Γνωρίστε το μέλλον του Cloud στο Oracle OpenWorld 2017

Posted On Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017 09:58 Written by
Rate this item
(0 votes)

Η πιο καινοτόμος εκδήλωση του χώρου της τεχνολογίας άρχισε στο Σαν Φρανσίσκο

Oracle OpenWorld, Σαν Φρανσίσκο — Από χθες η Oracle υποδέχεται δεκάδες χιλιάδες πελάτες και συνεργάτες από 175 χώρες που συμμετέχουν με φυσική παρουσία, και περισσότερα από 18 εκατομμύρια άλλους που παρακολουθούν μέσα από ζωντανή αναμετάδοση, στο Oracle OpenWorld 2017.

Με επίκεντρο το πρόσφατα ανασχεδιασμένο Moscone Center του Σαν Φρανσίσκο, οι εκδηλώσεις του συνεδρίου πραγματοποιούνται σε διάφορες τοποθεσίες στο κέντρο της πόλης από 1-5 Οκτωβρίου.

Χθες, ο Larry Ellison, Executive Chairman of the Board και Chief Technology Officer της Oracle, άνοιξε την εκδήλωση με μια ειδική παρουσίαση σχετικά με την καινοτομία που χαρακτηρίζει το Oracle Cloud.

Οι κεντρικές παρουσιάσεις θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα, με τον Ellison, τον Mark Hurd, CEO της Oracle, και τον Thomas Kurian, President of Product Development της Oracle.

Στη σκηνή, τα στελέχη της Oracle θα πλαισιώνονται από ηγέτες μερικών από τις πιο ενδιαφέρουσες επωνυμίες του κόσμου, όπως oι Carbon, Trek, FedEx και Gap, για να συζητήσουν φλέγοντα θέματα που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις και την τεχνολογία σήμερα και στο μέλλον.

Φέτος, το Oracle OpenWorld φέρνει την καινοτομία στη μάθηση μέσα από μια σειρά διαφορετικών μορφών συνεδριών, που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Stanford, και επανασχεδιασμένων εκθεσιασκών χώρων.

Η Judy Sim, Oracle Chief Marketing Officer, δήλωσε: «Καθώς σηκώνουμε την αυλαία του Oracle OpenWorld 2017, καλωσορίζουμε περισσότερους από 60.000 πελάτες και συνεργάτες που θέλουν να μάθουν πώς να μετασχηματίσουν τις επιχειρήσείς τους με το Oracle Cloud.

Η εκδήλωση έχει εξελιχθεί καθώς οι ανάγκες των πελατών μας έχουν αλλάξει και αποτελεί πλέον ένα από τα κορυφαία συνέδρια του κόσμου. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη θετική οικονομική επίπτωση που φέρνουμε στην πόλη του Σαν Φρανσίσκο, η οποία ξεπερνάει τα 3 δισ. δολάρια.»

Για να μάθετε και να εξερευνήσετε:


Συνεδρίες: Αξιοποιήστε ένα εκλεκτό δίκτυο ομιλητών παγκοσμίου κλάσης, με συνολικά πάνω από 67.500 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο. Επιλέξτε ανάμεσα σε 2.311 συνεδρίες τις οποίες παρουσιάζουν 3.048 ομιλητές από εταιρείες πελατών και συνεργατών, 523 επιδείξεις από την Oracle, καθώς και εκατοντάδες εκθέσεις από συνεργάτες και πελάτες.

Βασικές παρουσιάσεις Oracle:

Κυριακή 1 Οκτωβρίου

Ο Larry Ellison, Executive Chairman και Chief Technology Officer της Oracle, άνοίξε το συνέδριο με μια διεισδυτική ματιά στο μέλλον του Oracle Cloud και στη διαδρομή καινοτομίας του.

O Doug Fisher, Senior Vice President και General Manager, Software and Services Group, Intel, μίλησε για τη δύναμη των δεδομένων και για το πώς αυτά προσφέρουν τεράστιες ευκαιρίες για τα εταιρικά υπολογιστικά συστήματα cloud.

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου,

19.00-20.15μμ

Ο Mark Hurd, CEO της Oracle, αποκαλύπτει πού βρισκόμαστε σήμερα και προς τα πού κατευθυνόμαστε, σε έναν κόσμο στον οποίο το cloud αποκτά θεμελιώδη ρόλο. Μαζί του συμμετέχουν στελέχη από τις εταιρείες πελάτες της Oracle, Bloom Energy, FedEx και Gap.

Τρίτη 3 Οκτωβρίου

19.00-21.00μμ - Ο Thomas Kurian, President of Product Development της Oracle και ο Dave Donatelli, Executive Vice President, Cloud Business Group, Oracle, παρουσιάζουν πώς το Oracle Cloud αξιοποιεί τη δύναμη αναδυόμενων τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το Internet of Things και το blockchain, για να μετασχηματίσει οργανισμούς κάθε μεγέθους.

