Αναμένονται αυξημένες επενδύσεις στο Cloud από εταιρείες κάθε μεγέθους

Posted On Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 15:08 Written by

Προσανατολισμένες στις επενδύσεις, που εξυπηρετούν τις ανάγκες του ψηφιακού μετασχηματισμού, παραμένουν οι επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, με το Cloud να βρίσκεται υψηλά στην επενδυτική τους ατζέντα. Για την ακρίβεια, οι επιχειρήσεις, παγκοσμίως, απαντούν ότι σκοπεύουν να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στο Cloud το επόμενο έτος. Η πρόθεση για αύξηση των επενδύσεων, που σχετίζονται με το Cloud, αφορά τις εταιρείες όλων των μεγεθών, σύμφωνα με έρευνα της Analysis Mason.

Σε ερώτηση της έρευνας “σκοπεύετε να επενδύσετε σε υπηρεσίες Cloud τους επόμενους 12 μήνες”, θετικά απαντά: το 28% των εταιρειών με 0 έως 10 εργαζόμενους, το 43% των επιχειρήσεων με 10 έως 49 εργαζόμενους, το 60% των εταιρειών με 50 έως 249 εργαζόμενους και το 52% των επιχειρήσεων με 250 έως 1.000 εργαζόμενους.

Συνολικά, η μελέτη διαπιστώνει ότι η τάση των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο για επενδύσεις στο Cloud, δεν έχει μειωθεί και ούτε πρόκειται να μειωθεί. Οι αναλυτές της εταιρείας υπογραμμίζουν ότι, ειδικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επιταχύνουν τον επενδυτικό τους βηματισμό προς το Cloud. Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι ελάχιστοι πάροχοι κυριαρχούν στην παγκόσμια αγορά των υπηρεσιών Cloud. Συγκεκριμένα, οι τέσσερις κορυφαίες εταιρείες, Microsoft, Amazon, Google και Alibaba, ελέγχουν το 87% του συνόλου της πελατειακής βάσης. 

Δείτε περισσότερα στο sepe.gr.

 

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!