Home top add-1

Οι νέες τεχνολογίες - στόχοι της Google

Posted On Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017 08:39 Written by
Rate this item
(0 votes)

Οι νέες τεχνολογίες - στόχοι της Google

Στη διάρκεια της πρόσφατης εκδήλωσης Google I / O 2017, εκπρόσωποι της εταιρίας αποκάλυψαν τις νέες τεχνολογίες που αναπτύσσουν, στις οποίες περιλαμβάνονται ένα αυτόνομο σύστημα εικονικής πραγματικότητας(VR), η ενσωμάτωση τουAndroid σε αυτοκίνητα και μια σειρά βελτιώσεων στο Gmail.

 

Όμως, μια ιδιαίτερα συναρπαστική εξέλιξη είναι η εστίαση της Google στην τεχνητή ευφυΐα (AI). Η μεγάλη εταιρεία προτίθεται να δημιουργήσει νέα πλατφόρμα ανάπτυξης βασισμένη στο διαμοιρασμό, αλλά και να αξιοποιήσει τις γνώσεις από τα νευρωνικά δίκτυα για να αναπτύξει ταχύτερα τα συστήματα AI.

Στόχος της είναι οι τεχνολογίες γύρω από την τεχνητή ευφυΐα να χρησιμοποιηθούν σε πλήθος εφαρμογών, από την ανίχνευση του καρκίνου του μαστού ως τη μετατροπή μιας ερασιτεχνικής«καλλικατζούρας» σε ένα ευκολότερα αναγνωρίσιμο κομμάτι απλής γραμμικής τέχνης.

Υπάρχουν, προφανώς, πολλές επιχειρηματικές εφαρμογές σ’ ό, τι σχεδιάζει να κάνει η Google, αλλά και πολλές εφαρμογέςπου κυριολεκτικά μπορούν να αλλάξουν τη ζωή των απλών, τελικών χρηστών.

Τα μέλη του Συμβουλίου Τεχνολογίας Forbes μιλούν για τα projects που τους ενθουσίασαν και εξηγούν το λόγο.

1. GoogleLens

Η δυνατότητα χρήσης κάμερας ως συσκευής εισόδου είναι μια συναρπαστική ιδέα. Η είσοδος της Google στα χωράφια τουPinterest, της Amazon και του Bing, είναι απόδειξη ότι η οπτική αναζήτηση θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Η νέα γενιά καταναλωτών περιμένει ακόμα πιο εύκολη αναζήτηση στα ηλεκτρονικά καταστήματα, επομένως οι εταιρείες που θα χρησιμοποιήσουνμια μορφήτεχνητής ευφυΐας ειδικά προσαρμοσμένη για ψώνια, θα γνωρίσουν ταχύτατη ανάπτυξη.

2. Ανάπτυξη μιας νέας γενιάς TPU (TensorProcessingUnit) από τηνGoogle

Η Google επικεντρώνεται ιδιαίτερα στη ανάπτυξη μέσω συνεισφορών των developers, τεχνητής ευφυΐας για την πλατφόρμα της. Αναπτύσσοντας νέας γενιάς TPU, θέτει ως στόχο την αύξηση της ταχύτητας και της απόδοσης, για το «κτίσιμο» του AI – φανταστείτε κάτι σαν το Android, αλλά για ΑI.

Η αλλαγή της πλατφόρμας του cloud computing, θα έχει κατά τη Google τεράστιο αντίκτυπο σχεδόν σε κάθεσυσκευή που αξιοποιεί την τεχνητή ευφυΐα, αλλά και στις καινοτομικές εφαρμογές της μηχανικής μάθησης.

3. Έξυπνη απάντηση

Η λειτουργία έξυπνης απάντησης στο Gmail δείχνει να έχει αμεσότερη χρησιμότητα. Η πληκτρολόγηση απαντήσεων στο κινητό δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση και σ’ αυτό το χώρο, η τεχνητή ευφυΐα μπορεί να κάνει θαύματα…

4. Google For Jobs

Για τους παροικούντες στον κόσμο της τεχνολογίας, η κάλυψη νέων θέσεων εργασίας, όταν αυτές προκύπτουν,είναι κάποιες φορές δύσκολη υπόθεση.