Στη σκηνή θα βρεθεί μαζί τους ο Richard Noble, Director του Bloodhound Project, μια εμπνευσμένης πρωτοβουλίας που έχει στόχο να φέρει τη νέα γενιά κοντά στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανή και τα μαθηματικά, στοχεύοντας στο να σπάσει το φράγμα ταχύτητας εδάφους.

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου,

00:00-01.00πμ. – Ο Larry Ellison αποκαλύπτει το μέλλον των βάσεων δεδομένων στο cloud, συμπεριλαμβανομένης της Oracle Autonomous Database, της πρώτης «αυτο-διαχειριζόμενης» βάσης δεδομένων παγκοσμίως.

19:00-21.00μμ. – Ο Mark Hurd, CEO της Oracle, επιστρέφει στην κεντρική σκηνή με τον Evan Goldberg, Executive Vice President of Development της NetSuite για να συζητήσουν το ρόλο της τεχνολογίας στη νίκη επί του ανταγωνισμού.

• Oracle’s Leader’s Circle: Συνδεθείτε με διακεκριμένες προσωπικότητες πάνω σε θέματα του κλάδου, διεθνών σχέσεων, οικονομικών και ασφάλειας, σε αυτό το αποκλειστικό διήμερο πρόγραμμα για στελέχη, που συντονίζουν οι CEO της Oracle Safra Catz και Mark Hurd.

• The Innovation Studio: Γνωρίστε καινοτομίες από τους σπουδαστές του Design Tech High Scholl και του Oracle Education Foundation. Γνωρίστε νεοφυείς εταιρείες από το πρόγραμμα Startup Cloud Accelerator της Oracle και μιλήστε με πελάτες και συνεργάτες της Oracle, καθώς και με ειδικούς από τα επιμέρους κλαδικά business units.

• Oracle Cloud User Experience Lab: Αποκτήστε πρακτική εμπειρία μέσω των παρουσιάσεων της νέας εκδόσης 13 των εφαρμογών Oracle Cloud και ενημερωθείτε για το όραμα της Oracle για το εργασιακό μέλλον, που περιλαμβάνει πειραματικά ρομπότ, τεχνητή νοημοσύνη, chatbots, augmented reality και άλλα αναδυόμενα τεχνολογικά εργαλεία του έξυπνου UX toolkit.

• JavaOne Developer Lounge: Χρησιμοποιήστε τις τεχνολογίες Oracle Internet of Things (IoT) και Big Data για να φτιάξετε τη δική σας μπύρα. Δημιουργήστε μόνοι σας γλυπτά και έπιπλα με έναν εκτυπωτή 3D. Ζήστε ξανά το "The Matrix" και τραβήξτε το δικό σας βίντεο αργής κίνησης με 60 κάμερες Raspberry Pi στο BulletTime Photo Booth.

Επικοινωνήστε με cloud chatbot ρομποτς που βασίζονται σε Oracle Intelligent Bots που τρέχουν πάνω σε Oracle Mobile Cloud Service.

• Oracle Code Event: Συμμετέχετε μαζί με προγραμματιστές από όλο τον κόσμο σε αυτή την ημερίδα που καλύπτει θέματα machine learning, chatbots, cloud, βάσεων δεδομένων, γλωσσών προγραμματισμού, DevOps, και πολλά ακόμα.

• Oracle NetSuiteConnect: Οι καλύτερες συνεδρίες του SuiteWorld έρχονται στο Oracle OpenWorld για πρώτη φορά. Στις 4 Οκτωβρίου, χρήστες της NetSuite, στελέχη της Oracle, ειδικεί των προϊόντων και συνεργάτες θα συναντηθούν.

Για να υποστηρίξετε την κοινότητα και το περιβάλλον:

• JavaOne4Kids από το Oracle Academy. Σχεδιασμένο για παιδιά 10-16 ετών, οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Raspberry Pi και προγραμματισμό με Java για να πιάσουν Pokemon που έχουν αποδράσει, να δημιουργήσουν και να ζωντανέψουν ένα ρομπότ, αλλά και να φτιάξουν παιχνίδια για υπολογιστή χρησιμοποιώντας τα Greenfoot και Stride.

Το Oracle Academy αποτελεί μία από τις βασικές επενδύσεις της Oracle μπροστά στο συλλογικό μας μέλλον. Κατά το οικονομικό έτος 2016, το πρόγραμμα υποστήριξε πάνω από 3,5 εκατομμύρια σπουδαστές σε 120 χώρες, με άμεσους και έμμεσους πόρους αξίας 3,75 δισ. δολαρίων.

