήταν ότι θα μπορούσε να προσφέρει έναν ταχύτερο και ευκολότερο τρόπο στους οργανισμούς, προκειμένου να αποκτήσουν κατά βούληση υπολογιστική ισχύ και δυνατότητα αποθήκευσης δεδομένων.

  Επίσης, το μοντέλο τιμολόγησης που βασίζεται στη λογική pay-as-you-go καθιστούσε τις υπηρεσίες cloud ιδιαίτερα ελκυστική εναλλακτική λύση απέναντι στα αυξανόμενα κόστη των ως τώρα λύσεων.
  Ωστόσο, ο πολλαπλασιασμός των δημόσιων και ιδιωτικών προτάσεων cloud, καθώς και η αυξανόμενη επιθυμία να ταιριάζουν συγκεκριμένες υπηρεσίες με συγκεκριμένους φόρτους εργασίας εφαρμογών / επιχειρήσεων, καθιστούν απαραίτητη την υιοθέτηση από τους οργανισμούς πολλών και διάφορων υπηρεσιών cloud για την κάλυψη των κλιμακωτών αναγκών τους.

  Κατά ειρωνικό τρόπο, πολλές οργανώσεις αντιμετωπίζουν τώρα την ίδια πρόκληση διαχείρισης που αντιμετώπιζαν και στον «παλιό κόσμο» του εταιρικού κέντρου δεδομένων και της εσωστρεφούς Πληροφορικής.

  Στο παρελθόν είτε αναγκάζονταν να «δεθούν στο άρμα» ενός μόνο προμηθευτή Πληροφορικής,ο οποίος προσέφερε τη διαχειριστική πλατφόρμα που είναι απαραίτητη για τη διαχείριση των ιδιόκτητων συστημάτων και του λογισμικού τους, είτε οι πληροφορικάριοι της εταιρίας θα συναρμολογούσαν το δικό τους σύνολο εργαλείων για να διαχειριστούν ένα outsourcing περιβάλλον Πληροφορικής.

  Προκλήσεις διαχείρισης

  Σήμερα, οι ίδιοι αντιμετωπίζουν ανάλογες επιλογές: βασίζονται στις υπηρεσίες cloud και τις πλατφόρμες διαχείρισης από έναν μόνο πάροχο υπηρεσιών ή συναρμολογούν μια συλλογή εργαλείων διαχείρισης από λύσεις διαφορετικών παρόχων.

  Η ομάδα εργασίας για τα Cloud Standards ξεκίνησε, πριν από μερικούς μήνες,τη δημιουργία ενός πρακτικού οδηγού για τις πλατφόρμες διαχείρισης cloud, ο οποίος παρέχει κριτήρια επιλογής και εφαρμογής των κατάλληλων εργαλείων διαχείρισης με στόχο την αντιμετώπιση της κλιμακούμενης πρόκλησης.

  «Η πρόκληση των λειτουργιών Πληροφορικής σήμερα είναι σε μεγάλο βαθμό ο αριθμός των σημείων δεδομένων που απαιτούνται για την προβολή και η ποικιλία των συστημάτων που χρησιμοποιούνται στη συλλογή των δεδομένων», αναφέρεται στην επίσημη αιτιολογία.

  Για να ανταποκριθούν σ’ αυτή την πρόκληση, οι οργανισμοί καλούνται να υιοθετήσουν μια πλατφόρμα διαχείρισης cloud που παρέχει «απλουστευμένη διαχείριση μέσω της λειτουργικότητάς της και της συγκέντρωσης και ενσωμάτωσης δεδομένων από τα πολλαπλά περιβάλλοντα cloud", συνιστά ο οδηγός.

  Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μια ενιαία λύση στην αγορά που να αντιμετωπίζει με ολοκληρωμένο τρόπο την απαίτηση για διαχείριση πολλαπλών πλατφορμών.

  Η βασική πρόκληση για τους οργανισμούς τους ερχόμενους μήνες θα είναι να γεμίσουν αυτό το κενό με την επιλογή των σωστών «δομικών στοιχείων»που θα αξιοποιηθούν στην«οικοδόμηση» μιας οικονομικά αποδοτικής πλατφόρμας πολυκεντρικής διαχείρισης για την επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων τους.

  Πηγή: technewsworld.