Ένας από τους λόγους, είναι ότι οι υπεύθυνοι HR δεν διαθέτουν μερικές φορές τις τεχνικές γνώσεις που απαιτούνται για το σωστό «πάντρεμα» των πιθανών υποψηφίων με τις κενές θέσεις εργασίας.

Το Google for Jobs θα χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες της μηχανικής μάθησης και της τεχνητής ευφυΐας για την πιο επιτυχημένη αντιστοίχιση θέσεων και προσόντων των υποψηφίων.

Πηγή:forbes

Read 141 times Last modified on Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017 07:00

Related items

 • Η Microsoft ανακοίνωσε το Project Olympus

  Τον Μάρτιο στην ετήσια σύνοδο κορυφής του προγράμματος Open Computer Project (OCP), η Microsoft ανακοίνωσε ότι το Olympus, το νέο σχέδιο υλικού cloud της επόμενης γενιάς, θα υιοθετήσει τις τελευταίες γενιές

  επεξεργαστών για την αντιμετώπιση της εκρηκτικής ζήτησης υπηρεσιών cloud.

  Το πρόγραμμα Olympus βασίζεται σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης υλικού για ανοιχτή συνεργασία με βάση την κοινότητα που αναπτύχτηκε σε συνεργασία με το OCP.

  Έτσι, η Microsoft ανακοινώσε ότι το οικοσύστημα Project Olympus θα υποστηρίζετε από τους νέας γενιάς επεξεργαστές Intel Xeon Scalable Processors.

  Η Intel αποτελεί κορυφαίο συνεργάτη της Microsoft για το Project Olympus και ο επεξεργαστής Scaleable Intel Xeon θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο αυτής της νέας πλατφόρμας.

  Η Microsoft έχει επίσης συνεργαστεί στενά με την Intel για τη σχεδίαση των FPGA Arria-10, τα οποία αναπτύσσονται σε κάθε διακομιστή του Project Olympus, για να δημιουργήσει ένα "Configureable Cloud" που μπορεί να παρέχει ευελιξία ώστε να υποστηρίξει ένα μεγάλο σύνολο εφαρμογών και λειτουργιών.

  ‘Σχεδιάσαμε το Project Olympus ώστε να έχει ικανότητα να φιλοξενεί μεγάλο φόρτο εργασίας, από ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, βάσεις δεδομένων, την παραγωγικότητα στο διαδίκτυο, το HPC και ακόμη και το AI.’

  Ορισμένες από αυτές τις εργασίες έχουν εξαιρετικά μεγάλες απαιτήσεις για τον υπολογισμό, την αποθήκευση και τη δικτύωση και απαιτούν μια πλατφόρμα που μπορεί να κλιμακωθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του τρέχοντος φόρτου εργασίας.
  Οι επεξεργαστές με δυνατότητα κλιμάκωσης Intel Xeon παρέχουν αυτές τις δυνατότητες, καθώς διαχειρίζονται τη δυνατότητα κλιμάκωσης των πόρων ανάλογα με τις ανάγκες.

  Είτε πρόκειται για υψηλές απαιτήσεις από τον επεξεργαστή ή για ιδιαίτερα υψηλή ανάγκη μνήμης είτε για τις νέες απαιτήσεις της Intel AVX-512 για εργασίες HPC και AI, οι επεξεργαστές Intel Xeon Scalable και Intel FPGA παρέχουν ένα σημαντικό βαθμό ευελιξίας και απόδοσης που μας επιτρέπουν να ανταποκριθούμε στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις υπηρεσιών Cloud.

  Το πρόγραμμα Olympus είναι το υπόδειγμα της Microsoft για μελλοντική ανάπτυξη υλικού.

  ‘Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία με την Intel για το σχεδιασμό και την κατασκευή των πιο δυνατών, πιο ευέλικτων και ασφαλών υπηρεσιών Cloud.’

  Πηγή:  blog microsoft

 • Η πλατφόρμα δεδομένων της BMW θα τρέχει στο Cloud της IBM

  Η πλατφόρμα δεδομένων Connected-Car της BMW θα τρέχει στο Cloud της IBM

  Η BMW σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την υποδομή cloud της IBM για να αναπτύξει τη νέα της πλατφόρμα για τη συλλογή δεδομένων από τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα.

  Η IBM ανακοίνωσε ότι έγινε "πιλοτικός συνεργάτης" με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αυτήν την εβδομάδα.

