Συνεργασία Google – Citrix για desktop εφαρμογές στο cloud

Posted On Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017 15:41 Written by
Rate this item
(0 votes)

Πάμπολλες επιχειρήσεις, κάθε λογής και είδους, επιταχύνουν τη μετάβασή τους στο cloud. Για πολλές από αυτές, οι desktop υποδομές και εφαρμογές αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του «ταξιδιού».

Ανάμεσά τους και οι χρήστες των εφαρμογών της Google, που θέλουν να χρησιμοποιούν τις desktop εφαρμογές τους σε οποιαδήποτε συσκευή κι από οποιονδήποτε χώρο με την ίδια ευκολία και ασφάλεια που χειρίζονται το G Suite.

Η συνεργασία της Google με τη Citrix, που αναγγέλθηκε πρόσφατα,αποσκοπεί στη δημιουργία desktop εφαρμογών οι οποίες εκτελούνται σε περιβάλλον φιλοξενίας στο cloud.

Προφανώς, η διαχείριση και παροχή εφαρμογών γραφείου απαιτεί υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας: η Google συνεισφέρει, στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας, την κλιμακούμενη και αξιόπιστη υποδομή, το παγκόσμιο δίκτυο για την προσέγγιση πελατών και εργαζομένων της σ’όλο τον κόσμο, καθώς και την τεχνογνωσία των μηχανικών-ειδικών σε θέματα ασφαλείας που έχουν ως αποστολή να διατηρούν ήσυχους και ασφαλείς τους πελάτες του GoogleCloud.

Η Citrix, από την πλευρά της, συνεισφέρει τη διαχείριση των εφαρμογών, τα αντίγραφα ασφαλείας και τοπλούσιο περιεχόμενο από το Xen App, τη δική της σουίτα virtualization και την τροφοδοσία με εφαρμογές μέσω Netscaler.

Τέλος, τα Chromebook και οι συσκευές Android της Google μαζί με το Citrix Xen App προσφέρουν εξαιρετικά ασφαλές διαχειριζόμενο περιβάλλον, το οποίο παρέχει μια ασφαλή και φιλική προς τους χρήστες εμπειρία, σ’ ό,τι αφορά στη χρήση των εφαρμογών.

Για να γίνουν όλα αυτά, βεβαίως, απαιτείται στενή συνεργασία και βέλτιστη χρήση της τεχνογνωσίας - η Google και η Citrix συνεργάζονται από πολλά χρόνια και –σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους- σχεδιάζουν να επεκτείνουν ακόμα περισσότερο τη συνεργασία τους στα εξής:

• Απλούστευση της διαδικασίας για ασφαλέστερη μετάβαση στο cloud, με τη μεταφορά του Citrix Cloud στην Google Cloud Platform (GCP)

• Αξιοποίηση της εμπειρίας του Netscaler σ’ ό,τι αφορά στο App Load Balancing στον κόσμο των containers μέσωNetscaler CPX στο GCP

• Ενσωμάτωση του Sharefile με το G Suite,ώστε οι χρήστες να μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Gmail και να επεξεργαστούν/ αποθηκεύσουν Google Docs.

• Επέκταση της χρήσης ασφαλών συσκευών, με τη σύνδεση Citrix Receiver για Chrome και Android

Χαρακτηριστικό ήταν το καταληκτικό σχόλιο της Nan Boden, Head of Global Technology Partners Google Cloud, που τόνισε ότι «αυτή η συνεργασία συμβάλλει στην αντιμετώπιση των βασικών προκλήσεων τις οποίες αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις,κατά την ασφαλή μετάβασή τους στο cloud. Τόσο η Google όσο και η Citrix προσδοκούν τα προϊόντα τους να προσφέρουν μέσω αυτής της συνεργασίαςμια συναρπαστική εμπειρία στους πελάτες τους».

Πηγή: blog.google

 

Read 251 times Last modified on Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017 11:33

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Αρθρογράφοι

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!