Συμμαχία για μια πανευρωπαϊκή υποδομή Cloud

Posted On Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 13:45 Written by

Τις δυνάμεις της στον τομέα του Cloud Computing συνασπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία κινείται προς μια κοινή πανευρωπαϊκή υποδομή για το Cloud.

Η πρόοδος που σημειώνουν τα κράτη - μέλη προς αυτήν την κατεύθυνση είναι σημαντική το τελευταίο διάστημα και επιβεβαιώνεται από την κοινή διακήρυξη των 27 χωρών για μία ομοσπονδιακή υποδομή υπολογιστικού νέφους στην Ε.Ε.

Η ανάγκη διαμόρφωσης αξιόπιστων, ασφαλών και προστατευμένων ευρωπαϊκών υπηρεσιών Cloud Computing θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα ευρωπαϊκά δεδομένα μπορούν να αποθηκεύονται και να υποβάλλονται σε επεξεργασία στην Ευρώπη, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και πρότυπα.

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ικανότητα Cloud Computing, σε συνδυασμό με ένα ενισχυμένο πλαίσιο διαλειτουργικότητας, θα καταστήσει δυνατή την υλοποίηση ασφαλών και προστατευμένων ψηφιακών λύσεων βασισμένων στο Cloud για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εξασφαλίζοντας μεταξύ άλλων ταχύτερη και αποτελεσματικότερη, ευκολότερη και διαφανέστερη πρόσβαση σε ηλεκτρονικές δημόσιες υπηρεσίες. 

“Η οικοδόμηση μιας νέας γενιάς Cloud στην Ευρώπη είναι απαραίτητη για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Θα παρέχει στους Ευρωπαίους πολίτες, στη δημόσια διοίκηση και στις επιχειρήσεις περισσότερες επιλογές για αξιόπιστες υποδομές και υπηρεσίες επεξεργασίας δεδομένων, που είναι απαραίτητες για να αναπτύξουν μελλοντικές καινοτομίες, όπως το 5G/6G και η τεχνητή νοημοσύνη”, αναφέρει σχετικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Δείτε περισσότερα στο sepe.gr

Εικόνα: panumas nikhomkhai, Pexels

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!