  Συγκεκριμένα, είναι συνεργάτης στο έργο Car Data της αυτοκινητοβιομηχανίας, το οποίο ανακοινώθηκε στα τέλη Μαΐου στο αυτοκινητιστικό event "mobility of tomorrow " στο Βερολίνο, και η οποία χαρακτηρίστηκε από την BMW επίσημη πλατφόρμα ανοικτών δεδομένων.

  Το Car Data υπόσχεται να είναι ένας νέος τρόπος πρόσβασης στις αναμεταδόσεις δεδομένων - χιλιόμετρα, μέση κατανάλωση καυσίμου, δεδομένα συμβάντων, πληροφορίες για την εξυπηρέτηση του οχήματος και άλλα παρόμοια - που συλλέγονται από ενσωματωμένους υπολογιστές εντός αυτοκινήτου.

  Σύμφωνα με το σχέδιο, τα δεδομένα κρυπτογραφούνται και μεταδίδονται στους ασφαλείς servers της BMW, χρησιμοποιώντας μια κάρτα SIM μόνιμα εγκατεστημένη στο όχημα για αυξημένη ασφάλεια. Με τη συγκατάθεση του χρήστη, τα δεδομένα μπορούν στη συνέχεια να διατίθενται σε τρίτους παρόχους υπηρεσιών, όπως ασφαλιστικές εταιρείες και συνεργεία αυτοκινήτων .

  Η παροχή της υποδομής του data center για τη συλλογή και ανάλυση των δεδομένων του συνδεδεμένου αυτοκινήτου, αποτελεί είναι ένα project για τους cloud providers πολλά υποσχόμενο, μια μεγάλη αγορά στο εγγύς μέλλον, ειδικά καθώς τα αυτοκατευθυνόμενα οχήματα αρχίζουν να τίθενται σε κυκλοφορία .

  Mόλις τον περασμένο Μάρτιο, η ιαπωνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών NTT Communications συνεργάστηκε με την Toyota για να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο  data center  για συνδεδεμένα αυτοκινήτα και να διερευνήσει τους καλύτερους τρόπους για να σχεδιάσει ένα τέτοιο δίκτυο.

  H Ford κατασκευάζει κέντρο δεδομένων 200 εκατομμυρίων δολαρίων στο Flat Rock του Μίτσιγκαν, ανταποκρινόμενη στον κατακλυσμό δεδομένων που αναμένεται να δημιουργήσουν τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα.
  Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW, Peter Schwarzenbauer, δήλωσε στο event “mobility of tomorrow”:

  "Η BMW Car Data θα αναλάβει τη συνδεσιμότητα των οχημάτων μας και θα τη φέρει σε μια νέα διάσταση. Οι πελάτες μας BMW ConnectedDrive θα μπορούν να επωφελούνται από νέες, καινοτόμες και προσαρμοσμένες υπηρεσίες με γρήγορο και εύκολο τρόπο. Η προστασία των δεδομένων του οχήματος και του οδηγού αποτελεί προϋπόθεση για την εταιρεία μας .

  Aυτό είναι που περιμένουν οι πελάτες από εμάς. Με αυτό τον τρόπο, επιτρέπουμε στους πελάτες να αποφασίσουν τι συμβαίνει με τα δεδομένα τους. Αυτή είναι ακριβώς η φιλοσοφία της BMW CarData. "
  Περίπου 8,5 εκατομμύρια οχήματα BMW έχουν ήδη την ενσωματωμένη κάρτα SIM που απαιτείται για τη χρήση του συστήματος.

  Το μόνο που χρειάζεται για να αποκτήσετε δωρεάν τη δυνατότητα, είναι να εγγραφείτε μέσω της online ConnectedDrive της εταιρείας.

  Μετά από αυτό, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου αποφασίζει με ποιον και πώς να μοιράζονται τα δεδομένα του "με το πάτημα ενός κουμπιού".

  Οι πάροχοι υπηρεσιών που χρησιμοποιούν το σύστημα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο BMW CarData και λαμβάνουν μόνο τα δεδομένα που χρειάζονται για να εκτελέσουν την εξουσιοδοτημένη υπηρεσία.

  Όλες οι μεταφορές δεδομένων είναι κρυπτογραφημένες.

  "Για τους πελάτες, το Car Data σημαίνει ασφάλεια, διαφάνεια και έλεγχο των δεδομένων από το δικό σας αυτοκίνητο, σε συνδυασμό με τα πολλά οφέλη από προσαρμοσμένες υπηρεσίες", δήλωσε ο Schwarzenbauer.

