Αναζητώντας την original Black Friday

Posted On Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 10:15 Written by

Περίοδος Black Friday, αποφάσισα να ασχοληθώ και εγώ με το συγκεκριμένο θέμα. Αν και η προσωπική άποψη μου είναι πως θα ήθελα να δω την original Black Friday.

Για όσους δεν το ξέρουν, η Black Friday είναι μία ημέρα... Την επομένη της Ημέρας των Ευχαριστιών που γιορτάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου. Η Black Friday, στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν, διαρκούσε μία ημέρα. Και αφορούσε αποκλειστικά τα φυσικά καταστήματα. Για τα online καταστήματα υπάρχει η Cyber Monday, που είναι η προσεχής Δευτέρα.

Στην original Black Friday δεν κάνεις κράτηση online τρεις ημέρες πιο πριν. Ούτε ξεκινούν οι εκπτώσεις μία εβδομάδα νωρίτερα και σταματούν μία εβδομάδα αργότερα. Αλλιώς, θα μπορούσε να τη λένε και αυτή μία περίοδο εκπτώσεων και να τελείωνε το παραμύθι.

Όμως, η «μαγεία» της Black Friday είναι ακριβώς ότι διαρκεί μία ημέρα. Πρέπει να πας να στηθείς στην ουρά, να δεις αν θα προλάβεις να πάρεις αυτό που ψάχνεις, να έρθεις σε επαφή με τον κόσμο γύρω σου που έχει την ίδια αγωνία. Συν το ότι οι προσφορές είναι πραγματικές προσφορές. Ήτοι εκπτώσεις της τάξεως του 70%. Για να κλαίει με μαύρο δάκρυ ο καταστηματάρχης, ο οποίος από την άλλη πλευρά βρίσκει μία ευκαιρία να αδειάσει την αποθήκη του από προϊόντα που δεν έχουν μεγάλη ζήτηση, επειδή είναι ακριβά.

Αυτή είναι άλλωστε και η έννοια του Black Friday. Να «ξεστοκάρεις» πριν ξεκινήσει η χριστουγεννιάτικη περίοδος, όπου οι αγορές φθάνουν στο ζενίθ τους κάθε χρονιά.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που συμβαίνει με τη Black Friday αποτελεί μία σαφή ένδειξη των αλλαγών στην καταναλωτική συνήθεια και των Ελλήνων, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι το Διαδίκτυο είναι το βασικό μέσο ενημέρωσης για τις προσφορές που θα «τρέξουν» -ή καλύτερα «τρέχουν» ήδη- τα εγχώρια καταστήματα.

Και υπάρχουν ορισμένες καλές προσφορές, αν και σε γενικές γραμμές δεν μπορούμε να μιλάμε για ξεπούλημα. Αλλά σε κάθε περίπτωση, αν ήθελα να «γιορτάσω» το Black Friday, θα ήθελα να πάω και να στηθώ στην ουρά και να το «απολαύσω», αντί να κάνω τις παραγγελίες μου από την πολυθρόνα του σπιτιού μου.

Κόμβος πληροφόρησης για θέματα και εφαρμογές που αφορούν στις ψηφιακές τεχνολογίες και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter για να λαμβάνετε τα πιο hot άρθρα στο email σας!