• Plant a Billion Trees: Μάθετε πώς ο οργανισμός The Nature Conservancy και η Oracle βοηθούν στην προώθηση των προσπαθειών αναδάσωσης ανά τον κόσμο. Έως σήμερα, η Oracle έχει πετύχει το 41% του στόχου της να φυτευτούν ένα εκατομμύριο δέντρα.

• Dian Fossey Gorilla Fund International: Ανακαλύψτε πώς το Oracle Cloud βοηθάει να σωθούν οι γορίλες. Πάρτε μια πρώτη γεύση από ένα αναμενόμενο αφιέρωμα σε τρία μέρη από το National Geographic σχετικά με τη ζωή και το έργο της Dian Fossey ως υπερμάχου της διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος για τους γορίλες.

Μάθετε από τον Tara Stoinski, Πρόεδρο, CEO και Chief Scientific Officer του Dian Fossey Gorilla Fund για την 27-χρονη συνεργασία με την Oracle, και πώς η τεχνολογία Oracle Cloud έχει βοηθήσει τον οργανισμό να φέρει επανάσταση στη διαχείριση των δεδομένων του κάνοντας τη βάση δεδομένων του – τη μεγαλύτερη, πιο πλήρη συλλογή δεδομένων για τον πληθυσμό των άγριων πιθήκων – διαθέσιμη δωρεάν σε επιστήμονες, ερευνητές και σπουδαστές.

• Ride for a Reason: Για την υποστήριξη των θυμάτων των πρόσφατων τυφώνων επιλέγοντας το Lyft για τη μετακίνησή σας προς το Oracle OpenWorld.Μεταξύ 1 και 5 Οκτωβρίου, το 5% του κόστους των μετακινήσεων αυτών θα δωρισθεί στον Αμερικάνικο Ερυθρό Σταυρό.

Για να συνδεθείτε και να παίξετε:

• Oracle CloudFest.17: Χορέψτε με τους νικητές των Grammy The Chainsmokers και τραγουδήστε μαζί με την Ellie Goulding στη φημισμένη εκδήλωση για τους πελάτες της Oracle, που θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου στο AT&T Park.

• SuiteConnect NextUp: Γλεντήστε για τις επιτυχίες σας στην εκδήλωση, σε μια ειδική συναυλία με τους Royal Machines και σπέσιαλ καλεσμένους στις 3 Οκτωβρίου στη βασική σκηνή της Howard Street.

Σχετικές Ιστοσελίδες

• Ζωντανή μετάδοση των βασικών παρουσιάσεων του Oracle OpenWorld

• Ακολουθήστε την Oracle:facebook και Instagram

• Ακολουθήστε το @Oracle στο Twitter για το πιο πρόσφατο #oow17


Σχετικά με την Oracle

Το Oracle Cloud παρέχει ολοκληρωμένες οικογένειες εφαρμογών SaaS για τα ERP, HCM και CX, καθώς και κορυφαίες λύσεις για βάσεις δεδομένων με υπηρεσίες Platform as a Service (PaaS) και Infrastructure as a Service (IaaS) από κέντρα δεδομένων στη Βόρειο και Νότιο Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Oracle (NYSE:ORCL), επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.oracle.com.

Σχετικά με το Oracle OpenWorld

Το Oracle OpenWorld, το σημαντικότερο επιχειρηματικό και τεχνολογικό συνέδριο του κλάδου για τα τελευταία 20 χρόνια, φιλοξενεί δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες με φυσική παρουσία και εκατομμύρια άλλους online.

Το συνέδριο είναι επικεντρωμένο στο να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν το Cloud για την καινοτομία και την ανάπτυξή τους, και προσφέρει εις βάθος ενημέρωση για τις τάσεις που επικρατούν στον κλάδο, καθώς και για τις καινοτομίες που βασίζονται στην τεχνολογία.

Σχεδιασμένο για συμμετέχοντες που θέλουν να συνδεθούν, να μάθουν, να εξερευνήσουν και να εμπνευστούν, το Oracle OpenWorld περιλαμβάνει πάνω από 2.500 εκπαιδευτικές ενότητες με περισσότερους από 2.000 πελάτες και συνεργάτες που θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους από πρώτο χέρι.

Με εκατοντάδες επιδείξεις και εργαστήρια πρακτικής εφαρμογής, καθώς και εκθέσεις από περισσότερους από 400 συνεργάτες και πελάτες από ολόκληρο τον κόσμο, το Oracle OpenWorld έχει αποτελέσει βήμα παρουσίασης των πρωτοποριακών τεχνολογιών cloud, από τα Cloud Applications μέχρι το Cloud Platform and Infrastructure.