  Τελικά, η BMW βλέπει το Car Data να μετακινείται και σε άλλους τομείς, όπως οι χώροι ψυχαγωγίας, και να είναι συμβατοί με smart home apps.

  Η πλατφόρμα του συνδεδεμένου αυτοκινήτου θα χρησιμοποιεί την υπηρεσία as-a-service της IBM, που ονομάζεται Blue mix, για την ασφαλή και γρήγορη μεταφορά κρυπτογραφημένων δεδομένων οχημάτων σε τρίτες εξουσιοδοτημένες από τον πελάτη επιχειρήσεις , παρέχοντάς τους τα στοιχεία που απαιτούνται για την δημιουργία εξατομικευμένων προσφορών.

  "Θα ενσωματώσουμε το Bluemix με τα API δεδομένων από τη BMW Car Data", εξήγησε εκπρόσωπος της IBM στο Data Center Connection.

  "Αυτό θα επιτρέψει σε τρίτα μέρη να αναπτύξουν νέες υπηρεσίες πάνω από αυτό χρησιμοποιώντας ένα κατάλογο 150 microservices στο IBM Bluemix.

  Αυτό περιλαμβάνει και τις υπηρεσίες Watson που διατίθενται στο Bluemix. "

  Το Big Blue το βλέπει αυτό ως ευκαιρία, καθώς η εταιρεία λέει ότι θα λειτουργήσει και ως ουδέτερος server για εκτεταμένη πρόσβαση οχημάτων που θα περιλαμβάνει και οχήματα από αυτοκινητοβιομηχανίες εκτός της BMW.

  "Η ιδέα ενός ουδέτερου server ενθαρρύνει την καινοτομία δημιουργώντας ένα ενιαίο σημείο επαφής για πολλαπλά μέρη για να αποκτήσουν πρόσβαση σε δεδομένα οχημάτων από διάφορους κατασκευαστές, μειώνοντας έτσι το κόστος ενσωμάτωσης διασφαλίζοντας ταυτόχρονα δίκαιο ανταγωνισμό", δήλωσε ο Dirk Wollschlaeger, γενικός διευθυντής στο παγκόσμιο τμήμα αυτοκινήτων της IBM.

  Πηγή: Whir hosting cloud

 • Gartner: Οι υπηρεσίες ασφαλείας Cloud στα 9 δισ. $ ως το 2020

  Gartner: Η αγορά υπηρεσιών ασφαλείας που βασίζεται στο Cloud θα φτάσει 9 δισ. δολάρια ως το 2020

  Η παγκόσμια αγορά υπηρεσιών ασφαλείας που βασίζεται στο cloud θα φτάσει τα 5,9 δισ. $ φέτος σύμφωνα με τις προβλέψεις της γνωστής εταιρίας ερευνών Gartner, η οποία υποστηρίζει, επίσης, ότι η ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς θα παραμείνει ισχυρή.

  Η εταιρεία εξέτασε πολλές διαδικασίες ασφαλείας, με τη διαχείριση ταυτότητας και πρόσβασης (identity & access management), τη δυνατότητα IDentity-as-a-Service (IDaaS) αλλά και τον έλεγχο ταυτότητας χρήστη (user authentication) να παραμένουν οι σημαντικότερες κατηγορίες.

  Η Gartner προβλέπει ότι ο τομέας αυτός θα φτάσει σε τζίρο τα 2,1 δισ. $ ή ποσοστό 35,6% της συνολικής αγοράς φέτος, φτάνοντας τα 3,42 δισ. $ ή το 38,3% της συνολικής αγοράς $ 8,92 δισ. ως το 2020.

  Οι λύσεις ασφαλούς πύλης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Secure email gateway) που θα φτάσουν τα 702 εκατ. $ και secure web gateway στα 707 εκατ. $ είναι οι επόμενες μεγαλύτερες κατηγορίες, αλλά η δεύτερη ανεβαίνει συνεχώς και αναμένεται να ξεπεράσει την πρώτη ως και κατά 100 εκατ. δολάρια ως το 2020.

