Άνοδος κατά 37% στο 3ο τρίμηνο του 2019 για την παγκόσμια αγορά Cloud

Posted On Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 15:15 Written by

Σε ανοδική τροχιά συνεχίζει να κινείται η παγκόσμια αγορά των υποδομών για το Cloud, με τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας, των επιχειρήσεων και της ίδιας της κοινωνίας να λειτουργεί υποστηρικτικά για τον κλάδο. Η παγκόσμια αγορά των υπηρεσιών Cloud ενισχύθηκε κατά 37% το 3ο τρίμηνο του 2019 σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, με την αξία της να φθάνει τα $27,5 δισ. το εξεταζόμενο διάστημα, από περίπου $20,2 δισ. έναν χρόνο νωρίτερα. 

Σύμφωνα με σχετική έρευνα της Canalys, οι τρεις κορυφαίες προμηθευτές της παγκόσμιας αγοράς των υπηρεσιών cloud, οι Amazon Web Services, Microsoft Azure και Google Cloud, συγκέντρωσαν, αθροιστικά, παραπάνω από το ήμισυ της συνολικής αγοράς και συγκεκριμένα το 56%.

Παγκόσμιος ηγέτης μεταξύ των προμηθευτών υπηρεσιών Cloud παρέμεινε την εν λόγω περίοδο η Amazon Web Services (AWS), με μερίδιο 32,6% (από 33% το 3ο τρίμηνο του 2018). Η Microsoft Azure κατέκτησε τη δεύτερη θέση μεταξύ των προμηθευτών υπηρεσιών cloud αποσπώντας μερίδιο 16,9% της αγοράς (έναντι 14,5% την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους). Τέλος, η Google Cloud κατέκτησε την τρίτη θέση μεταξύ των πιο ισχυρών προμηθευτών υπηρεσιών για το Cloud, παγκοσμίως, με μερίδιο 6,9% (από 5,6% έναν χρόνο νωρίτερα).

Οι αναλυτές της Canalys σχολιάζουν ότι οι κορυφαίοι προμηθευτές υπηρεσιών cloud φτάνουν πλέον σε ένα κρίσιμο σημείο της στρατηγικής για την ανάπτυξή τους, καθώς οι εταιρείες όλων των μεγεθών, σε διεθνές επίπεδο, υιοθετούν “multi-cloud” και “hybrid IT” μοντέλα. 

Δείτε περισσότερα στο sepe.gr.

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!