Για περισσότερες πληροφορίες, για να εγγραφείτε ή να παρακολουθήσετε ζωντανά τις βασικές παρουσιάσεις, τις παράλληλες συνεδρίες και πολλά άλλα από το Oracle OpenWorld, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.oracle.com/openworld. Μπορείτε να συμμετέχετε στις συζητήσεις για το Oracle OpenWorld στο twitter.

 

Read 575 times Last modified on Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017 11:17

Related items

 • Μοναδική αναγνώριση για την Office Line στον τομέα του Cloud

  Gold διάκριση στην κατηγορία “Προμηθευτής cloud υπηρεσιών” στα Impact BITE Awards

  Τη μοναδική Gold διάκριση στην κατηγορία “Προμηθευτής cloud υπηρεσιών” απέσπασε η Office Line στο πλαίσιο των φετινών Impact BITE Awards, των αναγνωρισμένων βραβείων ανάδειξης των βέλτιστων πρακτικών και της καινοτομίας της Επιχειρηματικής Τεχνολογίας.

  Η εταιρεία, παρότι υπήρξε έντονος ανταγωνισμός, ήταν η μοναδική που αναδείχτηκε και βραβεύτηκε στη συγκεκριμένη κατηγορία, γεγονός που πιστοποιεί τον ηγετικό της ρόλο στον τομέα του Cloud. Η νέα αυτή διάκριση προήλθε από έναν έγκριτο θεσμό που δίνει το βήμα στις πρωταγωνίστριες εταιρείες του κλάδου ICT να αναδείξουν τις καλές πρακτικές και την καινοτομία τους.

  Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της Office Line A.E ο Διευθύνων Σύμβουλος, Παναγιώτης Κουρής, ο οποίος σχολίασε σχετικά:

  «Είναι μεγάλη μας τιμή να λαμβάνουμε την ύψιστη διάκριση στην κατηγορία “Προμηθευτής cloud υπηρεσιών” στα φετινά Impact BITE Awards, τα οποία αναδεικνύουν τις βέλτιστες πρακτικές αξιοποίησης της επιχειρησιακής τεχνολογίας, στοιχεία που βρίσκονται στον πυρήνα της δραστηριότητας της εταιρείας μας. Με προηγμένες cloud λύσεις που βελτιώνουν τη λειτουργικότητα και αποδοτικότητα των πελατών μας, έχουμε να επιδείξουμε μια επιτυχημένη πορεία στο χώρο των cloud υλοποιήσεων και των έργων μετάβασης στον ψηφιακό μετασχηματισμό σε ένα εγνωσμένο πελατολόγιο, γεγονός που μας καθιστά πρωτοπόρους στον τομέα αυτό στη χώρα μας».

  Τα βραβεία Impact BITE Awards διοργανώνονται από το περιοδικό netweek της Boussias Communications και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου & Επιχειρείν ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για 7η χρονιά. Στο παρελθόν, μέσω των εν λόγω βραβείων, έχουν αναδειχθεί περισσότερες από 220 βέλτιστες πρακτικές αξιοποίησης της επιχειρησιακής τεχνολογίας, πολλές από τις οποίες έχουν γίνει πραγματικά case studies στην αγορά.

 • Δυσκολία των επιχειρήσεων στη προστασία των ευαίσθητων δεδομένων στο Cloud

  Τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης παγκόσμιας έρευνας σε 450 επαγγελματίες του IT, που πραγματοποιήθηκε από την Oracle (NYSE: ORCL) και την KPMG LLP, δείχνουν ότι οι οργανισμοί δυσκολεύονται να προστατεύσουν τα δεδομένα τους εν μέσω των ολοένα αυξανόμενων περιπτώσεων παραβιάσεων ασφαλείας.

  Η έκθεση τιτλοφορείται Oracle and KPMG Cloud Threat Report 2018 και εντόπισε ότι σε ποσοστό 90% οι επαγγελματίες στον τομέα της ασφάλειας των πληροφοριών κατατάσσουν ως ευαίσθητα περισσότερα από τα μισά δεδομένα που έχουν σε περιβάλλον cloud.

  Επιπλέον, σε ποσοστό 97% έχουν θεσπίσει πολιτικές εγκρίσεων σε περιβάλλον cloud, ωστόσο, στη μεγάλη πλειοψηφία τους (82%) σημειώνουν ότι προβληματίζονται σχετικά με την τήρηση αυτών των πολιτικών από τους εργαζόμενους.

  Για τις επιχειρήσεις που αποθηκεύουν ευαίσθητα δεδομένα στο cloud, μια βελτιωμένη στρατηγική ασφάλειας αποτελεί παράγοντα-κλειδί για την επιτήρηση και προστασία τους.