  Οι δοκιμές ασφάλειας εφαρμογών (Application security testing), με σχεδόν 400 εκατ. $ (397,3 εκατ. για την ακρίβεια) φέτος, έπεται, μπροστά από τις πληροφορίες ασφάλειας (security information) και τη διαχείριση συμβάντων (event management) (SIEM) που βρίσκονται στα 359 εκατ. $ και την αξιολόγηση απομακρυσμένης ευπάθειας (remote vulnerability assessment) στα 250 εκατ. $.

  Άλλες υπηρεσίες ασφάλειας που βασίζονται στο σύννεφο ανήλθαν σε 1,3 δισ. $.

  Η ανακοίνωση, η οποία δημοσιοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής Gartner Security & Risk Management, πριν από λίγες ημέρες, εξέτασε επίσης το τοπίο όσον αφορά σε επιχειρήσεις διαφορετικών μεγεθών. Οι Μικρομεσαίες

  Επιχειρήσεις είναι αυτές που οδηγούν την ανάπτυξη, καθώς ευαισθητοποιούνται όλο και περισσότερο για θέματα απειλών και ασφάλειας και δείχνουν να αντιλαμβάνονται τα λειτουργικά οφέλη που προκύπτουν από ένα μοντέλο παροχής ασφάλειας στο cloud.

  "Τα βασισμένα στο cloud μοντέλα υπηρεσιών θα παραμείνουν δημοφιλής επιλογή για πρακτικές ασφάλειας, με την ανάπτυξή τους να επεκτείνονται περαιτέρω στο αντικείμενο των ελέγχων, όπως το sandboxing με βάση στο σύννεφο και τα WAFs (web application firewalls)", όπως δήλωσε ο διευθυντής ερευνών της Gartner, Ruggero Contu.

  «Η ικανότητα να αξιοποιούν τους ελέγχους ασφαλείας που προσφέρονται, ενημερώνονται και διαχειρίζονται μέσω του cloud – επομένως, απαιτούν λιγότερο δαπανηρές υλοποιήσεις και δραστηριότητες συντήρησης - έχει μεγάλη αξία για τις επιχειρήσεις», πρόσθεσε.

  Οι προβλέψεις της Gartner ουσιαστικά επιβεβαιώνουν τις αντίστοιχες της Forrester Research, από τις αρχές του τρέχοντος μηνός, σύμφωνα με τις οποίες οι δαπάνες για θέματα ασφαλείας στο cloud θα φθάσουν τα 3,5 δις. $ ως το 2021, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 28%.

  Πηγή: cloudcomputing-news.net

 • Οι ομάδες της Cisco και IBM αντιμετωπίζουν το κυβερνοέγκλημα

  Οι ομάδες της Cisco και της IBM έτοιμες να αντιμετωπίσουν το κυβερνοέγκλημα

  Μετά τις επιθέσεις με το ransomware WannaCry, που κατέστρεψαν χιλιάδες συστήματα σ’ όλο τον κόσμο πριν από μερικές εβδομάδες, δύο γίγαντες της τεχνολογίας ένωσαν τις δυνάμεις τους απέναντι στους “κυβερνοεγκληματίες»: Cisco και IBM συμπαρατάχθηκαν για να πολεμήσουν τους hackers.

  Η νέα συμμαχία είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς οι ομάδες ασφαλείας Cisco Talos και IBM X-Force δεσμεύονται πλέον να μοιράζονται εφεξής πληροφορίες για απειλές στη διάρκεια των ερευνών τους για σοβαρές παραβιάσεις σε θέματα ασφαλείας. Οι εταιρείες σχεδιάζουν, επίσης, να ενοποιήσουν τα χαρτοφυλάκια προϊόντων τους με μια σειρά νέων εκδόσεων, τον επόμενο χρόνο.

  Ο συνδυασμός των προσφορών ασφάλειας των δύο εταιρειών έχει νόημα, καθώς οι δυνατότητες της IBM σε αναλυτικές και γνωσιακές λύσεις συμπληρώνουν απόλυτα τις υποδομές ασφαλείας και τις δυνατότητες ανίχνευσης της Cisco. "Το ‘πάντρεμα’ των δυο ομάδων έχει ως αποτέλεσμα ένα ολοκληρωμένο σύνολο δυνατοτήτων", δήλωσε ο Jason Corbin, Αντιπρόεδρος Στρατηγικής & Προσφορών της IBM Security.

