Στο Λαύριο θα εγκατασταθεί το data center της Microsoft

Posted On Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 09:12 Written by

Το Λαύριο είναι η πόλη που κέρδισε στην "κούρσα" αξιολόγησης για την εγκατάσταση τoυ Data Center της Microsoft για την υλοποίηση της μεγαλύτερης επένδυσης ψηφιακής τεχνολογίας στην Ελλάδα, η οποία ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της εταιρείας Μπραντ Σμιθ.

Όπως αναφέρει το Ictplus.gr η έκταση του παλιού εργοστασίου της κλωστοϋφαντουργίας «Αιγαίον» που βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό και επί του λιμένος της πόλης, είναι η προτιμώμενη περιοχή στην οποία η Microsoft θα εγκαταστήσει την «συστοιχία» των τριών Data Centers, αρχικής επένδυσης 450 εκατ. ευρώ.

Το εγκαταλειμμένο εργοστάσιο της πάλαι ποτέ ισχυρής οικογένειας Λαναρά έχει έκταση άνω των 100 στρεμμάτων και γειτνιάζει με ελεύθερα οικόπεδα ανάλογης έκτασης, τα οποία φέρεται ότι θα αξιοποιηθούν με την κλιμάκωση της κατασκευής των Data Centers, καθώς θα απαιτείται η ανέγερση κτηριακών μονάδων που θα υποστηρίξουν την λειτουργία τους, όπως π.χ αποθήκες αλλά και κατοικίες των 200 και πλέον εργαζομένων που απαιτούνται αρχικά για την 24ωρη λειτουργία και τεχνική υποστήριξη των υποδομών.

Το οικόπεδο της κλωστοϋφαντουργίας «Αιγαίον» έχει μοναδικά πλεονεκτήματα, σε σχέση με άλλες εκτάσεις που εξετάσθηκαν εντός Αττικής.

Είναι ενιαία έκταση, εντός πόλεως και δίπλα στο λιμάνι. Εχει καλές συνθήκες απαγωγής της θερμότητας που δημιουργείται από τη λειτουργία των υποδομών μεγάλης υπολογιστικής ισχύος. Υπάρχει άμεση πρόσβαση σε ηλεκτρικό δίκτυο υψηλής τάσης. Υπό υλοποίηση σύνδεση με οδικά, σιδηροδρομικά και θαλάσσια δίκτυα, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και βρίσκεται κοντά στην Αθήνα.

Οι παλιές κτηριακές εγκαταστάσεις θα κατεδαφιστούν, καθώς δεν πληρούν πλέον καμία προϋπόθεση σύγχρονης κατασκευής. Στη θέση τους, ελληνικές και διεθνείς εξειδικευμένες κατασκευαστικές εταιρείες θα αναγείρουν σε χρόνο ρεκόρ κτηριακές υποδομές «βαρέων» απαιτήσεων.

Εντός διετίας από την έναρξη των οικοδομικών εργασιών, ακολουθεί η εγκατάσταση όλων των ηλεκτρομηχανολογικών και υπολογιστικών συστημάτων, ώστε η «συστοιχία» των DataCenters να λειτουργήσει εντός των καθορισμένων προθεσμιών.

Δείτε περισσότερα στο ictplus.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!