  Σε ποσοστό 40%, οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι ο εντοπισμός περιστατικών ασφάλειας στο cloud και η ανταπόκριση σε αυτά αποτελεί σήμερα την κυριότερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν όσον αφορά στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

  Στο πλαίσιο των προσπαθειών χειρισμού αυτής της πρόκλησης, 4 στις 10 εταιρείες έχουν προσλάβει στελέχη ειδικά για την αρχιτεκτονική ασφαλείας στο cloud, ενώ σε ποσοστό 84% έχουν δεσμευτεί στη χρήση περισσότερης αυτοματοποίησης ως μέσο για να αμυνθούν αποτελεσματικά ενάντια στις εξελιγμένες μεθόδους των επιτιθέμενων.

  Ο Akshay Bhargava, Vice President, Cloud Business Group, Oracle, δήλωσε:

  «Καθώς οι οργανισμοί επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στο cloud, τα παραδοσιακά μέτρα ασφάλειας δεν είναι σε θέση να συμβαδίσουν με την ταχεία ανάπτυξη των χρηστών, των εφαρμογών, των δεδομένων και της υποδομής.

  Η αυτόνομη ασφάλεια είναι κρίσιμης σημασίας όταν υιοθετούνται περισσότερες υπηρεσίες cloud, ώστε να είναι εύκολη η υλοποίηση και διαχείριση ενοποιημένων πολιτικών που καλύπτουν υβριδικά και πολυδιάστατα περιβάλλοντα cloud.

  Χρησιμοποιώντας το machine learning, την τεχνητή νοημοσύνη και συντονισμό, οι οργανισμοί μπορούν να εντοπίζουν και να χειρίζονται τις απειλές στο cloud πιο γρήγορα και να προστατεύουν τους πόρους τους.»

  Ο Tony Buffomante, U.S. Leader, Cyber Security Services, KPMG LLP, δήλωσε:

  «Ο ρυθμός της καινοτομίας και των αλλαγών στις επιχειρηματικές στρατηγικές σήμερα επιβάλλει τη χρήση ευέλικτων και οικονομικά προσιτών λύσεων που βασίζονται στο cloud.

  Καθώς πολλοί οργανισμοί περνάνε σε υπηρεσίες cloud, έχει κρίσιμη σημασία οι επιχειρηματικοί στόχοι να συντονίζονται με τους στόχους της ασφάλειας και οι οργανισμοί να θεσπίζουν δικά τους αυστηρά μέτρα ελέγχου, σε αντίθεση με το να εξαρτώνται αποκλειστικά από τα μέτρα που παρέχει ο προμηθευτής της λύσης cloud για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.»

  Πρόσθετα σημαντικά ευρήματα

  • Το μεταβαλλόμενο τοπίο των απειλών κρύβει προκλήσεις: Μόνο το 14% των ερωτηθέντων είναι σε θέση να αναλύσουν και να χειριστούν αποτελεσματικά τη μεγάλη πλειοψηφία (75-100%) των δεδομένων που διαθέτουν για συμβάντα ασφάλειας.

  • Οι δαπάνες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αυξάνονται: Σε ποσοστό 89% οι ερωτηθέντες περιμένουν ότι ο οργανισμός τους θα αυξήσει τις επενδύσεις στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο κατά το επόμενο οικονομικό έτος.

  • Ασυνέπειες στις πολιτικές cloud: Σε ποσοστό 26% οι ερωτηθέντες ανέφεραν ως κορυφαία πρόκληση την έλλειψη ενοποιημένων πολιτικών μεταξύ ετερογενών υποδομών.

  • Αναθεώρηση στρατηγικών cloud και επιλογών προμηθευτών εν όψει των μεταβαλλόμενων κανονισμών: Ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Δεδομένων (General Data Protection Regulation, GDPR) θα επηρεάσει τις στρατηγικές cloud και τις επιλογές των προμηθευτών, σύμφωνα με το 95% των ερωτηθέντων που πρέπει να συμμορφωθούν.

  • Οι χρήστες φορητών συσκευών δημιουργούν προκλήσεις όσον αφορά στη διαχείριση ταυτοτήτων και πρόσβασης (IAM) για τους οργανισμούς: Σε ποσοστό 36% οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι οι φορητές συσκευές και η χρήση εφαρμογών κάνουν πιο δύσκολη την εφαρμογή μέτρων ελέγχου IAM και την παρακολούθηση.

  • Η αυτοματοποίηση είναι σε θέση να βοηθήσει: Σε ποσοστό 29%, οι ερωτηθέντες χρησιμοποιούν το machine learning σε περιορισμένη έκταση, το 18% το χρησιμοποιούν σε μεγάλη έκταση, ενώ ακόμα ένα ποσοστό 24% βρίσκεται τώρα στη διαδικασία προσθήκης του στα υπάρχοντα εργαλεία ασφαλείας.