  "Αληθινά, οι δυο εταιρείες συγκλίνουμε σ’ αυτόν τον τομέα. Πολλοί πελάτες διαθέτουν εργαλεία Cisco και IBM για την ασφάλεια, την ανάλυση και την αντιμετώπιση περιστατικών και ήταν απλώς μια φυσική εξέλιξη για εμάς, να αρχίσουμε να προσφέρουμε προστιθέμενη αξία στα προϊόντα μας για τους κοινούς μας πελάτες».

  Η Cisco ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει εφαρμογές για την πλατφόρμα QRadar της IBM και για δικά της προϊόντα όπως το Firepower και το Threat Grid. Από την πλευρά της, η IBM υπόσχεται να δανείσει τα προϊόντα υποστήριξης υπηρεσιών πληροφορικής, όπως οι πλατφόρμες Resistant Incident Response Platform και Watson for Cybersecurity στα προϊόντα της Cisco, υποστηρίζοντας και τα προϊόντα της για Managed Security Service Providers (MSSP).

  Οι δυο εταιρείες δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν για να καταστήσουν τα εργαλεία ασφαλείας τους διαλειτουργικά, διευκολύνοντας τους πελάτες τους να δημιουργήσουν κοινή λύση ασφαλείας στο πλαίσιο του χαρτοφυλακίου Cisco-IBM, με την παροχή σημαντικών outsource υπηρεσιών στον κυβερνοχώρο. Η εταιρία ερευνών Gartner αναφέρει ότι τέτοιου είδους υπηρεσίες αποτελούν τη μεγαλύτερη κατηγορία δαπανών στο πλαίσιο του κλάδου ΙΤ Security και είναι της τάξεως των 81,6 δις. δολαρίων…

  «Οι πελάτες μας κατακλύζονται από έναν όγκο διαθέσιμων εργαλείων και λύσεων. Ο συνδυασμός των δικών μας έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο στους πελάτες μας, όσον αφορά το κόστος, την απλούστευση, αλλά και την ταχύτερη ανίχνευση του προβλήματος», δήλωσε ο Jason Corbin, συμπληρώνοντας ότι «για τους συνεργάτες μας, αυτό σημαίνει ότι πρόκειται να ανοίξουν κάποιες ευκαιρίες να πωλούν τόσο Cisco όσο και  IBM, προσφέροντας πραγματικά διαφοροποιημένες λύσεις στην αγορά, με δεδομένη μάλιστα την προσέγγισή μας γύρω από το άνοιγμα και τη συνεργασία που έχουμε σε προγράμματά μας όπως το QRadar… "

  Ένα περισσότερο ενοποιημένο χαρτοφυλάκιο εργαλείων στο χώρο της ασφάλειας μπορεί να μειώσει το άγχος των εταιρικών στελεχών και των υπεύθυνων ασφαλείας, οι οποίοι πρέπει να συγκρίνουν δεκάδες διαφορετικά προϊόντα προκειμένου να διαμορφώσουν μια ολοκληρωμένη λύση. Η απλοποίηση και ενοποίηση μιας σειράς διαφορετικών εργαλείων μπορεί να δώσει στους παρόχους λύσεων ασφαλείας περισσότερους πόρους τους οποίους μπορούν πλέον να αφιερώσουν στην ανίχνευση και ανταπόκριση σε απειλές.

  Ο Lalit Shinde, επικεφαλής στρατηγικών συνεργασιών και επιχειρηματικής ανάπτυξης της Seceon, αναφέρει ότι το είδος συνεργασίας που ανακοίνωσαν η Cisco και η IBM αποτελεί ένα απροσδόκητο, πλην σημαντικό επόμενο βήμα στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο της κυβερνο-ασφάλειας. «Η Seceon έχει προβλέψει αυτό το γεγονός - πάρα πολλές λύσεις ασφάλειας δεν δουλεύουν για τους πελάτες μας. Η καλή διαλειτουργικότητα μεταξύ διαφόρων εργαλείων είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση από τους μεγαλύτερους παρόχους ασφάλειας της βιομηχανίας».

  Ο Jason Corbin αποκάλυψε ότι η IBM και η Cisco συζήτησαν για μια κοινή εταιρική σχέση στο πλαίσιο της διάσκεψης ασφαλείας RSA, νωρίτερα φέτος. Η κρίση λόγω WannaCry πρόσφερε την ευκαιρία για μια πιλοτική κοινή πορεία και οι δύο πλευρές ήταν αρκετά ικανοποιημένες με τα ως τώρα αποτελέσματα, ώστε να προχωρήσουν και σε άλλες μορφές συνεργασίας.

