Με το 75% της ενέργειας να προέρχεται από ΑΠΕ θα λειτουργούν τα data center

Posted On Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 14:53 Written by

Μια φιλόδοξη δράση αειφορίας για κλιματικά ουδέτερα data center αναλαμβάνει η Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Cloud και Data Centre. Είκοσι πέντε επιχειρήσεις και 17 οργανισμοί συμφώνησαν σε μια Πρωτοβουλία Αυτορρύθμισης, για να καταστήσουν τα data center της Ευρώπης κλιματικά ουδέτερα έως το 2030.

Πρόκειται για τους κορυφαίους παρόχους υποδομών cloud και data center και τους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς Εμπορίου, οι οποίοι συνασπίζουν τις δυνάμεις τους κάτω από το “Σύμφωνο για Κλιματικά Ουδέτερα Data Center” (Climate Neutral Data Centre Pact).

 

Μεταξύ άλλων, στα data center της Ευρώπης το 75% των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια θα πρέπει να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή ωριαία carbon-free ενέργεια έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025 και 100% έως τις 31 Δεκεμβρίου 2030.

 

Επίσης, στη βάση του Συμφώνου, από 1 Ιανουαρίου 2025 τα νέα data center, που λειτουργούν σε πλήρη χωρητικότητα σε δροσερά κλίματα, θα πρέπει να επιτυγχάνουν ετήσιο στόχο PUE (Power Users Effectiveness) του 1.3. Ο στόχος τίθεται στο 1.4 για νέα data center, που λειτουργούν σε πλήρη χωρητικότητα σε θερμά κλίματα.

 

Τα υπάρχοντα data center θα πρέπει επιτύχουν τους ίδιους στόχους από την 1η Ιανουαρίου 2030. Οι στόχοι αυτοί έχουν εφαρμογή σε όλα τα data centres μεγαλύτερα των 50KW μέγιστου IT φορτίου.

 

Τα data center θα θέτουν  υψηλούς στόχους για τις πρακτικές της κυκλικής οικονομίας και θα αξιολογούνται για την επαναχρησιμοποίηση, επισκευή και ανακύκλωση του 100% των server και του εξοπλισμού τους. Οι πάροχοι data center θα αυξήσουν την ποσότητα των υλικών των server που επισκευάζονται ή επαναχρησιμοποιούνται και θα δημιουργήσουν ένα ποσοστιαίο στόχο επισκευής και επαναχρησιμοποίησης έως το 2025.

Δείτε περισσότερα στο sepe.gr

 
Εικόνα: Brett Sayles, Pexels

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!