  Σχετικά με την Έκθεση
  Τα στοιχεία της έκθεσης Oracle and KPMG Cloud Threat Report, 2018 βασίζονται σε έρευνα σε 450 επαγγελματίες από τους τομείς της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και του IT, προερχόμενους από οργανισμούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα στη Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ και Καναδάς), τη Δυτική Ευρώπη (Ηνωμένο Βασίλειο) και την Ασία (Αυστραλία, Σιγκαπούρη).

 • Κορυφαία εταιρεία αναλύσεων: Η Oracle συνεχίζει να αναπτύσσεται δυνατά στο Cloud

  Σύμφωνα με νέα έκθεση της IDC, η Oracle κατέκτησε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς μεταξύ όλων των προμηθευτών επιχειρηματικών εφαρμογών SaaS και σημείωσε την ταχύτερη ανάπτυξη μεταξύ των 10 κορυφαίων προμηθευτών λύσεων PaaS κατά τα δύο τελευταία ημερολογιακά έτη

  Redwood Shores, Calif. — 14 Μαΐου 2018 — Η Oracle ανακοίνωσε ότι η IDC αναγνώρισε σε έκδοσή της τη μεγάλη ανταπόκριση που γνωρίζει το Oracle Cloud και την ανάπτυξη που σημειώνει. Σύμφωνα με το Public Cloud Services Tracker του Απριλίου 2018¹ της IDC, η Oracle κατέκτησε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς μεταξύ όλων των προμηθευτών επιχειρηματικών εφαρμογών SaaS κατά τα ημερολογιακά έτη 2016 και 2017.

  Επιπλέον, από την ίδια έκθεση προέκυψε ότι, η Oracle σημείωσε την ταχύτερη ανάπτυξη μεταξύ των 10 κορυφαίων προμηθευτών λύσεων PaaS για τα ίδια ημερολογιακά έτη.

  Ο Thomas Kurian, President, Product Development, Oracle, δήλωσε: «Το Oracle Cloud επαναπροσδιορίζει τους τρόπους με τους οποίους οι οργανισμοί εκσυγχρονίζονται, καινοτομούν και ανταγωνίζονται. Από όπου κι αν θέλουν οι οργανισμοί να ξεκινήσουν τη διαδρομή τους στο cloud, η Oracle παρέχει ολοκληρωμένες και ενοποιημένες υπηρεσίες cloud που επιταχύνουν την καινοτομία και τον επιχειρηματικό μετασχηματισμό.

  Πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα της πρόσφατης έκθεσης Public Cloud Services Tracker της IDC καταδεικνύουν ακόμα περισσότερο την αξία που προσφέρει το Oracle Cloud.»

  Το Worldwide Semiannual Public Cloud Services Tracker® της IDC παρακολουθεί υπηρεσίες δημόσιου cloud με τακτικές δημοσιεύσεις εξαμηνιαίων εκτιμήσεων εσόδων.

  Περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία σε επίπεδο μεμονωμένου προμηθευτή υπηρεσιών δημόσιου cloud αναφορικά με τις ιστορικές επιχειρηματικές επιδόσεις, καθώς και προβλέψεις για τα μεγέθη της αγοράς σε μελλοντικό ορίζοντα πενταετίας για 53 χώρες/περιοχές και για έως και 80 ξεχωριστά τμήματα της αγοράς.

  Στην έκθεση, οι εταιρικές εφαρμογές SaaS αναφέρονται στις αγορές της IDC σχετικά με εφαρμογές CRM, Enterprise Resource Management (συμπεριλαμβανομένων των HCM, Financials, Procurement, Order Management, PPM, EAM), Engineering, SCM, Operations και Manufacturing.

  Η Oracle παρέχει στους πελάτες της ένα μοναδικό πλεονέκτημα, καθώς είναι η μοναδική εταιρεία στον κόσμο που προσφέρει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο cloud, το οποίο καλύπτει υπηρεσίες IaaS (Infrastructure as a Service), PaaS (Platform as a Service) και SaaS (Software as a Service).

  Σήμερα, οργανισμοί σε 195 χώρες και περιοχές επεξεργάζονται πάνω από 55 δισεκατομμύρια συναλλαγές κάθε μέρα μέσω του Oracle Cloud.

  Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς οργανισμοί από όλο τον κόσμο υιοθετούν με ταχείς ρυθμούς λύσεις Oracle Cloud, ανατρέξτε εδώ: Organizations Worldwide Turn to Oracle Cloud to Fuel their Modernization Efforts

 • Η Baker Tilly Klitou & Partners αξιοποιεί τις λύσεις Oracle PaaS

  Η Baker Tilly αξιοποιεί το Oracle PaaS για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών, της εταιρικής εικόνας της και της συμμόρφωσης με τον GDPR

  Η Baker Tilly Klitou & Partners, ένας από τους κορυφαίους διεθνείς οίκους ελεγκτών, λογιστών, φορολογικών και επιχειρηματικών συμβούλων, που δραστηριοποιείται στην Κύπρο και τα Βαλκάνια, επέλεξε λύσεις Oracle Platform as a Service (PaaS) για να μπορεί να παρέχει εξαιρετικές υπηρεσίες στους πελάτες της, να βελτιώσει την εσωτερική αποτελεσματικότητα και να ανταποκριθεί στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις συμμόρφωσης περί προστασίας δεδομένων, οι οποίες αναβαθμίζονται διαρκώς, ειδικά με το νέο Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων (GDPR) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετώπισε η Baker Tilly ήταν η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα της κοινής χρήσης αρχείων με πελάτες, όταν τα αρχεία περιείχαν ευαίσθητες πληροφορίες όπως εταιρικούς λογαριασμούς και τις αντίστοιχες λεπτομέρειες, σε χώρες όπως η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Μολδαβία και η Ελλάδα.

  Η Baker Tilly αναγνώρισε τους περιορισμούς της υφιστάμενης υπηρεσίας κοινής χρήσης αρχείων, που βασίζεται στο Πρωτόκολλο Μεταφοράς Αρχείων (File Transfer Protocol, FTP), ιδιαίτερα ως προς το μέγεθος των αρχείων, που έπρεπε να ακολουθήσει η εταιρεία ώστε να διατηρηθεί το επίπεδο ποιότητας υπηρεσιών στο εσωτερικό της δίκτυο, καθώς και την ανάγκη των συμβούλων για εξ αποστάσεως και εν κινήσει εργασία.

  Όμως, η Baker Tilly έπρεπε να αυξήσει την ταχύτητα, την αποτελεσματικότητα και την απόκριση στην εξυπηρέτηση των πελατών και ταυτόχρονα να προστατεύσει τα αρχεία και να συμμορφωθεί με τους ισχύοντες κανονισμούς περί προστασίας των δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου του GDPR.

  Η υλοποίηση της λύσης Oracle Content and Experience Cloud βοήθησε την Baker Tilly να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις εφαρμόζοντας ενσωματωμένη ασφάλεια εταιρικού επιπέδου και παρέχοντας σε συμβούλους και πελάτες μια ασφαλή πλατφόρμα για την κοινή χρήση ευαίσθητων οικονομικών και προσωπικών δεδομένων.

  Το Oracle Cloud αύξησε την παραγωγικότητα των λογιστικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών παροχής επιχειρηματικών συμβουλών, δίνοντας στους συμβούλους τη δυνατότητα να τηρούν και να μοιράζονται έγγραφα από οποιαδήποτε συσκευή μέσω web ανά πάσα στιγμή.

  Επίσης, το Cloud κατήργησε τους περιορισμούς στο μέγεθος των αρχείων, εξασφαλίζοντας έτσι γρήγορη αποστολή και λήψη αρχείων ενώ επέτρεψε στους συμβούλους της Baker Tilly να μοιράζονται αρχεία οποιουδήποτε μεγέθους χωρίς επίπτωση στο εσωτερικό δίκτυο.

  Το Content and Experience Cloud ενίσχυσε τις δυνατότητες που είχε η Baker Tilly για μια ισχυρή διεθνή παρουσία, επιτρέποντάς της να μεταφέρει κρυπτογραφημένα έγγραφα μεταξύ των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται.

  Όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα στη διαχείριση των συστημάτων, το Oracle Cloud απάλλαξε το τμήμα IT της Baker Tilly από την ανάγκη διαχείρισης ενός εσωτερικού server μεταφοράς αρχείων (FTP) αφού πλέον η διαχείριση της κοινής χρήσης αρχείων γίνεται αποκλειστικά από το Oracle Cloud.

  Το προσωπικό του τμήματος IT μπορεί, έτσι, να επικεντρωθεί σε άλλα έργα που θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα των υπηρεσιών της Baker Tilly.

  Τέλος, το Oracle Cloud υποστήριξε τη δέσμευση της Baker Tilly να παρέχει εξαιρετικού επιπέδου υπηρεσίες στους πελάτες, με διαθεσιμότητα 24/7 των υπηρεσιών κοινής χρήσης αρχείων μέσω cloud και με μηδενικές διακοπές λειτουργίας από την έναρξη.