 • Οι νέες τεχνολογίες - στόχοι της Google

  Οι νέες τεχνολογίες - στόχοι της Google

  Στη διάρκεια της πρόσφατης εκδήλωσης Google I / O 2017, εκπρόσωποι της εταιρίας αποκάλυψαν τις νέες τεχνολογίες που αναπτύσσουν, στις οποίες περιλαμβάνονται ένα αυτόνομο σύστημα εικονικής πραγματικότητας(VR), η ενσωμάτωση τουAndroid σε αυτοκίνητα και μια σειρά βελτιώσεων στο Gmail.

   

  Όμως, μια ιδιαίτερα συναρπαστική εξέλιξη είναι η εστίαση της Google στην τεχνητή ευφυΐα (AI). Η μεγάλη εταιρεία προτίθεται να δημιουργήσει νέα πλατφόρμα ανάπτυξης βασισμένη στο διαμοιρασμό, αλλά και να αξιοποιήσει τις γνώσεις από τα νευρωνικά δίκτυα για να αναπτύξει ταχύτερα τα συστήματα AI.

  Στόχος της είναι οι τεχνολογίες γύρω από την τεχνητή ευφυΐα να χρησιμοποιηθούν σε πλήθος εφαρμογών, από την ανίχνευση του καρκίνου του μαστού ως τη μετατροπή μιας ερασιτεχνικής«καλλικατζούρας» σε ένα ευκολότερα αναγνωρίσιμο κομμάτι απλής γραμμικής τέχνης.

  Υπάρχουν, προφανώς, πολλές επιχειρηματικές εφαρμογές σ’ ό, τι σχεδιάζει να κάνει η Google, αλλά και πολλές εφαρμογέςπου κυριολεκτικά μπορούν να αλλάξουν τη ζωή των απλών, τελικών χρηστών.

  Τα μέλη του Συμβουλίου Τεχνολογίας Forbes μιλούν για τα projects που τους ενθουσίασαν και εξηγούν το λόγο.

  1. GoogleLens

  Η δυνατότητα χρήσης κάμερας ως συσκευής εισόδου είναι μια συναρπαστική ιδέα. Η είσοδος της Google στα χωράφια τουPinterest, της Amazon και του Bing, είναι απόδειξη ότι η οπτική αναζήτηση θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

  Η νέα γενιά καταναλωτών περιμένει ακόμα πιο εύκολη αναζήτηση στα ηλεκτρονικά καταστήματα, επομένως οι εταιρείες που θα χρησιμοποιήσουνμια μορφήτεχνητής ευφυΐας ειδικά προσαρμοσμένη για ψώνια, θα γνωρίσουν ταχύτατη ανάπτυξη.

  2. Ανάπτυξη μιας νέας γενιάς TPU (TensorProcessingUnit) από τηνGoogle

  Η Google επικεντρώνεται ιδιαίτερα στη ανάπτυξη μέσω συνεισφορών των developers, τεχνητής ευφυΐας για την πλατφόρμα της. Αναπτύσσοντας νέας γενιάς TPU, θέτει ως στόχο την αύξηση της ταχύτητας και της απόδοσης, για το «κτίσιμο» του AI – φανταστείτε κάτι σαν το Android, αλλά για ΑI.

  Η αλλαγή της πλατφόρμας του cloud computing, θα έχει κατά τη Google τεράστιο αντίκτυπο σχεδόν σε κάθεσυσκευή που αξιοποιεί την τεχνητή ευφυΐα, αλλά και στις καινοτομικές εφαρμογές της μηχανικής μάθησης.

  3. Έξυπνη απάντηση

  Η λειτουργία έξυπνης απάντησης στο Gmail δείχνει να έχει αμεσότερη χρησιμότητα. Η πληκτρολόγηση απαντήσεων στο κινητό δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση και σ’ αυτό το χώρο, η τεχνητή ευφυΐα μπορεί να κάνει θαύματα…

  4. Google For Jobs

  Για τους παροικούντες στον κόσμο της τεχνολογίας, η κάλυψη νέων θέσεων εργασίας, όταν αυτές προκύπτουν,είναι κάποιες φορές δύσκολη υπόθεση.

  Ένας από τους λόγους, είναι ότι οι υπεύθυνοι HR δεν διαθέτουν μερικές φορές τις τεχνικές γνώσεις που απαιτούνται για το σωστό «πάντρεμα» των πιθανών υποψηφίων με τις κενές θέσεις εργασίας.

  Το Google for Jobs θα χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες της μηχανικής μάθησης και της τεχνητής ευφυΐας για την πιο επιτυχημένη αντιστοίχιση θέσεων και προσόντων των υποψηφίων.

  Πηγή:forbes

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!