  Οι δύο εταιρείες δεν έχουν ακόμα διευθετήσει τυχόν αλλαγές στα κίνητρα συνεργατών ή σε άλλα στοιχεία του προγράμματος που μπορεί να απαιτήσει η συνεργασία τους, όμως κατά τον εκπρόσωπο της Cisco πρόκειται για μια συζήτηση η οποία θα γίνει σύντομα.

  Πηγή: WHIR HOSTING CLOUD

 • Η σωστή διαχείριση του Data Center

  Η σωστή διαχείριση του DataCenter

   

  Πολύ πριν από την έκρηξη των BigData, πολύ πριν το Λεξικό της Οξφόρδης αναγνωρίσει και εντάξει το "cybersecurity" ως λέξη στα περιεχόμενά του και πολύ πριν κάθε συσκευή μπορέσει να συνδεθεί στο Διαδίκτυο, όπως συμβαίνει τώρα, οι περισσότερες επιχειρήσεις απλώς έχτιζαν η κάθε μια το δικό της DataCenter.
  Σήμερα, η δημιουργία και η υλοποίηση μιας στρατηγικής για τη λειτουργία ενός DataCenter έχει γίνει μια εξαιρετικά περίπλοκη υπόθεση. Οι εταιρείες έχουν πλέονπολλές επιλογές στη διάθεσή τους: να εκσυγχρονίσουν μια παλιά εγκατάσταση, να χτίσουν μια καινούρια,να μισθώσουν, να υιοθετήσουν τη λύση της συνεγκατάτασης ή / και τη λύση του cloud  ή,τέλος,να επιδιώξουν ένα συνδυασμό όλων αυτών.  Ποια επιλογή ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες μιας επιχείρησης; Οι σωστές απαντήσεις ξεκινούν από τις σωστές ερωτήσεις…
  Ο Tim Kittila, διευθυντής στρατηγικής για DataCenter της Parallel Technologies, λέει πως όταν συναντά για πρώτη φορά πελάτες, τους θέτει μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με τους επιχειρηματικούς στόχους τους (κι όχι συγκεκριμένα τους στόχους των DataCenters) και τις προβλέψεις τους για ανάπτυξη στο χώρο των Τεχνολογιών Πληροφορικής.