  Σε στρατηγικό επίπεδο, το Cloud επίσης υποστήριξε την Baker Tilly στη συμμόρφωση με τον κανονισμό GDPR, επιτρέποντας κοινή χρήση αρχείων με κρυπτογράφηση. Επιπλέον, ενίσχυσε την εμπιστοσύνη προς την Baker Tilly σε επίπεδο επωνυμίας, εφόσον οι πελάτες της γνωρίζουν τώρα ότι μπορούν να μοιράζονται εμπιστευτικά δεδομένα με την προστασία του Oracle Cloud.

  Ο Λευτέρης Κρασιάς, Ανώτερος Λειτουργός Πληροφορικής, Baker Tilly Klitou & Partners, δήλωσε: «Επιλέξαμε το Oracle Cloud επειδή μας προσφέρει το ανώτερο επίπεδο ασφάλειας και μας βοηθάει να συμμορφωθούμε με τους διεθνείς κανονισμούς, και όλα αυτά με τιμή ίδια με αυτήν άλλων υπηρεσιών cloud που αξιολογήσαμε.

  Η ασφάλεια εταιρικού επιπέδου είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς, αλλά και για τους πελάτες μας, οι οποίοι υποδέχονται με ικανοποίηση την κίνησή μας να επενδύσουμε σε μια λύση της Oracle για την προστασία των δεδομένων τους.»

  Η Baker Tilly πραγματοποίησε την υλοποίηση εσωτερικά με υποστήριξη από την Oracle. «Η διαδικασία της υλοποίησης ήταν πολύ απλή και έγινε ακόμα ευκολότερη χάρη στην υποστήριξη που είχαμε από την Oracle. Από την πρώτη μέρα μέχρι τη στιγμή που το σύστημα τέθηκε σε λειτουργία, λαμβάναμε αναλυτική και ταχύτατη απάντηση σε κάθε μας ερώτηση» συμπλήρωσε ο Λευτέρης Κρασιάς.

 • H Office Line στους 25 κορυφαίους παρόχους cloud λύσεων της Ευρώπης

  Σύμφωνα με το έγκυρο κι εξειδικευμένο περιοδικό CIO Applications Europe

  Η Office Line, ηγέτιδα εταιρεία υλοποίησης εξειδικευμένων έργων πληροφορικής, ανακοινώνει την κατάταξή της στις 25 κορυφαίες εταιρείες της Ευρώπης στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων cloud, που βοηθούν τις επιχειρήσεις να μεταβούν γρήγορα και με ασφάλεια στο Digital Transformation.

  Η συγκεκριμένη διάκριση που αναγνωρίζει και πιστοποιεί ακόμη μια φορά τη μοναδική ικανότητα και διευρυμένη τεχνογνωσία της Office Line να εξελίσσει τους πελάτες της στο άκρως απαιτητικό cloud-based επιχειρηματικό περιβάλλον του σήμερα, έρχεται από το έγκυρο κι εξειδικευμένο περιοδικό CIO Applications Europe.

  Το CIO Applications Europe είναι ένα έγκριτο περιοδικό τεχνολογίας, το οποίο δημοσιεύεται από τη Silicon Valley της Καλιφόρνια και αποτελεί μια πρωταρχική πλατφόρμα για τους CIO’s προκειμένου να εντοπίσουν και να αναζητήσουν καινοτόμες επιχειρηματικές λύσεις.

  Είναι ένα ολοκληρωμένο εργαλείο που βοηθά τους ηγέτες στην τεχνολογία να αναλύουν τις νέες τεχνολογίες και να κατανοούν καλύτερα το ρόλο που διαδραματίζουν οι προηγμένες επιχειρησιακές λύσεις στην επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων.

  Η επικείμενη έκδοση της Ευρώπης επικεντρώνεται στον τομέα του cloud και αποσκοπεί στην ανεύρεση όλων εκείνων των προϊόντων, λύσεων και υπηρεσιών που μπορούν να συμβάλλουν στην επίλυση εμποδίων και στην αντιμετώπιση της πολυπλοκότητας διαδικασιών που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.

  Η συντακτική ομάδα του περιοδικού, επέλεξε την Office Line μέσα από μια σειρά αυστηρών κριτηρίων, ως έναν από τους 25 κορυφαίους παρόχους cloud λύσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

  Η πρόσφατη αυτή διάκριση, επισφραγίζει τη στρατηγική κατεύθυνση της εταιρείας στην cloud τεχνολογία και το Digital Transformation, εδραιώνει το προβάδισμά της σε επίπεδο τεχνογνωσίας κι έρχεται με τη συμπλήρωση 20 χρόνων επιτυχημένης πορείας της Office Line στην ελληνική αγορά να ενισχύσει την αναγνώριση αλλά και την περαιτέρω γεωγραφική της επέκταση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Αρθρογράφοι

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!