H Amazon Web Services άνοιξε το πρώτο γραφείο της στην Ελλάδα Featured

Posted On Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 13:37 Written by

Η Amazon Web Services (AWS) ανακοίνωσε σήμερα το άνοιγμα του πρώτου γραφείου της στην Αθήνα. Το νέο ελληνικό γραφείο αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης επένδυσης της AWS στην Ελλάδα, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να επεκτείνει την ομάδα υποστηρίζοντας τον αυξανόμενο αριθμό πελατών και συνεργατών στη χώρα. Το γραφείο θα υποστηρίξει οργανισμούς όλων των μεγεθών, συμπεριλαμβανομένων των νεοσύστατων επιχειρήσεων, των επιχειρήσεων και των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα καθώς κάνουν τη μετάβαση στο AWS Cloud.

Ομάδες account managers, partner managers και solutions architects και άλλα στελέχη, ήδη εξυπηρετούν πελάτες στην Ελλάδα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών από την ανάπτυξη και λειτουργία test environments, μέχρι την ανάλυση μεγάλων δεδομένων (Big Data Analytics), εφαρμογές σε περιβάλλον mobile, web και στα κοινωνικά δίκτυα, επιχειρηματικές εφαρμογές (business applications), εφαρμογές Internet of Things (IoT) και διαχείρισης κρίσιμων εργασιών.

Η AWS μετρά μερικές από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και πιο γνωστές νεοσύστατες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις της Ελλάδας ως πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των Beat, Deepsea Technologies, futurehome.gr, Madinad, Marpoint, Money Market, Orfium, Omilia, PAOK FC, Qivos, Spitogatos, Voiceland, Wind Hellas, Workathlon και Χρυσή ευκαιρία, καθώς και φορείς του δημόσιου τομέα.

Το AWS διαθέτει επίσης μια ενεργή ελληνική ομάδα χρηστών στην Αθήνα, με εκατοντάδες μέλη που διοργανώνουν τοπικές συναντήσεις για προγραμματιστές για να μοιράζονται βέλτιστες πρακτικές, γνώσεις και να δικτυώνουν μεταξύ συναδέλφων. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ομάδα χρηστών AWS Ελλάδας μπορούν να επισκεφθούν τη διεύθυνση https://aws.amazon.com/developer/community/usergroups/europe.

Για πολλά χρόνια, η AWS στηρίζει ελληνικές startup και το τοπικό οικοσύστημα τεχνολογίας, μέσω προγραμμάτων όπως το AWS Activate και το AWS Academy. To AWS Activate δίνει σε startups ό,τι χρειάζονται για να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν τα εργαλεία της AWS, όπως μονάδες (credits) αξίας έως 100.000 δολαρίων, εκπαίδευση, τεχνική υποστήριξη, καθώς και επαφές με επιχειρηματικές θερμοκοιτίδες (incubators), επιταχυντές (accelerators) και εταιρείες επενδυτικών συμμετοχών (venture capital), όπως οι CrowdPolicy, Marathon, MBriyo, Metavallon, MIT EF, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδα (ΕΤΕ), OK!Thess και Venture Friends.

H AWS δραστηριοποιείται και στον τομέα της Εκπαίδευσης, εκπαιδεύοντας μαθητές και φοιτητές καθώς και τους επόμενους ηγέτες στον χώρο της πληροφορικής μέσω της AWS Academy. H AWS Academy βοηθά εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτές να αποκτήσουν γνώσεις και να αναπτύξουν δεξιότητες σχετικές με τη χρήση και ανάπτυξη εφαρμογών στο υπολογιστικό νέφος της AWS (cloud computing), με στόχο να επιταχύνει τη διάχυση της γνώσης γύρω από το υπολογιστικό νέφος στη χώρα. Μέλη της AWS Academy στην Ελλάδα είναι το Αμερικάνικο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (American College of Thessaloniki – ACT), το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος.

Το ελληνικό δίκτυο συνεργατών AWS Partner Network (APN) καλωσόρισε το άνοιγμα του γραφείου της AWS στην Ελλάδα. Στο APN συμμετέχουν δεκάδες χιλιάδες Ανεξάρτητοι Πωλητές Λογισμικού (Independent Software Vendors – ISV) και επιχειρήσεις ενοποίησης συστημάτων πληροφορικής (systems intergrators) σε όλο τον κόσμο. Οι συνεργάτες αυτοί δημιουργούν καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες σε περιβάλλον AWS και το δίκτυο APN τους υποστηρίζει σε θέματα επιχειρηματικά, τεχνικά, marketing και στρατηγικής προσέγγισης της αγοράς (go-to-market).

Επιχειρήσεις ενοποίησης συστημάτων πληροφορικής (APN SIs) όπως οι Accenture, ALEF, Arηs Spikeseed, BlazeClan, Cambrian Technologies, Cloud Nomads, Cloudstraight Consulting, COSMOS, Deloitte, DI-VISION Consulting, Intrasoft, InTTrust, MTI, OTEAcademy, PCCW, Performance Technologies, PricewaterhouseCoopers, PRODYNA, Pylones Hellas, Quetri, Ralliton, Speedcast και Stackmasters, συνεργάζονται με πελάτες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στην Ελλάδα. Οι Ανεξάρτητοι Πωλητές Λογισμικού (ISV) στην Ελλάδα που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της AWS για την παροχή λογισμικού σε πελάτες σε όλο τον κόσμο περιλαμβάνουν τις Blendo, Interxion, Lenses.io και Upgrade.

Όσοι ενδιαφέρονται για ευκαιρίες απασχόλησης στην AWS στην Ελλάδα, μπορούν να μάθουν περισσότερα και να υποβάλλουν την αίτησή τους στο aws.amazon.com/careers.

Δείτε περισσότερα σχετικά με το AWS στη διεύθυνση https://aws.amazon.com.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!