  Πώς παράγει τα προϊόντα της η εταιρία ή ο οργανισμός και τι της φέρνει έσοδα; Τι κάνει την επιχείρηση πολύτιμη για τους πελάτες της και ποιο είναι το επίπεδο αξιοπιστίας που απαιτείται για την επίτευξη αυτών των επιχειρηματικών στόχων; Με βάση την αναμενόμενη ανάπτυξη της εταιρείας, τι αντίκτυπο θα έχει στα περιουσιακά της στοιχεία η στρατηγική επιλογή σχετικά με το dataCenter; Όταν κάνει  αυτή την ερώτηση, ο Kittila λέει ότι παίρνει διάφορες απαντήσεις. Μερικοί από τους πελάτες είναι σε θέση να παρουσιάσουν προβλέψεις και εκτιμήσεις, άλλοι κάνουν απλώς κάποιες εκτιμήσεις, που συχνά είναι ξεπερασμένες… 
  Οι επίδοξοι πελάτες των DataCenters, από την πλευρά τους, συχνά δεν του κάνουν κάποιες σημαντικές ερωτήσεις. «Όλοι επικεντρώνονται στις άμεσες καθημερινές προτεραιότητες και δεν σταματούν λιγάκι προκειμένου να αναλύσουν το πλήρες σενάριο, ξεχνούν να σχεδιάσουν μια στρατηγική», λέει. H διαχείριση φαίνεται να παίζει δευτερεύοντα ρόλο στη γενική στρατηγική των DataCenter. Ακόμα κι αν ένας πελάτης αποφάσισε να προχωρήσει σε λύση συνεγκατάστασης για τοDataCenter του ή για μετάβαση στοcloud, η κατανόηση του τρόπου διαχείρισης των διαφόρων στοιχείων ενεργητικού ενός DataCenter πρέπει να είναι θεμελιώδης για κάθε επιχείρηση. 
  Αν διαχειρίζεται ένα τέτοιο τμήμα μέσα στις εγκαταστάσεις της, η λειτουργία του θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερους κινδύνους για πιθανή αποτυχία. Αν το DataCenter μετακινηθεί σε άλλη κτηριακή υποδομή,στο πλαίσιο συνεγκατάστασης, η κατανόηση των προβλημάτων που βάζει η απομακρυσμένη εγκατάσταση μπορεί να παρουσιάσει δυσκολίες. Για τις λύση στο cloud, πάλι, πώς εξαλείφεις τον κίνδυνο του shadow IT και τις φοβερές 'αναφορές δαπανών' στις πρόσθετες αγορές; "
  Ο όρος Shadow IT αναφέρεται σε τεχνολογικά projects στα οποίαη διαχείριση γίνεται εκτός επιχείρησης και χωρίς να λαμβάνει γνώση το τμήμα Πληροφορικής. Ο Kittila λέει ότι αυτή η πρακτική οδηγεί συχνά σε διαδικασίες που μπορούν να μειώσουν την ευελιξία και την ανάπτυξη του τμήματος Πληροφορικής,προκειμένου να ολοκληρώσει την εργασία του και να εκπληρώσει τους οργανωτικούς του στόχους.
  "Έχουμε δει παραδείγματα όπου το τμήμα Πληροφορικής αναθέτει σε άλλους υπηρεσίες cloud, προκειμένου να ικανοποιήσει τις επιλογές της εταιρείας, λέει.«Αυτό όχι μόνο δείχνει απερισκεψία, αλλά θα μπορούσε να θέσει σε μεγάλο κίνδυνοτην εταιρεία / οργανισμό. Η παράκαμψη διαδικασιών προκειμένου να ανταποκριθείτε σε εταιρικές επιλογές,θα πρέπει να αντιστοιχεί σε κόκκινη κάρτα». Οι διαδικασίες πρέπει να αναθεωρούνται και να βρίσκεται τρόπος αντιμετώπισης της νέας κατάστασης.

  Ένα άλλο σημαντικό βήμα για τον καθορισμό μιας στρατηγικής, όσον αφορά στο DataCenter, είναι η καταγραφή κι ο υπολογισμός των επιχειρηματικών και χρηματοοικονομικών κινδύνων που συνδέονται με τυχόν διακοπή λειτουργίας και ουπολογισμός του κόστους μιας τέτοιας εξέλιξης.«Η κατανόηση του αντίκτυπου στις επιχειρηματικές δραστηριότητες λόγω πιθανής αστοχίας του DataCenter, επιτρέπει στις εταιρείες να λαμβάνουν αποφάσεις επί τη βάσει δεδομένων,προκειμένου να βοηθήσουν στην εξάλειψη των ενδεχόμενων διακοπών λειτουργίας και στη μείωση των συνολικών κινδύνων για την επιχείρηση», λέει ο Kittila.Η επιλογή εξαρτάται πάντα από τους επιχειρηματικούς στόχους στο σύνολό τους και, παράλληλα, από τους στόχους και τις απαιτήσεις του τμήματος Πληροφορικής κάθε επιχείρησης. 

  Τέλος, ο περιορισμός του προϋπολογισμού δεν πρέπει να αποθαρρύνει μια επιχείρηση από του να κάνει τουλάχιστον το πρώτο βήμα.«Αν τα χρήματα είναι θέμα, τότε ξεκινήστε με ένα σχέδιο. Εάν η επιχείρησή σας αναπτύσσεται και υπάρχει σχέδιο, τότε θα βρεθεί κι ο προϋπολογισμός για αυτό» τονίζει, προσθέτοντας «Θα συνιστούσα στους ενδιαφερόμενους να μην παίρνουν βιαστικές αποφάσεις μόνο και μόνο για να ‘βάλουν μια τάξη στα πράγματα’Τα ‘μπαλώματα’,αν γίνουν πολλά, μπορούν να προκαλέσουν πραγματικούς πονοκεφάλους στο μέλλον»!

  Πηγή: WHIR HOSTING I CLOUD

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Open Source διαχείριση ή άλλη?

Αρθρογράφοι

Blog Listing ad
 Blog Bottom Add

Κόμβος πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες, εστιάζοντας ειδικότερα στην αξιοποίηση του web.

Newsletter

Subscribe to our newsletter. Don’t miss any news or stories.

We do not spam!